10 найкращих книг для всебічного розвитку — від тексту до сексу
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

10 найкращих книг для всебічного розвитку — від тексту до сексу

10 найкращих книг для всебічного розвитку — від тексту до сексу
Джерело:  online.ua

Навчання не закінчується у стінах школи чи університету. Неможливо бути спеціалістом у кожній сфері чи галузі. Проте варто працювати над своєю освіченістю протягом усього життя, адже світ не стоїть на місці. Гід Онлайн пропонує10 корисних та цікавих книг на різну тематику - від тексту до сексу.

Нижчезазначені книги давно зарекомендували себе на ринку та мають безліч схвальних відгуків від читачів та критиків. Втім, література — річ суб’єктивна, яка залежить лише від ваших уподобань.

Ми зібрали для вас добірку книг, які пов’язані з бізнесом, здоров’ям та саморозвитком, які не залишать вас байдужими.

1. «Витончене мистецтво забивати на все» — Марк Менсон

Книга американського підприємця та письменника Марка Менсона стала бестселером завдяки життєвості питань, які порушує. А саме про нав’язування сучасною культурою нереалістичних ідеалів та очікувань: найвищі оцінки, лише досконала зовнішність, надсучасні гаджети, найкрутіша робота і яскраві світлини в соцмережах.

Завдяки тенденції та прагненню неможливої досконалості люди відчувають стрес та тиск. Книга призначена для тих, хто хоче навчитися конструктивно сприймати навколишній світ, а також виокремлює значення негативного досвіду. Адже, важливо навчитися тверезо оцінювати за що варто хвилюватися, а на що краще не зважати уваги.

За словами автора, закон протилежного зусилля недарма має таку назву: якщо ви перестаєте хотіти чогось, усе починає відбуватися навпаки. Якщо гнатися за позитивом — це негатив, то гонитва за негативом породжує позитив. Біль, який ви переживаєте в спортзалі, породжує краще здоров'я, наповнює вас енергією. Поразки в бізнесі допомагають краще зрозуміти, що потрібно для успіху. Відверте визнання своїх слабкостей парадоксально робить вас впевненим у собі й приємнішим для людей.

2. «Емоційний інтелект» — Деніел Ґоулман

Інтелектуальні вміння людина на пряму впливають на її успіх, втім що до емоційної складової? Здавалося б, що такі терміни, як «інтелект» та «емоції» є чимось непоєднуваним, проте, це не так. Науковці доводять, що саме вміння контролювати емоції, тобто емоційний інтелект, а не рівень IQ визначають все життя людини.

Книга стала одним з найбільших психологічних бестселерів останніх десяти років. Вона має наукове підґрунтя, водночас написана на широку аудиторію та легко читається. Деніел Ґоулман є американським психологом та науковим журналістом, який отримав Пулітцерівську премію.

«Емоційний інтелект» стане у нагоді тим, хто хоче глибше розуміти природу людських емоцій та навчитися контролювати власні.

3. «Мистецтво війни» — Сунь-цзи

«Той, хто здобув сто перемог у ста поєдинках, — не герой; геройство — підкорити антагоністське військо взагалі без боротьби» — цитата з філософсько-стратегічного твору давньокитайського воєначальника. Книга присвячена політиці та воєнній стратегії. Хоча поняття війни в трактаті є доволі алегоричним.

Як ці знання можуть згодитися в повсякденному житті, якщо ви не плануєте найближчим часом підкорювати світ? Їх цілком можна застосувати в бізнесі. Характерна цитата: «Лідера визначає склад характеру, а не посада».

Книга не є однією з простих, проте це саме те, що дозволить поглянути на світ під іншим кутом та розширити свій кругозір.

4. «Пиши, скорочуй» — Людмила Саричєва, Максим Ільяхов

Книга стане гарним помічником для тих, хто хоче навчитися викладати думки стисло, чітко та переконливо, без мовного сміття, фальші й штампів. Вона згодиться для всіх, хто працює з текстом: копірайтерам, авторам, редакторам, дизайнерам, програмістам, менеджерам, підприємцям та керівникам.

Автори на прикладах демонструють, що добре, а що ні в інформаційних, рекламних, журналістських і публіцистичних текстах. Дотримуючись рекомендацій, викладених у книзі, ви навчитеся писати зрозуміло та захопливо.

Навіть якщо ваша професія не пов’язана з обробкою та поширенням інформації, але ви хочете навчитися грамотно організовувати та викладати свої думки, то «Пиши, скорочуй» — це гарний поштовх.

5. «Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією» — Володимир Станчишин

Книга Володимира Станчишина, психолога-психотерапевта стане для вас невеликим екскурсом у світ тривожності, депресії, соціальних фобій, які впливають на звичний спосіб життя людини в суспільстві. Написана вона простою мовою, завдяки чому легко читається.

За словами автора, усі ми схильні відчувати тривогу, і в цьому немає нічого надзвичайного. Головне — зрозуміти, що тривога супроводжує нас усе життя й відіграє важливу роль у нашому існуванні.

Завдяки цій книжці ви зможете розібратися з тим, що почуваєте самі, зрозуміти близьку людину, яка потребує кваліфікованої допомоги та отримаєте нові знання в галузі психічного здоров’я, адже воно не менш важливе за фізичне.

6. «Секс. Від нейробіології лібідо до віртуального порно» — Дар'я Варламова, Олена Фоєр

У 21 столітті питання сексуальності все ще є для декого чимось соромним. Авторки книги, дві журналістки поставили собі за мету розібратися, що ж таке сексуальність та які внутрішні процеси формують сексуальні вподобання?

Книга характерна відсутністю особистих поглядів та написана на основі наукових фактів та досліджень людського тіла. Основна ідея полягає в тому, що сексуальність — не просто інстинкт, а патерн, який формується з безлічі психологічних факторів.

Тематика розкривається з декількох позицій:

  • Історичної релігія, культура.

  • Філософської психологія, психоаналіз.

  • Реалій сьогодення наука, головні міфи та питання людей по всьому світу.

7. «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього» — Ювал Ной Харарі

Автором книги є доктор Юваль Ной Харарі, професор кафедри історії Єврейського університету в Єрусалимі. У книзі було проаналізовано історію людського виду, його розвиток, зародження та падіння великих імперій.

Робота не нагадуватиме суху збірку історичних дат чи посібник з історії. У ній автор задає безліч запитань та розмірковує над альтернативами розвитку нашої цивілізації. Вже сьогодні, за допомогою генної інженерії, вченим вдалось в шість разів продовжити життя хробака, чи означає це, що в майбутньому люди зможуть жити майже вічно та постійно залишатись молодими?

Книгу супроводжують жарти та іронії, якими автор розбавляє серйозні питання та розмірковування. Вона стане у нагоді тим, хто хоче поринути з головою в історію та філософію, але без купи дат та незрозумілої інформації.

8. «Найбагатший чоловік у Вавилоні» — Джорж Семюель Клейсон

Книга не розповідає про нереальні можливості заробляти мільйони одним махом. Вона про можливості заробляти та вчитися заощаджувати. Про те, як не «жити від зарплати до зарплати».

Тут відсутній центральний сюжет чи головні персонажі. Це збірка притч про людей і місто, яке розбагатіло. Справжня нахідка для тих, хто витрачає більше, ніж заробляє.

«Як ти можеш називати себе вільною людиною, якщо твоя слабкість довела тебе до такого стану? Якщо в людини душа раба, чи не стане вона врешті рабом попри те, ким народилася, — як вода, що завжди знаходить свій рівень? Якщо ж у людини душа вільна, чи не стане вона шанованою і поважною у власному місті попри всі негаразди?» — цитата з книги американського бізнесмена та письменника, Джорджа Клейсона, яка стала класикою.

9. «Ефект Люцифера. Чому хороші люди чинять зло» — Філіп Зімбардо

За словами Лондонського видання «Times» — ця книжка обов'язкова до прочитання не тільки соціологам та політикам, а усім, хто ухвалює рішення, хто навчає, всім, кого непокоїть шлях самознищення, на який, схоже, стали Сполучені Штати і решта світу.

Автор яскраво демонструє природу людських відносин. Чому ж хороші люди чинять зло? Що змушує їх поступатися власними переконаннями та моральними принципами? У книзі Філіп дуже добре ілюструє відповіді на ці питання.

Важливо зрозуміти, що світ не поділяється на добро і зло, не існує лише чорного чи білого. Завдяки експериментам, які були особисто проведені автором ви поглянете на речі під іншим кутом.

10. «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів» — Кріс Андерсон

Ключ до уваги аудиторії — вдалий виступ чи промова. Ораторське мистецтво є надзвичайно важливим вмінням, якщо ви хочете прикувати до себе вуха слухача. Ця книга є справжньою знахідкою для тих, хто хоче уникнути помилок та поширених пасток з якими може зіткнутися оратор під час виступу.

Автором книги є Кріс Андерсон, президент щорічної конференції TED, некомерційної організації, яка відома своїми лекціями на різноманітні тематики.

Якщо ви не плануєте бути відомим оратором, то ця книга згодиться вам, аби поліпшити навички спілкування з людьми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?