Трошки про Цілі сталого розвитку
Категорія
Блоги
Дата публікації

Трошки про Цілі сталого розвитку

Марина Саприкіна
Марина Саприкіна

Ми живемо зараз у світі, де: ріки та океани, повні пластику (так, навіть у нас, в Карпатах все це можна побачити), світ з численними конфліктами, люди, які все ще у 21 столітті мешкають в нетрях, зміни клімату (то повінь, то шторми), про які ми вже згадуємо кожен день. Як це змінити? Потрібні дії кожного. Потрібен новий суспільний договір.
Міжнародні лідери розробили такий договір - Цілі сталого розвитку до 2030. Це - 17 цілей сталого розвитку і 169 завдань, які про: зайнятість, зменшення нерівності та розвиток міст, відсутність голоду та бідності, інновації та інфраструктуру, зміни клімату, економіку океанів та біорізноманіття.


Кожна країна локалізувала Цілі - Україна також розробила свої показники. Разом з урядами Цілі локалізували громадські організації та бізнес-компанії, муніципалітети, лідери думок (як зірки на цьому відео) і пересічні громадяни, особливо молодь.


Чому? Тому що іншого плану - плану Б, як і іншої планети, в нас немає.
І ми вважаємо, що молодь може допомогти реалізувати Цілі сталого розвитку. Тому Центр "Розвиток КСВ" започаткував унікальну лідерську програму для молоді "Посли Цілей сталого розвитку - SDG Ambassadors".


А ще ми можемо розказати про Цілі більше) І тому кожен член команди Центру "Розвиток КСВ" обрав/ла свої дві цілі, які будемо вивчати протягом двох тижнів і ділитись отриманими знаннями на наших фб сторінках.

Мої цілі: 
SDG 9 - Промисловість, інновації та інфраструктура
SDG 11 - Сталий розвиток міст і громад
Але це вже інша історія:)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?