Золоті правила сімейного життя — що потрібно для щастя та гармонії
Категорія
Відносини
Дата публікації

Золоті правила сімейного життя — що потрібно для щастя та гармонії

Золоті правила сімейного життя — що потрібно для щастя та гармонії
Джерело:  online.ua

Сімейне життя - це неписана наука, яку кожне подружжя долає протягом всього життя. Проте далеко не всі шлюби завершуються хеппі-ендами. Гід Онлайн підготував золоті правила сімейного життя, які варто повісити на холодильнику да дотримуватися кожен день, щоб прожити у щасті та гармонії з коханою людиною до самої старості. Так, це можливо не тільки у казках та любовних романах.

Що потрібно для щасливого сімейного життя?

Фото: unsplash.com

Щасливі сімейні стосунки – це величезні зусилля з боку кожного з партнерів. Зберігати та підтримувати «сприятливий клімат» в сім’ї буває досить складно. Та це буде набагато простіше, якщо слідувати мудрим правилам.

В першу чергу чоловік та жінка мають поважати один одного. Незалежно від того, як склалися життєві обставини, ви повинні бути непохитним у своєму виборі. Якщо вам нічого приховувати від своєї другої половинки, жити разом стає значно спокійніше, зникають недомовки та непорозуміння.

По-друге, ви повинні якомога частіше хвалити свого партнера. Неважливо за що – за смачну вечерю, за вечірню прогулянку, за відпочинок на природі на вихідних. Чим більше теплих слів ви промовите в адрес партнера, тим більше ви підіймете його чи її самооцінку, дасте знати, що ви потрібні одне одному. Віддача не забариться.

Ну і по-третє – ви повинні пам'ятати, що ваші стосунки залежать тільки від вас самих. Будуть вони міцними та триватимуть не одне десятиліття, чи розпадуться через пару місяців після весілля через якусь дрібницю – вирішувати тільки вам. Також запам’ятайте, що зусилля для збереження щасливого шлюбу мають бути взаємними.

Що важливо у сімейному житті?

Фото: envato.com

Сенс сімейного життя у кожного свій. Хтось хоче пронести кохання через довгі роки та розділити своє життя з людиною, яка завжди підтримає та зрозуміє у будь-якій ситуації, для когось головне – це народити багато дітей та виростити їх достойними членами суспільства. Для когось укладення шлюбу – це просто данина традиціям.

Проте всім людям, щоб зберегти шлюб та не перетворити його на « нестерпиму повинність одного перед іншим», слід пам'ятати, що головне в сім’ї – це гармонія. Гармонія у всьому, починаючи з поваги до звичок та рис характеру свого партнера, взаємної підтримки у складних життєвих ситуація, та завершуючи спільним вирішенням побутових та інших проблем.

Як прожити у шлюбі довго та щасливо – 12 золотих правил

Фото: unsplash.com

Для того, щоб шлюб був щасливим та тривав багато років, необхідно притримуватися таких правил:

  1. Говоріть про свої почуття. Як для жінки, так і для чоловіка вкрай важливо постійно чути заповітну фразу «я люблю тебе». При цьому слова важливо підкріпляти вчинками – цілуйте, обіймайте, балуйте свою другу половинку. Це дасть їй знати, що її дійсно люблять.

  2. Поважайте свободу свого партнера. Як би вам не було комфортно разом, кожній людині час від часу потрібно зоставатися наодинці з самим собою та своїми думками. Іноді корисно прогулятися одному на природі, почитати книгу чи відволіктися на відеогру. Також потрібно приділяти час своїм хобі – рибалці, шиттю, грі на музичному інструменті, тощо.

  3. Рахуйтеся з думками свої другої половини. Не завжди погляди не чи інше питання у чоловіка та дружини мають співпадати. Та це не значить, що через кожну дрібницю треба влаштовувати сварки та намагатися переконати партнера у правоті своєї точки зору. Краще навчитися йти на компроміси.

  4. Створюйте взаємодовіру. У міцному шлюбі немає місця сумнівам, підозрам та ревнощам. Якщо виникли непорозуміння, обов'язково вислуховуйте думку одне одного без необґрунтованої критики, віднесіться максимально серйозно до почутих аргументів та прийміть їх за правду.

  5. Визначте спільні цілі та інтереси. Чим більше чоловік та дружина мають спільного, тим міцніше їх союз. Неважливо, які у вас вподобання чи захоплення, головне це те, що ви маєте дивитися в одну сторону. Ви повинні обговорювати, яким ви бачите розвиток своїх стосунків, які проблеми хотіли би вирішити у майбутньому та визначити шлях для реалізації своїх планів.

  6. Більше спілкуйтеся. Психологи наполегливо радять не тримати всі невдоволення та проблеми у собі. Якщо вас щось не влаштовує – краще обговоріть цю ситуацію якомога раніше, щоб вона потім не стала причиною взаємних образ. Те ж саме стосується і дітей. Мудрі батьки завжди вислухають дітей та дадуть цінну пораду.

  7. Радуйте свого партнера, даріть йому подарунки. Це не означає що ви маєте постійно «задарювати» свою другу половину дорогими речами. Тут головніше створювати приємні моменти – дарувати пам’ятні речі, робити сюрпризи, обмінюватися на свята оригінальними презентами, тощо.

  8. Секс – це не маніпуляції, а близькість та прояв любові. Неприпустимо, щоб «подружній обов'язок» використовувався як засіб для досягнення якихось цілей. Така поведінка – це прямий шлях до зрад та розвалу подружнього життя. Займаючись сексом, ви, перш за все, даруєте одне одному позитивні емоції та радість.

  9. Правильно розподіляйте сімейний бюджет. Найоптимальнішим буде рішення про створення спільного бюджету який буде тратитися на потреби подружжя, їх дітей та вирішення побутових питань. При цьому цілком нормально, якщо у кожного з партнерів будуть свої кишенькові гроші, які можна витратити на покупку всіляких дрібниць.

  10. Частіше відпочивайте разом. Відправляючись разом у подорож чи на курорт, ви гарантовано отримаєте масу приємних емоцій, зможете краще пізнати одне одного, провести більше часу разом, не відволікаючись на роботу та побут. Не обов’язково кудись далеко їхати – навіть виїзд на пікнік за місто сильно зближує членів сім’ї.

  11. Шануйте сімейні традиції. Буде дуже добре якщо у вас складуться притаманні лише для вашої сім’ї традиції та звички. Так, наприклад, декілька поколінь однієї сім’ю можуть збиратися за святковим столом на Новий рік та обмінюватись подарунками. Також це може бути обов’язковий похід до кінотеатру або кафе на вихідних.

  12. Визначтесь з тим, хто буде в сім’ї лідером. Якщо в команді буде одразу два «капітани», це призведе до вічних суперечок та спорів. Кожен буде «тягнути ковдру на себе». При цьому лідерство у сім’ї – це великі обов’язки, адже ви повинні вміти уважно вислухати всі аргументи іншої сторони, враховувати її інтереси, а вже потім приймати рішення.

Дотримання таких правил, що на перший погляд здаються простими та навіть банальними, допоможе вам протягом багатьох років підтримувати взаємні почуття, довіру та повагу у шлюбі. Будьте щасливі та кохані!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?