8 рецептів найсмачнішої пасти карбонара
Категорія
Рецепти
Дата публікації

8 рецептів найсмачнішої пасти карбонара

8 рецептів найсмачнішої пасти карбонара
Джерело:  online.ua

Пасту карбонара, як і піцу, можна назвати візиткою Італії. Кожен, хто бував у цій дивовижній країні, обов’язково куштував таку страву, та, напевно, намагався приготувати її у домашніх умовах. Цікаво й те, що паста має чимало різноманітних варіантів приготування, кожен з яких по-своєму унікальній. Гід Онлайн підготував 8 рецептів смачної пасти карбонара, які не залишать байдужим жодного гурмана.

1. Паста карбонара - класичний рецепт з вершками та свининою

Фото: envato.com

Найбільш поширений італійський рецепт карбонара, де в якості основи використовуються вершки (200 мл), макарони (200 г) та свинячі щоки. Останні можна замінити більш доступним беконом (в ідеалі – панчетта чи гуанчале). Для приготування пасти також знадобляться три зубка часнику, два жовтки, 50 г пармезану, а також сіль та спеції за смаком.

Як приготувати:

  1. Спершу потрібно перемолоти часник, після чого нарізати смужками бекон.

  2. Далі потрібно натерти пармезан, виложити в сковорідку, додати жовтки та залити все вершками.

  3. Паралельно підсмажується часник та бекон, відварюються спагеті.

  4. Перед подачею все змішується.

2. Паста карбонара з ковбасою и сиром

Фото: envato.com

Спрощений варіант попереднього рецепта, у якому замість бекону чи іншого м’яса використовується ковбаса (150-200 г). Краще за все обирати копчену чи в’ялену ковбасу.

Як приготувати:

  1. Спочатку відварюються спагеті (200 г), тоді як ковбаса та часник обсмажуються.

  2. Паралельно із вершків та сиру робиться соус.

  3. Після того, як всі інгредієнти будуть майже готові, вони змішуються на сковорідці та притушковуються ще деякий час.

  4. Подається до столу така страва прикрашена зеленню та пармезаном.

3. Паста карбонара з креветками

Фото: envato.com

Такий варіант ідеально підійде для поціновувачів морепродуктів. Суть даного рецепта карбонари полягає у тому, що бекон чи свиняче м’ясо заміняється креветками.

Як приготувати:

  1. Як і у попередньому випадку, спочатку потрібно обжарити подрібнений часник, після чого додати на сковорідку очищені та промиті креветки.

  2. Щоб витрати на приготування страви менше часу, креветки можна спочатку відварити.

  3. Під час смаження креветок потрібно зварити макарони, та змішати інгредієнти.

  4. В кінці страву можна потерти сиром для прикраси.

4. Паста карбонара з куркою та грибами

Фото: envato.com

Таке поєднання однозначно безпрограшне і нічим не гірше за класику. Курка та гриби відмінно підходять не тільки до пасти, а й до супу, салатів, піци, тощо.

Як приготувати:

  1. Приготування страви починається з відварювання макаронів, у той же час на сковорідці можна обсмажити порізані гриби та цибулю.

  2. Після цього куряча грудка ріжеться на слайси, які додаються до майже готових грибів на сковорідці.

  3. Потім туди додаються й вершки.

  4. Утворена заправка змішується зі звареними макаронами та прикрашається тертим сиром та зеленню.

Паста карбонара з куркою та грибами - рецепт (відео)

5. Паста карбонара з вершками та яйцями

Фото: envato.com

Цей варіант відмінно підходить для тих, хто полюбляє пасту з вершковим соусом. У якості наповнювача можна використовувати будь-яке м'ясо або морепродукти – креветки, курку або бекон. Головне, щоб в соусу було яйце, що надає спагеті особливої в'язкості та пікантності. Як і у попередніх рецептах, заправка готується окремо від вермішелі, після чого все поєднується на сковорідці. У якості прикраси чудово підходить тертий пармезан чи базилік.

6. Паста карбонара з фаршем

Фото: unsplash.com

В цьому рецепті в якості наповнювача виступає фарш (300 г на 200 г макаронів буде цілком достатньо). Якщо ви бажаєте, щоб страва була не занадто жирною – використовуйте курячий фарш. Також підійде яловичина і індичка. Якщо ж ви любите насичені страви, тоді сміливо можете додавати фарш зі свинини.

Також використовуються жовтки курячих яєць (3 шт.) Фарш смажиться на рослинному маслі, паралельно готується соус. В кінці відварену пасту потрібно додати до соусу та обсмаженого фаршу.

7. Дієтична карбонара

Фото: unsplash.com

Готуючи соус карбонара в домашніх умовах, можна пригостити тих, хто зараз на дієті, або з якихось причин не може їсти смажені та жирні продукти. В даному випадку жирність сиру не повинна перевищувати 20%. Також потрібно використовувати нежирну курячу грудинку. Під час об смаження м’яса можна додати трохи води на сковорідку, перетворюючи процес на тушіння. Ще один важливий нюанс – традиційний вершковий соус замінюється на йогурт з мінімальною жирністю.

8. Карбонара для вегетаріанців

Фото: unsplash.com

Існує свій спосіб приготування пасти карбонара для тих, хто взагалі не їсть продукти тваринного походження. Це обмеження стосується не тільки м’яса, а й сиру та яєць. Тому соус готується дещо по-іншому.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно відварити 250 г лінгвіні (макаронні вироби) у підсоленій воді.

  2. Далі обсмажуються гриби (200 г) та часник (2 зубка).

  3. У цей час змішується соус. У якості його компонентів використовуються подрібнені горішки кеш’ю, 80 мл соєвого молока, лимонний сік та оливкова олія. Всі ці компоненти можна змішати за допомогою блендеру.

  4. Отримана суміш додається до грибів та змішується з макаронами.

10 смачних рецептів пасти карбонара - відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?