12 місць під Києвом, куди варто поїхати на вихідні цієї зими
Категорія
Подорожі
Дата публікації

12 місць під Києвом, куди варто поїхати на вихідні цієї зими

12 місць під Києвом, куди варто поїхати на вихідні цієї зими
Джерело:  online.ua

Зима – це ідеальний час для відпочинку всією сім’єю та занять активними видами спорту. Якщо ви проживаєте в Києві, або неподалік від столиці, знайти місце для катання на лижах, санчатах чи ковзанах, або ж просто прогулянок, зовсім не складно. Гід Онлайн підготував добірку з 12 місць під Києвом, куди варто поїхати на вихідні цієї зими - круто відпочити можна й без закордонних курортів.

Куди поїхати недалеко від Києва взимку - 12 цікавих місць

Пірогово

Фото: pyrohiv.com

Більшість туристів відвідує відомий на всю Україну музей архітектури та побуту «Пірогово» у теплу пору року. Та поїхати туди можна й взимку – ви отримаєте по-справжньому незабутню атмосферу.

Музей займає чималу територію, на якій знаходяться величезні млини, будинки з різних часів історії нашого народу, експозиції знарядь праці та побуту. Якщо ж ви замерзнете – до ваших послуг самовари з гарячим чаєм.

Буки

Фото: pexels.com

У селі Буки розташований ландшафтний парк, який точно варто відвідати взимку. Тут ви зможете знайти величезний фонтан, який до реконструкції знаходився на Майдані Незалежності, величний маєток, який належав проектувальнику парку, та навіть невеликий зоопарк. Також ви зможете прогулятися «Алеєю казок», обабіч якої стоять дивовижні фігури вигаданих персонажів.

Водяники

Фото: pexels.com

Для любителів гірськолижних курортів відмінним варіантом стане оздоровчий комплекс «Водяники», який ви можете відвідати з друзями чи родиною. На території комплексу розташовані три траси, загальна протяжність яких складає 1800 м – траса А на 800 м, траса В на 450 м та траса С на 590 м.

Піднятися на гору можна за допомогою підйомника. Їхати сюди варто, якщо ви лижник-любитель або ж досвідчений сноубордист.

Комплекс «ВишГора»

Фото: pexels.com

Вишгород – ще один чудовий варіант для любителів покататися засніженими схилами. Довжина траси тут дещо менша, ніж у «Водяниках». Вона складає 200 м.

Та це не значить, що ви не зможете в повній мірі насолодитися спуском – ландшафт для цього підібраний просто ідеально. Тут також працює підйомник. Поїздка зі столиці до Вишгорода займе всього 15 хвилин.

Лижний курорт «Гвоздів»

Фото: pexels.com

Курорт «Гвоздів» відкрився зовсім нещодавно – всього два роки тому, та він вже став достойним конкурентом «Водяників» та «ВишГори». Покататися на лижах тут можуть як справжні професіонали, так і початківці.

У «Гвоздові» є три траси – довжиною 50 м, 200 м та 220 м. Є й окрема територія для занять сноубордом. Зупинитися для проживання ви зможете у комфортабельному готелі.

Радомишль

Фото: pexels.com

У Радомишлі ви зможете помилуватися мальовничими засніженими краєвидами. Тут є справжній замок-музей, розташований на гранітній скелі посеред лісу.

Також у вас буде можливість пройтися зимовим лісом уздовж замерзлого озера. Якщо ви замерзнете чи зголоднієте – для туристів у Радомишлі працюють кафе, ресторани та навіть готелі.

Глібівка

Фото: pexels.com

Село Глібівка знаходиться посеред мальовничого пейзажу неподалік від Вишгорода. Це ідеальне місце, щоб провести новорічні канікули разом з рідними чи друзями.

Поруч знаходиться Київське море, а з іншого боку село оточує сосновий ліс, прогулюючись по якому ви зможете подихати свіжим повітрям з ароматом хвої. У Глібівці ви зможете винайняти один з затишних дерев’яних будиночків у заміському комплексі.

Міжріченський регіональний ландшафтний парк

Фото: pexels.com

Називається парк так, тому що він знаходиться поміж двох річок – Дніпра та Десни. Ви зможете прогулятися неймовірними зимовими локаціями та ознайомитися з унікальною фауною парку, якої немає більше ніде в Україні.

Для туристів тут цілорічно проводяться екскурсії по спеціально відведеним для цього «екостежкам». Цікаво буде не тільки дорослим, а й дітям.

Парк «Київська Русь»

Фото: parkkyivrus.com

Парк «Київська Русь» знаходиться у селі Копачів, всього за 60 км від столиці. Туристи можуть відвідати унікальний історичний комплекс впродовж усього року, та в зимовий період тут найбільш цікаво.

Адже саме взимку тут проводяться різноманітні театралізовані дійства та відтворюються різні історичні події. А ще ви зможете покататися на санчатах, запряжених кіньми, постріляти з лука та спробувати смачні страви у місцевому ресторані.

Етнічний комплекс «Українське село»

Фото: pexels.com

Під Києвом розташований комплекс «Українське село», який вражає своєю атмосферою та колоритом. Гуляючи по території «Українського села» ви зможете помилуватися аутентичними хатками з різних регіонів нашої країни.

В хатках повністю збережений старовинний інтер’єр – вишиті рушники, предмети побуту, печі. А ще ви можете сходити в невеликий зоопарк, скуштувати смаколики в ресторані та попаритися у сауні.

Межигір’я

Фото: pixabay.com

Межигір’я – це величезний природний комплекс, який вже декілька років користується значною популярністю серед киян та гостей столиці. Погуляти та пофотографуватися тут точно є де.

Взимку комплекс виглядає ще більш захоплююче. Туристи також можуть відвідати місцеві кафе, замовити екскурсію та покататися верхи на конях. Також в Межигір’ї діє міні-зоопарк.

Кар'єр «Високий камінь»

Фото: pexels.com

Кар'єр «Високий камінь» знаходиться неподалік від Коростишева. Атмосфера тут незабутня впродовж всього року – посеред скелястих берегів (в деяких місцях їх висота становить понад 10 м) знаходиться живописне озеро, береги якого поросли соснами та березами. Тут можна відмінно відпочити та зробити чудові фото на згадку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?