14 причин їсти морську капусту щодня
Категорія
Їжа
Дата публікації

14 причин їсти морську капусту щодня

14 причин їсти морську капусту щодня
Джерело:  online.ua

Морська капуста - це справжній суперфуд, який містить велику кількість незамінних для організму вітамінів та мінералів, але при цьому має низький калораж. Користь морської капусти, як стверджують дієтологи, важко переоцінити. Чи дійсно це так? Гід Онлайн розібрався, чим корисна морська капуста та зібрав 14 переконливих причин, чому необхідно їсти цей продукт щодня.

Морська капуста - користь для жінок, чоловіків та дітей

Фото: envato.com

Лікування захворювань щитовидної залози

Морська капуста, як і більшість інших морепродуктів, є джерелом йоду, тому лікарі радять вживати її в їжу при йододефіциті та інших захворюваннях ендокринної системи, центром якої є щитовидна залоза.

До нестачі йоду в організмі можуть привести низькокалорійні дієти, тому якщо ви вирішили перейти на рослинну їжу, обов’язково включіть в свій раціон ламінарію.

Профілактика онкологічних захворювань

Морська капуста має в своєму складі у своєму складі кислоти, які допомагають при лікуванні раку легенів. До того ж, вони запобігають вивільненню вільних радикалів, які провокують виникнення злоякісних пухлин. Таким чином, цей продукт є природним антиоксидантом.

Очищення організму від токсинів

В ламінарії міститься альгінова кислота, яка зв’язує та виводить з організму солі важких металів та інші токсичні речовини, а також хвороботворні мікроорганізми. Регулярне вживання цього морепродукту також запобігатиме повторному накопиченню в організмі шлаків, токсинів, чим покращить ваше самопочуття.

Авітаміноз

Окрім йоду, морська капуста містить безліч вітамінів та мінералів, які необхідні для нормальної роботи нашого організму. Перш за все мова йде про вітамін А та групи вітамінів В, С, Е та D. При їх недостачі страждає опорно-руховий апарат, м’язи та внутрішні органи.

Анемія

Анемія – це захворювання, пов’язане з нестачею заліза в нашому організмі. Ця нестача призводить до падіння рівня гемоглобіну – основного компонента, який приймає участь у кровотворенні. При цьому людина почуває втому, запаморочення, сонливість та апатію.

Ламінарія містить 12 мг заліза на кожні 100 г продукту, тому її регулярне вживання компенсує нестачу цього мінералу та запобігатиме падінню гемоглобіну.

Допомога при схудненні

Фото: envato.com

Люди, які страждають на ожиріння та мають проблеми із зайвою вагою, постійно шукають дієтичні та низькокалорійні продукти. Саме таким продуктом є морська капуста. Дієтологи радять включити ламінарію в свій раціон, якщо ви хочете позбутися зайвих кілограмів. Цей продукт нормалізує апетит та надовго втамовує голод.

Покращення обміну речовин

Даний пункт є продовженням попереднього. Доведено, що ламінарія прискорює обмін речовин. Окрім цього вона активує ферменти, що необхідні для процесу перетравлення їжі, чим сприяє налагодженню роботи шлунково-кишкового тракту та печінки.

Якщо ви щодня вживатимете 50 г морської капусти, то зможете назавжди забути про зайву вагу та інші проблеми, характерні для порушення обміну речовин.

Закреп

Морську капусту можна використовувати ще й як проносний засіб. Клітковина, що міститься в цьому морепродукті, м'яко впливає на перистальтику кишківника, запобігаючи закрепам. Також ламінарія допомагає при дисбактеріозі та інших проблемах з кишківником.

Покращення роботи імунної системи

Як вже було відмічено, морська капуста містить велику кількість корисних для здоров’я вітамінів та мінералів. Вони сприятливо діють на нашу імунну систему, яка відповідає за захист організму від вірусів та бактерій.

Особливо рекомендується вживати ламінарію в холодну пору року, коли захисні здатності організму послаблюються.

Зниження рівню «поганого» холестерину

Морська капуста має антисклеротичні властивості та звільняє організм від «поганого» холестерину. Такий холестерин вкрай шкідливий для організму, адже при підвищенні його рівня в крові збільшується ймовірність розвитку атеросклерозу.

Захист від тромбозу

Холестерин, про який йшла мова в попередньому пункті, викликає погіршення кровообігу. У судинах утворюються бляшки, які призводять до утворення тромбів. Тромби перекривають проходи в судинах, тим самим спричиняючи захворювання серцево-судинної системи.

Ламінарія запобігає даному процесу завдяки великому вмісту клітковини, яка блокує потрапляння холестерину в кров з їжі, що ми споживаємо.

Покращення пам'яті та розумових здібностей

Морська капуста – лідер за вмістом йоду. А йод, як стверджують вчені багатьох країн, має безпосередній вплив на роботу нашого мозку, покращує пам'ять, розумову діяльність та запобігає розвитку деменції у людей старшого віку. Окрім цього, ламінарія містить багаті амінокислотами білки, які також стимулюють мозкову діяльність.

Допомога у боротьбі зі стресом та депресією

Фото: envato.com

Все той же дефіцит йоду призводить до погіршення настрою, втраті концентрації уваги та апатії Людина стає сонливою, у неї виникають депресивні стани. Запобігти цьому може щоденне вживання у їжу морської капусти.

А ще в ламінарії міститься пантотенова кислота, яка відповідає за нормальну роботу надниркових залоз, що виробляють адреналін. Таким чином, вживання морської капусти мінімізує вплив стресу на організм.

Підвищення лібідо

Сприятливий вплив морської капусти на сексуальність жінки був помічений ще в давньому Китаї. Окрім цього, під дією ламінарії покращується чоловіча потенція. Тому морську капусту можна використовувати ще й як відмінний афродизіак. Не можна забувати й про те, що продукт підвищує фізичну витривалість та приводить наш організм в тонус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?