Вчені назвали неочікувану запоруку успіху під час схуднення
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

Вчені назвали неочікувану запоруку успіху під час схуднення

Схуднення
Джерело:  online.ua

За результатами нового дослідження науковців, успіхи людини під час схуднення безпосередньо пов'язані із кількістю зважувань. 

Що відомо про неочікувані результати досліджень щодо успішного схуднення

Зазначається, що команда науковців з відділення клінічної психології та психології здоров'я Університету Флориди проводила спостереження за 74 учасниками дослідження, які приймали участь у 3-місячній програмі схуднення.

Підкреслюється, що 68,9% від загальної кількості учасників становили жінки у віці від 40 до 60 років, які мали зайву вагу або страждали на ожиріння.

Середній індекс маси тіла учасників дослідження становив 31,2 одиниці (плюс-мінус 4,5), при тому, що нормою вважається 18,5-25 одиниць.

В рамках дослідження учасники кожного тижня отримували онлайн-уроки зі схуднення.

При цьому відповідальність за споживання рівня калорій та дотриманням фізичної активності покладалась виключно на учасників дослідження.

Кожного тижня учасників дослідження просили заповнити анкету, у якій мали бути результати самоконтролю за процесом схуднення.

За підсумками тримісячної програми схуднення середня втрата ваги учасників становила 6,42 кілограма

Що відомо про цікаві результати цього дослідження

Після завершення дослідження учасникам було запропоновано і далі кожного дня контролювати власну вагу і раз на тиждень заповнювати анкету.

Зазначається, що відтоді дослідники жодним чином не втручались у процес.

Через дев'ять місяців учасників знову зважили: багато хто знову набрав вагу — в середньому по 2,98 кг.

Аналітики порівняли отримані дані та дійшли висновку, що найбільш активно набирали вагу ті учасники, хто зважувався лише один чи два рази на тиждень.

При цьому худнути продовжували ті учасники, які не менше 5-6 разів на тиждень зважувались.

Учасники, які перевіряли свою вагу три-чотири рази на тиждень, не показали суттєвих змін у масі тіла.

Через обмежену і недостатньо репрезентативну вибірку учасників експерименту автори дослідження не наважилися окреслити більш точні причинно-наслідкові зв'язки між самоконтролем над харчуванням, регулярними зважуваннями і побутовими звичками людини.

Проте загальна тенденція простежується чітко: що частіше людина перевіряє свою вагу, то ефективніше йде процес втрати ваги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?