Категорія
Календар Свят
Дата публікації

26 березня — День Національної гвардії України

Джерело:  online.ua
День Національної гвардії України

День Національної гвардії України — державний празник, що святкували кожного року 4 листопада, до 2000 року. Після того, як було перейменовано Внутрішні війська МВС України у Національну гвардію, цю дату святкують – 26 березня. Національна гвардія теперішнього часу — це підрозділ, який увійшов до системи Міністерства внутрішніх справ, він виконує правоохоронні функції. Фактично, Національна гвардія формувалася у бойових умовах — початок війни росії проти народу України. Саме у цей період створили НГУ Законом “Про Національну гвардію України “. 

26 березня День Національної гвардії України — коротка історія свята

Головною базою для формування Національної гвардії стали Внутрішні війська. Але на НГУ поклали повністю новий функціонал, у військовій сфері — участь у заходах із припинення збройних конфліктів та провокацій, також для запобігання масового переходу державного кордону з територій суміжних країн. Національна гвардія бере участь у спеціальних операціях — припинення діяльності організованих та озброєних груп. Правоохоронні функції НГУ:

  • Захист конституційного ладу;

  • Відновлення правопорядку;

  • Боротьба зі злочинними організаціями.

День НГУ — це всеукраїнське свято, коли вшановують військових та всіх причетних. В цю дату поздоровлення лунають від посадовців, Президента України. Службовців, що досягли значних успіхів у своєму нелегкому ділі (захист Батьківщини), нагороджують орденами, медалями, подяками та іншими нагородами. Кожен гвардієць у цей надскладний час для країни, наближає нашу Перемогу над російськими окупантами. Національна гвардія України у перших рядах відстоює нашу незалежність та територіальну недоторканність. З днем Національної гвардії України варто привітати всіх, хто непохитно стоїть на варті нашого спокою.

18 березня 2015 року — було підписано указ про запровадження Дня Національної гвардії, зробив це президент України Петро Порошенко. Датою святкування було обрано 26 березня. Причина — колосальне значення цієї організації в охороні кордонів держави та забезпечення безпеки інтересів українських громадян. Національну гвардію України відновлювали декілька разів, остання зародилася у вкрай скрутний для країни час. Після втечі четвертого президента України (Віктор Янукович), під час входження російських військ до Криму, О. Турчинов, що виконував обов'язки Президента написав звернення до Верховної Ради, де йшлося про необхідність відновлення НГУ. Саме в березні 2014 року було схвалено законопроєкт про відновлення спеціального військового формування. За цей законопроєкт віддали голоси більшість народних депутатів.

Деякі факти про гвардію:

  • Під час проведення антитерористичної операції загинуло 212 нацгвардійців, близько 800 військових отримали важкі поранення;

  • У серпні 2015 року під час мітингу “Проти конституційних змін”, що відбувався біля будинку Верховної Ради, загинули чотири військовослужбовці Національної гвардії від гранати, яку використав боєць добровольчого батальйону МВС;

  • Під час прийняття на службу до лав Національної гвардії кожен отримує нагрудний жетон;

  • Перший батальйон склав присягу у 2014 році 5 квітня.

Привітання з днем Національної гвардії у прозі для нацгвардійців

Вітаю з Днем Національної гвардії України і бажаю стійкості, впевненості, мужності, бравих сил, здоров'я, ентузіазму, кмітливості, витримки, самовіддачі, патріотизму, вірної дружби, удачі і гідних успіхів на службі, на особистому фронті і в будь-яких справах.

***

З Днем Нацгвардії України! Бажаю вам міцного здоров'я, залізного терпіння і хороброго духу! Нехай всі ваші цілі і мрії будуть легко досяжні! Залишайтеся такими ж сміливими, сильними і цілеспрямованими! Знайте, ви приклад мужності для всіх чоловіків в нашій країні і за її межами!

***

Вітання з днем Національної гвардії для друзів, близьких та колег:

Бажаю нацгвардійцям в їхнє свято

Відваги, мужності, сил і терпіння!

Нехай добре служиться вам

І буде правильним будь-яке рішення!

Нехай здоров'я вас не підводить,

Нехай буде міцним дух бойовий,

Нехай удача сама вас знаходить,

Щоб усі біди пройшли осторонь!

***

Ти – воїн Нацгвардії сміливий,

Рішучий, сильний, умілий,

Тобою пишається Україна,

Тобі довіряє вона!

Крізь труднощі та відстані

Ти з честю неси це звання,

Почеснішої місії немає,

Удачі тобі та перемог!

***

З Днем Нацгвардії сьогодні

Привітання приймай,

Це вибір благородний,

І ти в ньому не підкачай!

Прояви свою відвагу

І рішучий настрій,

І служи країні на благо,

Щоб пишалися всі тобою!

***

Що подарувати у цей день військовослужбовцеві, буде доречно піднести в подарунок цікавий тематичний сувенір. До прикладу, це можуть бути предмети стилізовані під військову тематику: домашні капці, 3Д-світильники у формі військової техніки, патрони-муляжі, камуфляжні речі тощо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?