8 кроків до ідеального макіяжу для жирної шкіри без зайвого блиску
Категорія
Краса
Дата публікації

8 кроків до ідеального макіяжу для жирної шкіри без зайвого блиску

8 кроків до ідеального макіяжу для жирної шкіри без зайвого блиску
Джерело:  online.ua

Макіяж для жирної шкіри — задача не з легких. Такий мейк має безліч правил та тонкощів. Гід Онлайн ділиться покроковою інструкцією, як правильно нанести макіяж на жирну шкіру, щоб обличчя не блищало від жиру.

Жирний тип шкіри схильний до блиску та доставляє немало клопоту своїм власницям. Головна проблема, з якою стикаються майже всі жінки з жирною шкірою, це нестійкість та жирний блиск.

Через підвищену кількість себуму, який виробляє шкіра, макіяж може розтікатися через деякий час, а також на обличчі проступає жирний блиск, який потрібно приховувати. Тому головна задача полягає в тому, аби зробити легкий, але стійкий макіяж та мінімізувати ризик виникнення блиску.

Ідеальний макіяж для жирної шкіри - покрокова інструкція

Фото: envato.com

1. Очищення шкіри

Починати макіяж для будь-якого типу шкіри потрібно з очищення. Для початку вмийте лице пінкою або гелем, потім нанесіть тонік (або тонер) та сироватку або крем.

Зону навколо очей зволожуємо спеціальним кремом. Жирну шкіру також потрібно зволожувати, а не пересушувати. Правильний догляд за шкірою допоможе мінімізувати кількість себуму на шкірі впродовж дня.

2. База під макіяж

Для того аби візуально вирівняти рельєф шкіри, замаскувати пори, використовуйте базу під макіяж.

Для жирної шкіри рекомендуємо обрати базу, яка контролює кількість себуму та матує шкіру, допомагає їй не блищати. Це допоможе зробити шкіру привабливою, а макіяж з базою протримається увесь день.

3. Тональний засіб

Тональний засіб має вирівнювати тон шкіри, додавати обличчю гарний відтінок. Але тональний крем не має бути дуже щільним. Обирайте тональні засоби з легкою текстурою.

Для того, аби приховати недоліки шкіри, використовуйте консилер. Фініш у тональному засобі для жирної шкіри має бути матовим. Наносимо тон або великим пензлем для макіяжу, або бьюті-блендером.

4. Консилер

Консилер вибирайте на два тони світліше, ніж тональний крем. Консилер має бути щільним, аби приховати всі недоліки шкіри. Наносіть його на обличчя точковим методом та розтушовуйте пензлем або бьюті-блендером.

5. Пудра

Для того, аби приховати жирний блиск на шкірі, використовуйте спеціальну мінеральну матуючу пудру. Вона наноситься дуже тонким шаром, прибирає блиск та не створює ефект маски на обличчі.

6. Рум’яна та та бронзер

Для того, аби зробити контуринг обличчя, використовуйте сухі продукти. Так макіяж довше протримається на жирній шкірі.

Наносити рум‘яна потрібно на шічки та розтушовувати у направлені до скронь. Якщо ви використовуєте бронзер, то його також краще вибирати сухий, а не кремовий.

7. Макіяж брів та очей

Для брів та очей також рекомендуємо використовувати більше сухих, ніж кремових текстур. Щоб виділити брови, можна використовувати тіні або олівець.

На очі для початку наносимо матуючу базу під тіні, а вже потім фарбуємо їх. Це допоможе макіяжу протриматись увесь день, без бази на жирній шкірі тіні будуть скатуватися.

8. Макіяж губ

Завершуючий етап у макіяжі — губи. Спочатку малюємо контур губ олівцем, а вже потім наносимо зверху блиск або помаду.

Це допоможе зробити акуратний та рівний макіяж губ, а також помада впродовж усього дня не виходитиме за контур олівця.

Макіяж для жирної шкіри - 5 дієвих лайфхаків

Фото: envato.com

  1. Завжди майте в сумочці матуючі серветки. Придбати їх можна в косметичних магазинах або замовити в інтернеті. Матуючі серветки допомагають прибрати жирний блиск зі шкіри впродовж дня. Якщо ви постійно будете користуватись пудрою, аби замаскувати блиск, то у кінці дня ви отримаєте товстий шар косметики на обличчі. А серветки не стирають макіяж, а лише прибирають блиск.

  2. Туш вибирайте водостійку. При використанні звичайної туші для жирної шкіри вона може розтікатися та створювати «ефект панди». Щоб туш завжди залишалась на віях, вибирайте водостійкі варіанти.

  3. Аби макіяж протримався максимально довго в кінці можна нанести спрей-фіксатор. Він допоможе надійно зафіксувати мейк навіть на жирній шкірі.

  4. Перед покупкою косметики обов‘язково звертайте увагу на те, для якого типу шкіри вона створена. Це допоможе купувати лише потрібні засоби та не витрачати гроші на вітер.

  5. Шкіра завжди має бути добре зволожена. Не забувайте про це перед нанесенням кожного макіяжу. На добре зволожену шкіру набагато краще лягають засоби для макіяжу та обличчя в цілому виглядає привабливіше. А от намагатися підсушити шкіру різними засобами не варто. Це лише погіршить стан шкіри та спровокує ще більше вироблення себуму.

Як зробити свіжий та стійкий макіяж за 5 хвилин - відео

Як бачите, макіяж для жирної шкіри зробити не так і складно. Користуйтесь нашою покроковою інструкцією та лайфхаками, аби ваш мейк-ап був на висоті при будь-яких умовах!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?