7 способів вибрати щасливе ім'я дитині
Категорія
Імена
Дата публікації

7 способів вибрати щасливе ім'я дитині

7 способів вибрати щасливе ім'я дитині
Джерело:  online.ua

Вибір імені для дитини - делікатне питання. Батьки перебирають всілякі варіанти, слухають поради друзів та родичів, але не відразу можуть прийти до єдиного рішення. Хочеться, щоб ім'я було і красивим, і звучним, і приносило удачу. Гід Онлайн розповідає, як вибрати ім'я дитині, щоб воно принесло щастя.

Вибір імені дитини досить складний, особливо якщо врахувати час народження малюка і енергетичне вплив ініціалів. Але є кілька нескладних способів, як легше подолати муки вибору.

Як правильно вибрати ім'я дитині - популярні способи

 Фото: envato.com

1. Звучання

Ім'я - цей один з найпотужніших тригерів для психики. Воно повинно надавати на мозок приємну дію і викликати позитивні асоціації у дитини та оточуючих її людей.

Ім'я повинно бути простим у вимові і поєднуватися з по батькові та прізвищем. Красиве звучання мають імена давньоєврейського, римського і грецького походження: Данило, Денис, Дмитро, Ангеліна, Ксенія, Лариса.

2. Значення

Зверніть увагу на походження і значення імен. Може бути, ви хочете наділити свою дитину певними якостями?

Щасливі імена для хлопчиків:

  • Філіп - володарі такого імені цілеспрямовані, допитливі, наполегливі і терплячі. Завжди вибирають роботу серцем, всі проєкти у дорослому віці завжди ведуть до успіху.

  • Артем - хлопчики і чоловіки з таким ім'ям незалежні, самодостатні, мають високі лідерські якості. Маленькі Артеми в дитинстві розвиваються швидше однолітків.

  • Микита - в перекладі з грецького означає «переможець». Хлопчики з таким ім'ям мають спокійний характер, завжди тягнуться до знань і мають серйозний творчий потенціал.

Щасливі імена для дівчинки:

  • Таїсія - цілеспрямована і розважлива дівчинка, що володіє високим природним артистизмом. Дорослі Таїсії вважаються справжнім талісманом удачі для оточуючих.

  • Анна - перекладається як "милість Божа", "благодать". У таких дівчат з народження закладаються доброта і чесність. Дорослі Ані завжди знаходяться в центрі уваги оточуючих, у яких викликають захоплення.

  • Вероніка - "несуча перемогу". Маленькі Ніки рухливі і допитливі, товариські і веселі. Дорослі Вероніки - впевнені в собі і незалежні від чужої думки.

3. Святці

Біблійні складові імені теж мають значення. Отримуючи "церковне" ім'я - Олександр, Ілля, Петро, Павло, Єлизавета, Марія, Пелагея - дитина наділяється здібностями свого небесного покровителя. Правда, місія на нього покладається відповідальна.

4. Подвійні імена

Дане нововведення прийшло до нас з європейських країн. Дітям давали два імені (Анна-Ліза, Ігор-Мирон) або навіть більше, вважаючи, що вони забезпечують чудовими задатками колишніх володарів.

5. Дата народження

Вважається, що метод вибору імені за датою народження дозволяє суттєво вплинути на долю дитини. Діти, народжені восени або взимку, більш вперті і цілеспрямовані, тому їх слід наділяти м'яко звучащими ініціалами, щоб "утихомирити" жорсткість характеру. Малюки, що з'явилися на світ влітку або навесні, більш ранимі й чутливі. Для них краще вибирати "тверді" імена.

6. Поєднання з по батькові

По батькові є доповненням до імені і несе в собі генетичний код, до роду якого належить дитина. Саме тому дуже важливо, щоб ім'я та по батькові більш-менш поєднувалися, і це поєднання було не тільки гармонійним, а й милозвучним для оточуючих.

Вважається, що поєднання імені з по батькові конкретизує образ людини точніше, роблячи його або м'яким, або жорстким, або більш-менш нейтральним.

Наприклад, поєднання імені та по батькові, які звучать м'яко, Михайло Іванович або Сергій Михайлович, будуть належати людині із поступливим і добрим характером . Людина з по батькові Олександрович швидше за все буде відрізнятися імпульсивністю, Ігорович - жорсткістю.

7. Нумерологія

Ім'я дитині можна вибирати не тільки з урахуванням його дати народження або статі, але і по цифрам. Нумерологи запевняють, що в житті людини основоположним є цифрове значення імені. Розрахувати нумерологію імені можна за спеціальними таблицями і за допомогою онлайн-сервісів - це займе всього кілька хвилин.

Для кожної людини найважливіше - це те, як саме вимовляється її ім'я, а не те, яким способом воно було вибрано. Багатьох, наприклад, дратують безглузді скорочення. Слід заздалегідь вивчити всілякі зменшувально-пестливі імена, які використовуються для звернення до людини в повсякденності. Часто буває таке, що повне ім'я звучить приголомшливо, але скорочений варіант не викликає такого захоплення. А це негативно позначається на характері дитини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?