В Україну повертаються сильні заморозки — в яких регіонах буде холодно
Категорія
Погода
Дата публікації

В Україну повертаються сильні заморозки — в яких регіонах буде холодно

заморозки
Джерело:  NV

В Україні три ночі поспіль — 8, 9 та 10 травня — будуть сильні заморозки. Насамперед йдеться про 3 області країни. З таким прогнозом виступила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Що буде з погодою в Україні

За словами експертки, уже 7 травня Україну накриють дощі та грози, які згодом перемістяться на південний схід.

Окрім того, вказано, що з 8 травня прийде черговий антициклон з півночі, який зумовить прояснення, сонячну погоду без опадів, але водночас і похолодання.

Синоптикиня попереджає про те, що 8-10 травня в нічні години буде всього +1…+8 — і починаються заморозки.

8 числа вони будуть у західних, північних та Вінницькій областях на ґрунті. 9 числа практично по всій Україні, крім півдня та Закарпаття на поверхні ґрунту заморозки інтенсивністю 0…-5. Також 9-10 травня на північному сході країни заморозки можуть бути навіть у повітрі — 0…-3 градуси. Це вважаються досить сильні заморозки, — зазначає Наталія Птуха.

Вона також додала, що ночі на 9 та 10 травня будуть найхолоднішими на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині.

За словами експертки, саме ці ночі можуть бути найбільш згубними для місцевих культур, оскільки заморозки прогнозуються не лише на поверхні ґрунту, а й у повітрі.

10 травня вдень буде +10…+17 градусів, на півдні та на Закарпатті — до +21. У західних областях черговий атмосферний фронт може спричинити невеликі короткочасні дощі та грози.

Діденко попереджає, що Україну накриє антициклон

Українська синоптикиня Наталка Діденко також озвучила прогноз, що найближчої ночі в нашій країні будуть заморозки.

За її словами, вдень 8 травня вже буде сухо, опади підуть геть, однак температура почне падати.

Що важливо розуміти, температура повітря буде коливатися в межах +13...+18 градусів й тільки на крайньому півдні та на Закарпатті місцями повітря прогріється до +20...+22 градуси.

Антициклон із північного заходу Європи відсуває опади з нашої території, тому дощі на півдні та сході затримаються лише найближчої ночі, а вдень 8-го травня та впродовж 9-го травня переважатиме повсюди суха погода.

Наталка Діденко

Наталка Діденко

Українська синоптикиня

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?