3 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити у Прокоп'єв день
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

3 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити у Прокоп'єв день

3 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити у Прокоп'єв день
Джерело:  online.ua

3 січня – третій день 2022 року за Григоріанським календарем. Які свята 3 січня відзначають в Україні та світі? День бенгальських вогнів та гірлянд, День соломинки для коктейлів, Міжнародний день здоров'я душі та тіла, День жінок у рок-н-ролі у США та Фестиваль Тамасесері в Японії. Православні 3 січня вшановують пам'ять чудотворця Петра, святої великомучениці Юліанії та блаженного Прокопія Вятського. Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що не можна робити 3 січня, які є прикмети на 3 січня, хто святкує іменини 3 січня.

Яке свято 3 січня 2022 року?

Фото: envato.com

3 січня 2022 випадає на понеділок. Цього року він буде для українців вихідним – перенесено святкову новорічну суботу. Цього дня можна продовжити новорічні гуляння, але не слід забувати, що 4 січня доведеться йти на роботу - в Україні робочий день.

3 січня в Україні та світі відзначають кілька неофіційних свят, деякі з яких є дуже цікавими. Наприклад, День соломинки для коктейлів. Першу соломинку для коктейлю винайшов американський бізнесмен Марвін Стоун. Понад півтора століття тому він запатентував свій винахід - Вашингтонське патентне бюро 3 січня 1888 року видало відповідний документ, а вже через два роки соломинки для коктейлів стали основним бізнесом Стоуна.

У народі 3 січня називають Прокоп'єв день чи півкорми. Така назва пов'язана з тим, що на цей момент у людей залишалася лише половина зимових запасів їжі. У Прокоп'єв день прийнято гадати. Бажаєте дізнатися, скільки на вас чекає щастя в новому 2022 році? Зберіть віником по коморі зерно - чим більше зберете, тим більше буде щастя. Щоб напевно залучити його в будинок, із зібраного зерна потрібно спекти коржик або зварити кисіль. Загадайте бажання і з'їжте приготоване - так воно точно здійсниться.

Що не можна робити 3 січня

 Фото: envato.com

Вважається, що 3 січня сняться пророчі сни. Намагайтеся запам'ятати сновидіння - в них може ховатися таємниця долі на найближче майбутнє.

З січня категорично не можна:

  • бажати людям щастя та здоров'я – все здійсниться з точністю навпаки;

  • підслуховувати чужі розмови - ризикуєте захворіти на недуги, пов'язані з вухами;

  • нічого обіцяти - жодну обіцянку виконати не вдасться;

  • щось піднімати із землі - до великих втрат та розтрат.

Що потрібно зробити 3 січня

За старовинними повір'ями, 3 січня потрібно провести у родинному колі, щоб весь рік жити у щасті та гармонії. Також у цей день потрібно позбутися старих та непотрібних речей – так ви звільните місце для обновок.

Якщо вирішили зайнятися чимось новим цього року, 3 січня - найкращий час для цього. Будь-яка справа, розпочата цього дня, буде успішною.

Також 3 січня можна самостійно захистити себе від бід та негативу на весь рік. Для цього потрібно пов'язати на зап'ясті шовкову нитку - вона захищатиме вас від нещасть.

Прикмети 3 січня

Фото: envato.com

  • Випало багато снігу 3 січня – рік буде родючим.

  • Сильні морози у Прокоп'єв день - до посухи.

  • Яка погода буде 3 січня, такою буде і у вересні.

Іменини 3 січня

Іменини 3 січня відзначають Михайло, Микита, Петро, Прокоп. Також День Ангела у Сергія, Уляни та Філарета.

Гороскоп на 3 січня 2022 року

Фото: envato.com

Овен

3 січня буде непростим днем для Овнів. Не беріться ні за що нове та уникайте прийняття серйозних рішень. Якщо ви поїдете на шопінг, будьте акуратнішими з грошима - є ризик невиправданих витрат.

Телець

3 січня Тельці будуть сповнені креативних ідей. Реалізуйте їх якнайшвидше – всі вони є претендентами на успіх.

Близнюки

Близнюки 3 січня можуть зіткнутися із проблемами. Не витрачайте на них сили та енергію – все вирішиться швидко і в позитивному для вас ключі. Пориньте в роботу, яка допоможе наблизитися до реалізації мрії.

Рак

3 січня у Раків можуть виникнути сварки з дітьми чи батьками. Запасіться терпінням і прислухайтеся лише до свого внутрішнього голосу – він не підведе.

Лев

Для Левів 3 січня буде чудовим днем з масою крутих подій. Заряджайте позитивом на майбутнє - зараз саме час.

Діва

Дівам 3 січня найкраще провести за творчістю. Очікуються також сюрпризи від рідних – вони реально зроблять вас щасливими.

Терези

Терезам 3 січня доведеться вирішувати багато питань - і робочих, і побутових. Довіряйте своїй інтуїції та тримайте себе в руках.

Скорпіон

Для Скорпіонів 3 січня буде днем спілкування. Чекайте в гості друзів, але постарайтеся приборкати емоції під час вечірки – перенапруга може негативно вплинути на здоров'я.

Стрілець

У Стрільців 3 січня буде днем романтики. Не обмежуйте себе у почуттях та емоціях.

Козоріг

Козорогам 3 січня найкраще присвятити собі. Запишіться до косметолога чи перукаря - освіжіть зачіску після свят. Також відмінний день для занять спортом та ремонту. Якщо планували оновити обстановку вдома – вперед, зараз саме час!

Водолій

Для Водоліїв 3 січня – чудовий день для походів по магазинах. На шопінгу ви обов'язково знайдете те, що давно хотіли купити.

Риби

Рибам зірки призначили на 3 січня культурну програму. Кіно, театр, концерт - не втрачайте можливості духовно збагатитися цього вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?