Брускетта з інжиром: прості рецепти приготування в домашніх умовах
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Брускетта з інжиром: прості рецепти приготування в домашніх умовах

Джерело:  online.ua
Брускетта з інжиром, блакитним сиром і базиліком на підносі

Брускетта — це традиційна італійська закуска. Найчастіше її подають перед основним блюдом для покращення апетиту. Ці підсмажені на грилі шматочки хліба із різноманітними начинками будуть гарним сніданком на початку нового дня. Як доповнення до брускетти можна подати овочі, копченості, сири та ароматні трави. Брускетта настільки популярна, що існує величезна кількість рецептів приготування на будь-який смак. Головна відмінність брускетти від звичного бутерброда та тоста, хліб обсмажують з обох боків на грилі чи пательні, поки він не стане хрумким.

Історія появи та як приготувати брускетта з інжиром

Батьківщиною всім відомої закуски – брускети, вважають невеличке італійське селище. Брускетта була перекусом для селян під час робіт у полі. В основі страви використовували домашній хліб, інколи навіть черствий. Головними інгредієнтами були м'ясо та сало. З часом “закуска бідняків” здобула популярність серед більш забезпечених верств населення Італії. Головна перевага “італійської закуски” — це швидше приготування, а також можливість поєднувати різні продукти. Брускетта з'явилася в п'ятнадцятому столітті, на території Італії. Однак, ця страва походить від Стародавнього Риму, коли виробники оливок приносили свої оливки в місцевий прес і пробували зразок свіжого масла з шматочком хліба.

У Калабрії брускетту називають “fedda ruscia”, Тип брускетти, яка є п’ємонтською називається “soma d'aj” — складається із скибочки підсмаженого хліба, натертого зубчиком часнику. Апулія — місцевість де характерне використання місцевих хлібобулочних виробів. Брускетта це їжа фермерів, яка готувалася нагріванням скибочок хліба в камінах та приправлялася оливковою олією, а також помідорами які власноруч вирощували фермери. Тосканська брускетта відома як “fettunta”, особливо в районах, які близькі до Флоренції, не мала інших інгредієнтів, крім тосканського хліба, часнику, олії, солі та перцю.

Брускетта з інжиром, блакитним сиром і базиліком на підносі

Простий рецепт брускетта з інжиром

Рецепт брускетта з інжиром:

  • оливкової олії:

  • багет;

  • інжир або варення з інжиру (або ви можете використовувати сливу, абрикос тощо);

  • блакитний сир;

  • порваний свіжий базилік, для прикраси.

Розігрійте оливкову олію в антипригарній сковороді на середньому вогні.

Додайте скибочки багета та підсмажте з обох сторін до золотистого кольору та хрусткої скоринки, приблизно 8 хвилин.

Дайте охолонути, потім змастіть невеликою кількістю інжирового варення.

Зверху покладіть шматочки сиру. Посипте базиліком.

Приготування брускетта з інжиром займе у вас мінімум часу, проте сніданок буде легким та поживним. Існує три головні складові успіху будь-якої швидкої страви, як закуска: простота приготування, швидкість і невеликий набір інгредієнтів.

Як зробити брускетта з інжиром, ці мініатюрні шедеври кулінарії, вони чудово підійдуть для будь-якого свята. Закуска , яка не тільки тішить око, а й дивуватиме смаком. Створіть у себе на кухні унікальні комбінації, пограйте з текстурами, дозвольте собі експериментувати! Створіть чудо з доступних кожному продуктів та приголомшуйте своїх гостей кулінарною фантазією. Класичний рецепт брускетта з інжиром можна знайти в інтернеті, де досить велика кількість кулінарних сайтів. Які варіанти брускетта можна приготувати — з лососем, з оселедцем, з шинкою, з будь-яким сиром та багато іншого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?