10 простих способів зміцнення імунітету під час зміни сезонів
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

10 простих способів зміцнення імунітету під час зміни сезонів

10 простих способів зміцнення імунітету під час зміни сезонів
Джерело:  online.ua

У період загострення респіраторних захворювань та зміни сезонів усі ми потребуємо стійкого імунітету. Проте, що по-справжньому здатне його зміцнити? Гід Онлайн розповідає, чи можливо підвищити імунітет в домашніх умовах та як це зробити.

Сьогодні є багато товарів з написами про «підвищення» або «зміцнення» імунітету. Такі слогани гарно продають товар та привертають увагу, проте не мають науково обґрунтованої користі.

На практиці, покращення чи зміцнення імунітету — це збільшення в організмі імунних клітин. Вони відповідають за набутий імунітет людини та розпізнають всередині організму непроханих гостей. До клітин імунної системи відносять: лейкоцити, лімфоцити та фагоцити.

Чи може гомеопатія підвищити імунітет?

 Фото: envato.com

Коли виникає потреба у зміцненні імунітету люди часто біжать в аптеку за препаратами, які обіцяють зробити їх сильнішими, здоровішими за короткий проміжок часу. Іноді список чарівних властивостей на цьому не закінчується. Рекламісти вдало підбирають слова, аби збільшити продажі й це працює.

Зазвичай такі препарати мають гомеопатичні властивості. Гомеопатія належить до альтернативної медицини. Суть лікування полягає у використанні мізерних доз речовини, яка спричиняє симптоми. Тобто у боротьбі з хворобою використовується її ж зброя.

Однак, не існує дослідження, яке б підтвердило, що завдяки гомеопатії було вилікуване якесь захворювання. В той час, коли продажі препаратів сягають мільярдів доларів.

Чому ж люди продовжують «оздоровлюватися» в такий спосіб? В Європі дуже багато прихильників альтернативної та народної медицини, яких стає все більше. Ліки можуть спрацювати, як ефект плацебо. Людина буде думати, що саме гомеопатія стала причиною одужання, коли її організм самостійно подолав хворобу.

Як харчування впливає на імунітет?

Фото: envato.com

Аби мати міцний імунітет недостатньо одного разу випити чарівну пігулку та сподіватися на результат. Міць імунітету — це комплекс з фізичної активності, здорового сну та збалансованого харчування, а дотримуватися цих правил набагато важче, ніж придбати таблетки чи з'їсти лимон.

Зміцнення імунітету не відбувається лише внаслідок окремих продуктів. Якщо ви хочете набути природного захисту завдяки харчуванню, варто переглянути свій раціон. Сніданок, обід, вечеря мають бути повноцінними. Варто виключити продукти з надмірним вмістом цукру чи солі, великі дози алкоголю та споживати завелику кількість калорій.

До раціону варто включити наступні продукти для імунітету:

  • Імбир

  • Морепродукти

  • Апельсини

  • Часник

  • Броколі

  • Кисломолочні продукти

Пам'ятайте про збалансованість. Раніше вважалося нормальним споживання у великій кількості вітаміну С. Проте, вітаміни — не цукерки, їх не можна поглинати безконтрольно. Так й з будь-яким іншим продуктом. Якщо ви хочете приймати вітаміни, яких вам на вашу думку не вистачає, краще проконсультуватися з лікарем та здати відповідні аналізи.

Як фізична активність впливає на імунітет?

Фото: envato.com

Люди, які активно займаються спортом, живуть довго та не хворіють — це не казки, а реальність. Якщо ви не полюбляєте відвідувати зал, басейн чи йогу, спробуйте інтенсивні прогулянки. Достатньо 30-40 хвилин на день активної ходьби й ваша серцево-судинна система вам подякує.

Пам'ятайте, що це має бути не прогулянка з горнятком кави повільним кроком, а серйозна ходьба. Завдяки фізичним активностям ви зможете вивільнити накопичений у вас стрес та добре виспатися.

Чи допомагає вакцинація укріпити імунітет?

Фото: envato.com

Щеплення один з дієвих способів захисту від різного роду захворювань. За допомогою нього можна досягти «ефективного» та «стерильного» імунітету.

Ефективний імунітет — не може завадити вірусу потрапити всередину організму, проте не дає йому спричинити захворювання. Стерильний імунітет — запобігає інфекції та її симптомам, повністю знешкоджуючи її.

Вакцинація пріоритетна для осіб, які знаходяться в зоні ризику: діти, вагітні, люди похилого віку та ті, хто страждає хронічними захворюваннями.

Що може підвищити імунітет?

Фото: envato.com

Секрет міцного імунітету криється у сукупності здорових звичок. Для того, аби пізніше не ставити собі питання «як підвищити імунітет?» варто перейти на здоровий спосіб життя вже зараз.

10 способів укріпити імунітет:

  1. Збагачуйте свій раціон вітамінами, яких не вистачає. Перед тим, який приймати будь-який комплекс, обов'язково, проконсультуйтеся з лікарем.

  2. Обмежуйте вживання алкоголю та відмовтеся від куріння.

  3. Вакцинуйтеся.

  4. Дотримуйтеся правил гігієни.

  5. Пам'ятайте про здоровий сон. Спіть не менше 7 годин на добу.

  6. Займайтеся фізичними активностями. Спорт чи кардіо тренування стануть у нагоді.

  7. Врегулюйте кількість стресу. Відгородити себе від хвилювань неможливо, проте можна його мінімізувати.

  8. Не забувайте про позитивні емоції. Гормон щастя ще нікому не завадив.

  9. Влаштовуйте собі релаксацію. Це може бути йога, масаж чи просто відпочинок на дивані.

  10. Регулярно займайтеся сексом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?