Теплий початок літа. Укргідрометцентр оприлюднив прогноз на червень
Категорія
Погода
Дата публікації

Теплий початок літа. Укргідрометцентр оприлюднив прогноз на червень

погода

Перший літній місяць в Україні буде теплішим за норму.

Якою буде погода в Україні в червні

Дані синоптиків свідчать, що в червні середня місячна температура повітря становить 17-22 градусів, в гірських районах 11-18 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 1-9 градусів тепла, у гірських районах, Волинській, Рівненській, північних, північно-східних та Дніпропетровській областях місцями 0,3-3,4 градусів морозу, на високогір′ї Карпат до 5 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря становить 32-38,5 градусів, в Одеській, Херсонській, Харківській та Луганській областях місцями 39-39,8 градусів, в гірських районах 25-33 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 39-93 мм, в Карпатах 101-157 мм (на високогір′ї до 184 мм), в Криму місцями 28-37 мм.

Якою буде погода в Україні в кінці травня

Згідно з даними відомої синоптикині Наталки Діденко, у найближчі декілька днів українці зможу насолодитися справжньою літньою спекою.

Експертка обіцяє, що травневі ночі будуть доволі свіжими — йдеться про +10...+14 градусів, а на узбережжях морів +8...+11 градусів.

Окрім того, наголошується, що вдень прогнозується +20...+27 градусів, а в окремих регіонах країни буде ще спекотніше.

Дощі, подекуди з грозами, пройдуть сьогодні місцями в прикарпатських областях, на Волині, Рівненщині, на Сумщині, Чернігівщині, Полтавщині, Черкащині, Харківщині. На решті території — без опадів.

Опади у Києві наразі малоймовірні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?