7 цілющих властивостей зеленої цибулі
Категорія
Їжа
Дата публікації

7 цілющих властивостей зеленої цибулі

7 цілющих властивостей зеленої цибулі
Джерело:  online.ua

Зелені пір'я цибулі мають багатший склад, ніж сама цибулина. В них містяться вітаміни C, В1, В2, мінеральні солі та фітонциди, завдяки яким зелена цибуля вважається унікальним і одним з найдоступніших продуктом для захисту організму від різних інфекцій та захворювань. Розповідаємо, чим корисна зелена цибуля і для кого вона небезпечна.

Джерело:  ONLINE.UA

Зелену цибулю найчастіше застосовують в кулінарії — її їдять в сирому вигляді, додають в салати та готують гарячі страви. У медицині зелену цибулю рекомендується включати в раціон при авітамінозах. Також це відмінний засіб від інфекцій в ротовій порожнині.

1. Запобігає проблемам зі шлунком

Фото: envato.com

Зелена цибуля корисна при хворобах шлунку. Вона діє як потужний природний засіб від діареї та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом. Крім того, у весняної цибулі є чудова здатність покращувати апетит. Завдяки високому вмісту волокон цей зелений овоч допомагає травній системі працювати краще.

Незважаючи на беззаперечну користь,  зелена цибуля може підвищити кислотність шлункового соку. Тому тим, хто страждає гастритом, не варто активно налягати на цей овоч.

2. Захищає від інфекцій

Сірка, мінерал, який міститься в зеленій цибулі, запобігає поширенню патогенів, а вітамін С діє як потужний антиоксидант, що захищає організм від запалення. Зелена цибуля володіє потужними антибактеріальними та противірусними властивостями.

3. Знижує кров'яний тиск

Зелена цибуля містить аліцин, який робить еластичними кровоносні судини, виділяючи оксид азоту, що знижує загальний кров'яний тиск. Він також запобігає утворенню тромбоцитів, завдяки чому знижається загальний ризик ішемічної хвороби серця і захворювань периферичних судин.

Багаторічні дослідження показали, що чоловіки, які включають в своє меню зелену цибулю, менше ризикують зіткнутися з хворобами простати, ніж ті, хто зовсім не вживає цей овоч.

4. Лікує артрит і астму

Фото: pixabay.com

Зелена цибуля містить кверцетин, який має протизапальний і гістологічний ефект. Цей весняний овоч корисний при артриті та астмі.

5. Знижує рівень холестерину

Зелена цибуля містить чимало тіосульфінів, таких як диаллілдисульфід, дисульфід пропілацетат і аллилдисульфід. І ці три з'єднання разом з іншими тіосульфінами знижують рівень холестерину в крові, особливо в клітинах печінки.

6. Містить багато харчових волокон

Фото: envato.com

Зелена цибуля містить багато клітковини, навіть більше, ніж цибуля-шалот і зріла цибуля. З приблизно 100 грамів зеленої цибулі ви отримуєте близько 2,6 грама клітковини, що становить 7% від рекомендованої добової дози дорослого.

Зелена цибуля корисна для жінок. Вітамін А, що міститься в ній, допомагає зберегти красу і здоров'я шкіри, волосся, нігтів та гальмує процеси старіння.

7. Містить мало калорій

Зелена цибуля містить мало калорій, що робить її відмінною дієтичною добавкою до страв — в 100 грамах зеленої цибулі всього 31 калорія. Цей овоч також містить 1,8 г білка, що становить 3,6% від рекомендованої добової дози. Одна порція цієї цибулі містить 0,1 г жиру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?