Чекайте +28. Синоптикиня прогнозує ще одне бабине літо в Україні
Категорія
Погода
Дата публікації

Чекайте +28. Синоптикиня прогнозує ще одне бабине літо в Україні

осінь, бабине літо
Джерело:  24 канал

За словами синоптикині Укргідрометцентру Наталії Птухи, українці можуть розраховувати на ще одне бабине літо. В деяких областях нашої країни температура сягатиме майже +30 градусів.

В Україні знову потеплішає

Наталія Птуха зазначає, що після різкого похолодання в Україні знову пригріє.

За її словами, вдень у північній частині 7 – 12 градусів, у південній 17 – 23, на решті території 13 – 18 градусів тепла.

Далі, 21 – 22 жовтня вночі 7 – 13 тепла, на Заході та Півдні країни до 17, вдень 18 – 24, у північно-східних областях 9 – 15. У суботу в південній частині 23 – 28 градусів тепла.

Наталія Птуха звертає увагу на те, що 23 жовтня погода може знову здивувати.

До прикладу, на Правобережжі будуть помірні, місцями невеликі дощі.

Температура вночі 7 – 13, на Півдні країни до 17 градусів, у західних областях 4 – 9 тепла. Вдень 14 – 19, на Півдні до 23, у західних та північних областях 9 – 15.

На Півдні України буде ще одне бабине літо

По Півдню можна вважати (що буде ще одне бабине літо – ред.). Там трохи були зниження температури, але не суттєве по суті.Подивимося більш конкретно, які там температурні показники будуть наступного тижня, після проходження атмосферного фронту. Можливо, там ще кілька днів буде доволі погоже, – прогнозує Наталія Птуха.

За словами синоптикині, в офіційній синоптичній науковій термінології немає взагалі такого терміну як "бабине літо". Його можна вважати суто народним.

Наталія Птуха звертає увагу на те, що погодні процеси, які так називають, відбуваються переважно після перших заморозків, після першого холоду.

Тобто це найчастіше наприкінці вересня або жовтня, коли знову наступає період такої антициклональної погоди, але вже після того, як були перші відчутні зниження температури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?