5 найлагідніших котів для дому — яку породу обрати дитині
Категорія
Коти
Дата публікації

5 найлагідніших котів для дому — яку породу обрати дитині

5 найлагідніших котів для дому — яку породу обрати дитині
Джерело:  online.ua

Коли мрієте мати чотирилапого друга та члена родини, вибір падає на кота. Якщо ви давно хочете придбати собі пухнастика, проте не знаєте яку породу краще обрати, Онлайн Гід пропонує переглянути 5 порід найлагідніших котів для дому, які не залишать вас байдужими та відмінно поладять з дітьми.

Коти, як і люди мають свій характер та особливості. Деякі з них є незалежними особистостями, що прагнуть самостійності та не потребують фізичного контакту з людиною. Але є й ті, хто з радістю проводить час з хазяїнами та родиною, люблять ігри й пестощі.

Покупка породистого кота дозволить вам передбачити його поведінку, шкідливі звички, розміри та можливі проблеми зі здоров'ям. Особливо, якщо ви маєте дитину та турбуєтесь аби тварина не завдала шкоди малюку.

Регдол

Фото: unsplash.com

Порода виникла у США та була визнана у 1992 році. Кіт має густу, частіше довгу шерсть та велику статуру. Самці можуть досягати 6-9 кг, а самки від 4 до 5 кг. Коти приваблюють своїми блакитними очима та мускулатурою.

Не зважаючи на масивний вигляд, це ніжні й дуже прихильні до людей тварини, які всюди ходитимуть за своїм хазяїном. Вони доволі флегматичні, але це не означає, що вони не люблять побігати та погратися. З ними ніколи не буде сумно та самотньо.

Якщо ви вже маєте кошеня чи іншого улюбленця, то не варто перейматися. Ці коти чудово уживаються з будь-якими домашніми тваринами.

Невська маскарадна

Фото: unsplash.com

Порода походить з Росії, виникла в результаті схрещування сибірської та сіамської кішок. Тварина має довгу шерсть, яка потребує особливого догляду та уваги. Як і Регдол, Невські маскарадні коти притягують увагу яскраво-блакитними очима. Це коти середнього розміру, самці яких в більшості випадків важать 6 кг, проте деякі досягають 9 кг.

Невська маскарадна прив’язується до своїх хазяїв, хоча не потребує до себе особливої уваги. А от до пестощів незнайомців ставиться з насторогою. Це надзвичайно спокійна порода, яка іноді не відмовиться побавитися з господарем.

Господарі котів зазначають, що наодинці з собою вони не псують меблів та інші речі. Якщо кіт залишиться один, то не буде відчувати значного стресу, але не варто піддавати його зайвим хвилюванням.

Абісинська кішка

Фото: envato.com

У порівнянні до попередніх, представники цієї породи менших розмірів та зовні нагадують маленьку пуму. Існує декілька версій походження, одна з них свідчить, що предки цих котів були вивезені з Північної Африки. Предок мешкав на території сучасної Ефіопії, яка колись мала назву Абісинія.

Це доволі жвава та рухлива порода, яка обожнює гратися і гуляти. Таку кішку краще заводити у просторих приміщеннях, оскільки у тісноті тварині буде некомфортно. Ідеальним варіантом буде вигулювати її на подвір'ї чи на вулиці. З таким другом ніколи не буде нудно.

Тварина має струнке, трохи вигнуте тіло. Зазвичай такі коти мають близький до рудого колір та коротку, блискучу шерсть. Незвичайним є й колір очей, який може бути як золотавим, так і зеленим.

Мейн Кун

Фото: unsplash.com

Ще одна порода родом з США. Походження котів, на жаль, не відоме. Протягом тривалого проміжку часу вважалась найбільшою кішкою у світі. Цей здоровило має доволі довге та міцне тіло з широкою грудною кліткою та мордою. Завдяки довгій шерсті коти пристосовані до життя як в приміщенні, так і на вулиці.

Мейн Куни здатні запам’ятовувати команди, через що їх іноді порівнюють з собаками. Ця порода є доволі незалежною. Вони можуть не давати себе пестити чи триматися трохи осторонь від інших мешканців дому.

Проте з ніжністю відносяться до дітей. Ці тварини є гарними емпатами та здатні відчувати зміну настроїв хазяїна. Якщо ви не в гуморі, то кіт не стане чіплятися чи потребувати до себе уваги.

Екзотична короткошерста кішка

Фото: flickr.com

Порода була виведена під час схрещування перських кішок з американськими короткошерстими. А офіційного визнання отримала у США в 1966 році. Порода спочатку мала назву перська короткошерста, але пізніше отримала назву екзотична короткошерста. Оскільки при схрещуванні отриманий результат був неочікуваним.

Коти мають характерний приосадкувате та кремезе тіло. В них короткий ніс, великі очі та масивна голова з широким черепом. Хутро тварин є середньої довжини, доволі густе та нагадує плюш.

Це товариські тварини, які всюди ходитимуть за господарем. Вони доброзичливі, грайливі та ласкаві. Для тих, хто хоче мати при собі лагідного друга варто звернути увагу на цю породу.

Не важливо якого кота ви оберете для себе чи своєї родини, будь-який з них буде добрим компаньйоном. Головне — це піклуватися про свого улюбленця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?