Подорожі на Новий рік 2022: куди поїхати в Україні та за кордон
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Подорожі на Новий рік 2022: куди поїхати в Україні та за кордон

Подорожі на Новий рік 2022: куди поїхати в Україні та за кордон
Джерело:  online.ua

Вже другий рік пандемія коронавіруса "керує" відпочинком та святами людей в усьому світі. Через її загострення й Новий рік 2022 українці знову будуть відзначати без масових гулянь. Проте цікаво провести свято ніхто не забороняє. На свята можна відправитися у подорож на один із зимових курортів нашої країни. Гід Онлайн розповідає, куди можна поїхати на Новий рік 2022 і Різдво в Україні чи за кордон, щоб весело зустріти рік Тигра.

Куди поїхати на Новий рік 2022 в Україні?

 Фото: unsplash.com

Чудовою ідеєю буде зустріти Новий вік 2022 серед засніжених гірських вершин Карпат. Цей курорт завжди славився своїми гірськолижними спусками та затишними готелями. Любителям зимового спорту така поїздка точно припаде до душі.

До того ж, прогулянки серед соснового лісу, де кришталево чисте повітря, сприятливо впливають на здоров’я, допомагають заспокоїтися та розслабитися. Якщо ж ви не любите чи не вмієте кататися на лижах, в Буковелі можна знайти безліч альтернативних новорічних розваг.

Фото: envato.com

Також можна провести новорічну ніч у Львові. Це старовинне місто користується великою популярністю серед туристів з усієї Європи. У новорічні свята львів’яни завжди організовують пишні гуляння – ярмарки, вертепи, різдвяні колядки, різноманітні вистави. Не можна обійти стороною і знамениті львівські ресторани та кав’ярні.

Різноманітне меню з традиційними м’ясними закусками точно не залишить нікого байдужим. Бронювати номер в готелі слід завчасно, адже перед святом буде великий наплив бажаючих відвідати місто.

Фото: envato.com

Ще один варіант, куди можна поїхати відмічати Новий рік – Одеса. Це місто являється популярним морським курортом улітку, проте зимою там теж є на що подивитися. У місті є багато цікавих музеїв – Літературний, Художній, Історико-краєзнавчий, музей приватних колекцій ім. Блещунова, а також Потьомкінські сходи, Одеський театр опери та балету, Дерибасівська вулиця, Воронцовський палац, Спасо-Преображенський собор, катакомби.

При цьому оренда житла Одесі і в цю пору року значно дешевша, аніж влітку.

Куди поїхати на Новий рік 2022 з дітьми?

Фото: envato.com

Якщо ви бажаєте провести зимові свята з дітьми та отримати масу вражень – безпрограшним варіантом буде відправитися в новорічний тур. Так, з Києва чи Львова автобусом можна відправитися у Кам'янець-Подільський. Неподалік від цього міста знаходиться Національний історико-культурний заповідник «Кам'янець», який по праву зветься одним з семи чудес України.

Ви зможете прогулятися по Старому місту та відвідати середньовічний замок, грандіозний каньйон та сфотографуватися всією сім’єю на мості через річку Смотрич. Діти будуть у захваті від такої екскурсії.

Куди злітати на Новий рік 2022?

Фото: envato.com

Якщо ви хочете зустріти рік Тигра не серед зимових пейзажів, а на березі моря, можна придбати авіаквиток до однієї з теплих країн. Так, традиційно серед туристів з України великою популярністю користується Туреччина. Краще за все відправитися в одне з курортних міст – Бодрум, Анталью, Кемер, Даламан, тощо.

Не дивлячись на те, що ця країна сповідує Іслам, у великих містах відмічають Новий рік, проводяться різноманітні програми, святкові концерти, у яких бере участь місцева молодь та туристи з усього світу. В готелях також проводяться святкові дискотеки, шоу аніматорів, розіграші цінних призів.

Окрім Туреччини, на новорічну відпустку можна відправитися в Єгипет. Для туристів організовується святкова програма з аніматорськими шоу та дискотеками. Також ви можете замовити екскурсію до знаменитих пірамід Гізи і Сфінкса, міста Луксор, Олександрії, Каїрського музею археології та інших пам’яток древності. А ще Єгипет – це рай для любителів дайвінгу, адже Червоне море є одним з наймальовничіших на планеті. Воно відрізняється різноманітністю флори та фауни, неймовірно красивими коралами та теплою водою.

Якщо ж вам більше до вподоби європейський колорит, то рекомендуємо відвідати одну зі столиць Західної Європи – Лондон, Берлін чи Париж. У цих містах традиційно проводяться грандіозні гуляння на Різдво та новий рік. Ви можете побувати на різноманітних ярмарках, концертах, фестивалях та виставах. На зимові свята у цих містах відкривається безліч бутіків та торгових лавок з сувенірами. Проте обійдеться така поїздка доволі недешево.

Куди поїхати на Новий рік 2022 за кордон недорого?

Фото: envato.com

Новорічні тури до східноєвропейських країн – Польщі, Чехії, Словаччини, Румунії, будуть коштувати значно дешевше, ніж поїздка у Західну Європу. При цьому там теж багато гірськолижних курортів, історичних пам’яток та комфортабельних готелів.

Так, наприклад, ви можете відвідати Прагу – старовинне місто, яке відоме своїми соборами та пам’ятками архітектури. Зустріти бій курантів краще за все на Вацлавській чи Старомістській площі. Чехи обожнюють масові гуляння та організовують безліч святкових концертів, виставок та інших заходів.

Бажаючі покататися на лижах по гірським трасам можуть обрати для себе один із східноєвропейських курортів. Один з них – Пояна Брашов у Румунії. Він знаходиться на висоті 1030 м та оточений хвойним лісом, а неподалік від курорту розташоване старовинне місто Брашов. Лижники можуть скористатися 12 трасами загальною довжиною 14 км, двома трамплінами та безперервно працюючими крісельними підйомниками. Курорт відомий завдяки своїй природі, чистому повітрю та дивовижним ландшафтам.

Але плануйте подорож на Новий рік 2022 заздалегідь та дізнавайтесь по актуальні протиепідемічні правила та обмеження перед поїздкою. В Україні на даний час введені обмеження на проїзд між містами та областями на автобусах, літаках та потягах. Подорожувати можна тільки при наявності:

  • сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою або двома дозами вакцини;

  • теста на COVID-19 методом ПЛР або експрес-теста на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 з негативнім результатом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?