Дієта для кішки — як організувати здорове харчування вихованцю
Категорія
Коти
Дата публікації

Дієта для кішки — як організувати здорове харчування вихованцю

Дієта для кішки — як організувати здорове харчування вихованцю
Джерело:  online.ua

Кожній кішці потрібно найкраще - якісний корм, який забезпечує її організм всіма необхідними поживними речовинами. Однак бувають випадки, коли потрібна дієта для кішки. Онлайн Гід розібрався, як організувати правильне харчування кішці і як потрібно годувати тварину при ожирінні, після стерилізації, при хворобах нирок та інших недугах.

Правильне харчування кішки - чим потрібно годувати тварину

Фото: envato.com

Кішки за своєю природою хижаки. Основа їх раціону - м'ясо. Овочі та фрукти складають лише невеликий відсоток повного котячого меню.

Кожна кішка заслуговує того, щоб їсти найкраще і отримувати їжу на основі тваринного білка найвищої якості. Не має значення, чи купуєте ви комерційний корм або вирішуєте самостійно готувати їжу для кішки, наприклад, у вигляді дієти BARF. Завжди слід докладати всіх зусиль, щоб дієта кішки залишалася здоровою і збалансованою.

Однак бувають випадки, коли дієта має особливе значення для здоров'я кішки. Зрештою, не всі вони однакові, і у деяких тварин є свої дуже індивідуальні і специфічні потреби.

Спеціальна дієта для кішок - коли її вводити

Фото: envato.com

Спеціальна дієта для кішок може допомогти вихованцеві залишатися здоровим і розвиватися. Особливі потреби в харчуванні дуже поширені у хворих кішок - з діабетом, хворими нирками або печінкою, травною системою, з алергією, проблемами шкіри і багатьма іншими захворюваннями.

Після стерилізації у кішки також можуть виникнути особливі потреби в харчуванні. Після такого лікування у кішки може значно підвищитися апетит, який необхідно приборкати. Помилково вважати, що всі кішки після стерилізації набирають вагу - вся справа в правильному харчуванні і зменшенні доз корму.

Кошенята, які тільки зростають і розвиваються, мають особливі потреби в харчуванні. Такі потреби також можуть з'явитися у літніх кішок, у яких метаболізм сповільнюється. Погані травлення і засвоєння їжі теж можуть бути проблемою, при якій важливо годувати тварину їжею, що легко засвоюється.

Кожна кішка унікальна і має абсолютно різні потреби. Якщо ви помітили, що ваш вихованець сумує, або що його зовнішній вигляд чи поведінка вас турбує, зверніться до ветеринара. Лікар допоможе визначити, що саме не так з кішкою, і підбере правильне харчування чи дієту.

Дієта для кішки з ожирінням

Фото: envato.com

Надмірна вага і ожиріння у кішки може привести до ряду проблем зі здоров'ям, тому боротися з цим важливо і потрібно. Кішкам з надмірною вагою в першу чергу рекомендується зменшити порції їжі. Раціон для кішки із зайвою вагою повинен складатися з нежирних складових з урахуванням вуглеводного балансу.

Ваша кішка - ласунка? Відучить її від цієї шкідливої звички. Будь-який вид цукру дає кішці тільки порожні калорії і не є необхідними для життя.

Ниркова дієта для кішки

Основною живильною речовиною для кішок, природних хижаків, є білок. Але кішка з хворими нирками повинна харчуватися їжею з низьким вмістом білка, щоб не перевантажувати нирки. Її дієта також повинна містити знижений вміст фосфору. Пам'ятайте також про постійний доступ кішки до води.

Тварині з захворюванням нирок раціон потрібно складати з м'якої їжі. Також варто подбати про якісний білок.

Кішки з проблемами нирок можуть втратити апетит, тому не міняйте корм своїй кішці різко і шукайте способи зробити їжу для неї максимально смачною. Голодування для кішок завжди дуже небезпечно. Проконсультуйтеся з ветеринаром з приводу дієти кішки з хворими нирками.

Дієта для кошеняти

Харчування кошеня дуже важливо для розвитку. Кошенята харчуються молоком матері протягом перших кількох тижнів, і для щастя їм більше нічого не потрібно - материнське молоко дає всі необхідні речовини для життя.

Приблизно через п'ять тижнів після народження кошеня починає пробувати інші продукти, а на сьомий-восьмий тижні життя зовсім перестає пити материнське молоко. Тоді дуже важливо підібрати корм високої якості. Краще віддавати перевагу спеціальному корму, призначеному для маленьких кішок. У таких кормах міститься потрібна кількість якісного білка тваринного походження, необхідного для розвитку пухнастого малюка.

Дієта для літньої кішки

Фото: envato.com

У літній кішки також можуть бути особливі потреби в харчуванні. У кішок після 12-15 років життя можуть виникати захворювання печінки або травної системи. Тоді дуже важливо варити їжу кішці, щоб не давати додаткового навантаження на її організм.

У літніх кішок також зазвичай повільний метаболізм, оскільки вони менше рухаються. Тому споживання їжі слід відповідним чином зменшити, щоб запобігти набір ваги.

Якщо у літній кішки проблеми з зубами, варто пошукати вологий корм з високоякісним тваринним білком, який буде правильно засвоюватися організмом.

Вибираючи дієту для кішки, не забувайте - всі тварини навіть однієї породи різні. Кошенята, які ще ростуть, кішки похилого віку або кішки після стерилізації можуть потребувати особливої дієти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?