11 січня: яке сьогодні свято і що не можна робити у найстрашніший день року
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

11 січня: яке сьогодні свято і що не можна робити у найстрашніший день року

11 січня: яке сьогодні свято і що не можна робити у найстрашніший день року
Джерело:  online.ua

11 січня православні в Україні вшановують пам'ять невинно вбитих Іродом 14 тисяч дітей (День побиття немовлят). Саме тому цей день називають найстрашнішим у році. А ще 11 січня відзначається четвертий день Святок. Гід Онлайн розповідає, які свята 11 січня відзначають Україні та світі, що не можна робити 11 січня, які існують прикмети на 11 січня, хто святкує іменини 11 січня.

Яке свято 11 січня 2022 року?

 Фото: envato.com

Масове знищення немовлят за наказом царя Ірода згадується у Євангелії від Матвія. Святе писання розповідає, що звістку про народження Спасителя принесли іудейському можновладцю волхви. Почувши це, жорстокий цар наказав убити всіх немовлят у Віфлеємі віком до двох років. Ці діти вважаються церквою першими мучениками за віру в Христа.

За народною традицією 11 січня, найстрашніший день, вважається нещасливим. У цей день не бажано розпочинати якісь справи, укладати угоди, займатися купівлею та продажем. Також стверджується, що у найстрашніший день особливу активність проявляє усіляка нечиста сила. Тому люди старалися лишній раз не виходити з дому, остерігаючись, що нечисть може затягнути їх під землю.

Щоб захистити себе від потойбічних сил, посеред подвір’я потрібно було розпалити велике багаття. При цьому замість дров до полум’я клали старі осинові коли. А підпалювала вогонь знахарка, яка брала гаряче вугілля з печі.

Був у старі часи поширений і інший обряд на 11 січня – оглядини. Вважалося, якщо хлопець із дівчиною сподобаються одне одному цього дня, то пара буде щасливою, бо кохання здатне подолати будь-яке зло.

11 січня відзначаються й інші свята:

  • Міжнародний день «дякую»;

  • Міжнародний день рівності на роботі;

  • Всесвітній день скетчноутингу;

  • День молока;

  • День небезпеки сигарет для вашого здоров’я;

  • День німецьких яблук;

  • День республіки у Албанії;

  • День дітей у Тунісі;

  • День скарбів спадщини у Великій Британії.

  • День заповідників та національних парків;

  • Пам'ять преподобного Марка Гробокопателя, у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври покійного;

  • Пам'ять преподобного Лаврентія Чернігівського.

Що не можна робити 11 січня

У Самий страшний день, аби не накликати на себе лиха та хвороб, потрібно було притримуватися певних заборон.

11 січня забороняється робити наступні речі:

  • сваритися, лихословити, вступати в суперечки з оточуючими – така поведінка є «приманкою» для темних сил, які можуть поселитися у будинку конфліктної людини;

  • випускати із дому дітей – вважалося, що нечиста сила може забрати дитину або одурманити її;

  • розпочинати важливу справу – день є нещасливим, тому, скоріш за все, вас спіткає невдача у будь-яких починаннях.

Прикмети на 11 січня

 Фото: envato.com

  • Ніч безхмарна та зоряна – скоро прийдуть холоди.

  • Дерева обсипані пухнастим інеєм – день буде сонячним.

  • Вітер віє з півночі – треба чекати лютих морозів.

  • Йде дрібний сніжок – незабаром буде відлига.

  • Небо захмарене – невдовзі похолодає.

  • Дим від багаття стелиться понад землею – до хурделиці.

  • На небі низькі хмари – зима буде холодною та затягнеться.

  • Лід на річці покрився водою – скоро теплішає.

Іменини 11 січня

Іменини 11 січня відмічають Варвара, Веніамін, Георгій, Єгор, Іван, Лаврентій, Марк, Ян, Агрипіна, Анна, Євдокія, Єфросинья, Мотрена, Наталя.

Гороскоп на 11 січня 2022 року

Фото: pexels.com

Овен

Овнам потрібно більше вірити в себе та не втрачати оптимізму. І тоді вони зможуть вирішити будь-яку справу, добитися підвищення по роботі чи завоювати людину, яка давно подобається, тощо.

Телець

Астрологи радять Тельцям у цей день спробувати щось нове, про що вони точно не пожалкують. Це може буде якесь нове хобі або ж кардинальна зміна іміджу. Головне – прислухатися до власного серця, а не до думки малознайомих людей.

Близнюки

Близнюкам слід нарешті розібратися з фінансами. Минулий рік був непростим для представників цього знаку зодіаку в плані розтрат. Можливо, декому довелося брати гроші в борг. Та зараз прийшов час все віддавати.

Рак

Раки будуть сповнені різних ідей, часом, шалених. Та це не значить, що не потрібно їх втілювати у життя – цей день буде дуже сприятливим для креативних Раків. Щоб вам не прийшло на думку, не сидіть, пробуйте – ймовірність успіху дуже висока.

Лев

У Левів можуть виникнути серйозні проблеми – як зі здоров’ям, так і матеріального плану. Для їх вирішення потрібно звернутися до спеціаліста, оскільки самостійні спроби з усім розібратися тільки погіршать ситуацію.

Діва

У Дів останнім часом накопичилося дуже багато незакінчених справ. Потрібно скласти план їх вирішення та приступати до роботи, інакше проблем не уникнути. Буде тяжко, та результат перевершить всі очікування.

Терези

Терезам хотітиметься закритися у собі та побути подалі від людей. Ідея ця не дуже вдала, адже так можна багато-чого втратити, наприклад пропозицію про довгоочікуване підвищення на роботі. Тож Терезам слід відстоювати свої права та заявляти про себе.

Скорпіон

Скорпіонам, щоб досягти поставлених цілей, потрібно буде «увімкнути режим самоконтролю». В інакшому випадку надмірна експресивність Скорпіонів може настроїти їхніх друзів та колег проти них. А ще Скорпіонам потрібно краще обмірковувати власні вчинки.

Стрілець

Стрільцям, перед тим як братися за якусь нову справу, потрібно ретельно все обдумати – чи дійсно потрачені зусилля будуть варті отриманих результатів. Теж саме стосується покупки речей – слід задати собі питання «а чи потрібна ця річ?»

Козоріг

У Козорогів буде багато неочікуваних подій цього дня. Деякі з них принесуть нові можливості та знайомства. Тому представникам цього знаку зодіаку потрібно бути відкритим, та при цьому обережним, адже не всі пропозиції будуть чесними.

Водолій

Водоліям слід задуматися про подальший розвиток своєї кар’єри. Можливо, настав час нагадати керівнику про підвищення, а, можливо, ви займаєтеся зовсім не тим, чим хотіли би, тому варто подумати про зміну роботи.

Риби

Рибам краще провести цей день зі своєю сім’єю. Відмінним рішенням буде приготувати смачну вечерю та запросити до столу родичів чи друзів, з якими давно не бачилися. А от для початку якихось важливих справ цей день буде несприятливим для Риб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?