6 продуктів для підвищення імунітету
Категорія
Їжа
Дата публікації

6 продуктів для підвищення імунітету

6 продуктів для підвищення імунітету
Джерело:  online.ua

Імунна система - головний захисник організму від вірусів і бактерій. Але в шаленому ритмі сучасного життя ця система часто дає збій. Як допомогти організму протистояти вірусній атаці? Є перевірений і доступний спосіб - корисні продукти харчування. Включайте їх в раціон і можете бути впевненими в своєму імунітеті!

Джерело:  ONLINE.UA

Боротьба з інфекціями в імунній системі покладена на окремі клітини-захисники - лейкоцити. Їх виробляють або накопичують кілька органів: лімфатичні вузли, селезінка, вилочкова залоза, аденоїди, кістковий мозок, кишечник, апендикс. Порушення роботи одного з цих органів призводить до збою в роботі всієї імунної системи, що підвищує ризики захворювання не тільки застудами та інфекціями, але і серйозними хворобами, що несуть загрозу життю.

Самим підступним є те, що зниження імунного статусу ніяк себе не проявляє на початковому етапі. Передбачити, як організм відреагує на ту чи іншу інфекцію або перенесе захворювання заздалегіть неможливо. Але запобігти зниженню імунітету під силу кожному. І без модних нині імуностимуляторів, які в кращому випадку марні, а в гіршому - можуть призвести до серйозних імунним проблем.

Пропонуємо 6 ефективних продуктів для підвищення імунітету.

1. Імбир

Фото: envato.com

Свіжий імбир - один з кращих засобів від застуди, що захищає імунітет і підтримує його під час хвороби. Корінець імбиру - джерело вітамінів, мінералів (калію в тому числі) і цінних ефірних масел. Коренеплід допомагає зменшити симптоми захворювання і прискорити одужання. Вживають імбир як в чистому вигляді, жуючи його, так і в якості добавки в чай.

2. Морепродукти

Фото: envato.com

Морські продукти цінні не тільки вмістом Омега-3 і поліненасичених жирних кислот, але і високим вмістом селену і цинку, які показані тим, у кого знижені захисні функції організму. Дієтологи особливо рекомендують звернути увагу на креветки, восьминоги, устриці і раків, так як вони містять більшу кількість корисних мікроелементів.

3. Апельсини

Фото: freepik.com

Вітамін C як ніколи необхідний організму в період простудних захворювань. А апельсин один з основних цитрусових, в одному плоді якого міститься добова норма вітаміну C.

Підвищують імунітет також журавлина, гранат і яблука. До речі, чим яскравіше фрукт, тим сильніше його лікувальні властивості.

4. Часник

Фото: envato.com

Номер один серед продуктів, що захищають організм від вірусів і простудних захворювань. У часнику відразу кілька корисних властивостей, за які його цінують. Він має бактерицидний, протигрибковий і протизапальний ефект. Проведені досліди показали, що ті, хто вживають часник постійно, рідше хворіють на ГРВІ та грип, або ж переносять ці захворювання в легкій формі.

5. Брокколі

Фото: envato.com

Капустяний овоч брокколі корисний за рахунок вітамінів групи A, С і E, а також таких корисних мінералів як магній, калій і кальцій, фосфор, натрій і магній. У числі корисних властивостей брокколі також значаться протиалергічні і імуностимулюючі, що особливо актуально для тих, у кого ослаблений імунітет.

6. Кисломолочні продукти

  Фото: envato.com

Кефіри і йогурти вкрай необхідні організму в період застуд. За рахунок вмісту вітаміну D і живих бактерій, які є практично в будь-якому кисломолочному продукті, вони захищають організм від захворювань імунної системи і дисбактеріозу.

Включайте кисломолочні продукти в раціон харчування щодня. Але пам'ятайте, що термін зберігання корисних живих бактерій в них не може перевищувати тиждень. Продукти більш тривалого терміну зберігання не тільки не ефективні, але і можуть бути навіть небезпечні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?