8 продуктів, які не варто їсти в холодну пору року
Категорія
Їжа
Дата публікації

8 продуктів, які не варто їсти в холодну пору року

8 продуктів, які не варто їсти в холодну пору року
Джерело:  online.ua

Далеко не всі продукті можна їсти взимку. І справа тут не тільки в тому, що вони будуть в цей період непомірно дорогими – ви просто не отримаєте від таких продуктів ніякої користі, а в деяких випадках вони навіть здатні принести шкоду організму. Гід Онлайн розповідає, які продукти не можна їсти в холодну пору року та чому їх варто включити в стоп-меню.

Які не варто їсти в холодну пору року?

Томати

Фото: pexels.com

Знайти томати на прилавках магазинів можна і взимку. Вони мають звичний яскраво-червоний колір та виглядають дуже апетитно, проте якщо ви скуштуєте такий томат на смак – картина буде зовсім інша.

Вирощені в теплицях томати майже не містять корисних вітамінів, натомість в них є велика кількість нітратів. Томати щедро здобрюються цими речовинами для пришвидшення їхнього росту, адже взимку без хімічних добавок не можна виростити жоден овоч. Це стосується як вітчизняних томатів, так і привезених з закордону. А ще томати обробляються дифенілом – пестицидом, який збільшує термін зберігання плодів.

Кавун

Фото: pexels.com

Кавуни вирощуються на відкритому ґрунті та дозрівають під промінням літнього сонця, тому серпні та вересні ми можемо насолодитися смаком цих великих смугастих ягід. Якщо ж мова йде про зимовий період, для вирощування кавунів потребуються тепличні умови та велика кількість нітратів, пестицидів та інших шкідливих хімічних речовин, що збираються в м’якоті плоду.

Найгірше нітрати впливають здоров’я дітей та вагітних жінок, а також людей з хронічними розладами травлення. Але навіть якщо такий кавун скуштує здорова людина, виникає велика вірогідність отруєння.

Кукурудза

Фото: pexels.com

Кукурудза, яка продається в зимовий період на прилавках магазинів та ринків – це розморожені заготівлі з літа. Такі качани будуть дуже жорсткими та несмачними, до того ж, вони не містять ніяких корисних речовин.

Якщо кукурудза є невід’ємним інгредієнтом ваших страв, рекомендуємо звернути увагу на консервовану кукурудзу в металевих баночках, яку без проблем можна знайти в будь-якому магазині. Користь консервованої кукурудзи полягає у її хімічному складі, адже навіть після термічної обробки корисні речовини зберігаються у продукті.

Стручкова квасоля

Фото: pexels.com

Стручкова квасоля містить багато корисних вітамінів та мінералів, але лише у сезон. Заморожена квасоля позбавлена цих якостей, до того ж, вона буде з волокнистою структурою та жорсткою. А ще у східній медицині, квасоля, як і інші бобові, вважається охолоджуючим продуктом, а це значить, що взимку її їсти не варто.

Не слід забувати й про те, що в холодний період року загострюються хронічні захворювання, такі як гастрит та холіцестит, а стручкова квасоля може провокувати посилення їх симптомів.

Персики

Фото: pexels.com

Персики – літній продукт, тому якщо ви вирішити купити їх в зимовий період, існує велика ймовірність, що персики будуть несмачними та водянистими. Для їх збереження при транспортуванні використовується обробка пестицидами, які осідають в м’якоті та скоринці фруктів.

Якщо ви любити готувати різноманітні десерти з додаванням персиків, в якості альтернативи краще використовувати консервовані плоди. В якості замінника персикам також чудово підійдуть зимові яблука.

Полуниця

  Фото: pexels.com

Полуниця – теплолюбна ягода, тому в зимовий період її завозять в Україну з інших країн. Під час транспортування полуниця стає пом’ятою та водянистою, та навіть починає підгнивати. Для її кращого збереження використовуються різні консерванти, які можуть стати причиною отруєння.

Також імпортна полуниця містить мінімум вітамінів. Якщо ви не можете обійтися без полуниці в холодну пору, краще заморозьте її власноруч влітку.

Цукор

Фото: freepik.com

Взимку особливо хочеться з'їсти солодкий десерт та запити його кавою чи чаєм з цукром, адже організм потребує більше енергії для того, щоб зігрітися. Проте лікарі застерігають від надмірного вживання солодкого у холодну пору року, тому що в цей період імунітет і так ослаблений, а солодощі можуть викликати загострення хронічних захворювань, призвести до проблем з серцево-судинною системою та шлунком.

Цукор краще замінити кленовим сиропом або медом, від яких буде значно більше користі організму.

Каєнський перець

Фото: pexels.com

За допомогою каєнського перця можна позбутися закладення носу під час застуди, проте цей продукт здатен нанести значну шкоду вашому шлунку. Якщо у вас застуда чи грип, вживання каєнського перця буде подразнювати й без того запалені слизові оболонки дихальних шляхів та посилить їх набрякання.

Замість перцю краще використовувати імбир. Він сприяє травленню, підвищує імунітет та містить велику кількість корисних речовин, а чай з тертим коренем імбиру допоможе зігрітися холодними зимовими вечорами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?