Як змінити своє життя на краще: 8 мотивуючих книг
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Як змінити своє життя на краще: 8 мотивуючих книг

Як змінити своє життя на краще: 8 мотивуючих книг
Джерело:  online.ua

Бажаєте змінити своє життя на краще та добитися успіху у кар’єрі, стосунках чи бізнесі? Читайте мотивуючі книги. Як правильно підібрати літературу, яка мотивуватиме вас до нових звершень? Гід Онлайн зробив добірку книг, які допоможуть вам розкрити свій потенціал та досягти мети у 2022 році.

«Атлант розправив плечі», Айн Ренд

«Атлант розправив плечі» – справжній бестселер в жанрі антиутопії від американської авторки Айн Ренд, який вже понад 60 років користується популярністю серед ділових людей з усього світу. Головна ідея роману полягає у тому, що світ тримається на талановитих одиначках, яких можна порівняти з міфічним титаном Атлантом, що тримає на плечах небесне склепіння.

Сюжет книги вигаданий – політичні лідери повсюдно борються з бізнесом, знищуючи таким чином конкурентів. На тлі цього протистояння хтось починає викрадати крупних підприємців. В результаті війна проти бізнесменів призводить до справжнього хаосу в країні.

«Багатий тато, бідний тато. Чому навчають дітей багаті батьки», Роберт Кіосакі

Книга «Багатий тато, бідний тато. Чому навчають дітей багаті батьки» написана двома талановитими підприємцями, та має на меті навчити людей фінансовій грамотності. У ній пояснюється, як заробляти гроші, чому бути заможнім не соромно, як правильно навчатися новому, та що потрібно вчити, а що не варто.

У книзі виділяються декілька основних постулатів:

  • бідні працюють, щоб заробити гроші, а багаті – щоб отримати безцінний досвід;

  • нерухомість не можна вважати активом, тому що її утримання потребує значних затрат;

  • в школі не вчать, як правильно заробляти, і не факт що відмінник стане успішним у житті.

Також автори пояснюють, на чому варто сконцентруватися при навчанні – бухгалтерському обліку, інвестиціях, маркетингу, тощо.

«Підсвідомості все підвладне!», Джон Кехо

Книга «Підсвідомості все підвладне!» написана канадським письменником Джоном Кехо, який три роки прожив відлюдником у лісах. У своєму витворі автор доводить, що потенціал нашої підсвідомості насправді безмежний – головне лише його правильно розкрити. Також Кехо розповідає про природу снів, інтуїція та інші цікаві речі.

Також у книзі описується, як використовувати методики візуалізації та наводяться реальні приклади їх використання з життя. Навчатися по книзі легко та цікаво. За 20 років порадами автора скористалися понад 100 000 людей.

«Як вийти сухим із води. Мистецтво викручуватися з самих незручних життєвих ситуацій», Енді Робін, Грегг Кавет

Книга, написана двома американськими режисерами та письменниками, Енді Робіном та Греггом Каветом, допоможе не розгубитися в будь-якій неприємній ситуації та знайти з неї правильний вихід. Також вона навчає правильно відповідати на незручні питання, які можуть поставити людину у глухий кут. Методи вирішення складних ситуацій мають легкий відтінок цинізму та чорного гумору, але від цього книга тільки виграє.

«Можливо все», Джон Вон Ейкен

Як зрозуміло з назви, цю книгу можна використовувати, як керівництво до дії. Її автор є розробником понад 120 тренінгів, а також консультував такі компанії-гіганти, як Microsoft, IBM, Toyota та General Electric.

Книга сконцентрована навколо питання «якщо більшість людей знає як рухатися вперед, досягати поставлених цілей, отримувати нові знання, то чому ж вони тоді нічого не роблять?» Джон Вон Ейкен дає конкретні відповіді, які допоможуть визначити свою мету, скласти план її досягнення та мотивувати себе рухатися вперед.

«Драйв. Що насправді нас мотивує», Деніел Пінк

Цю книгу по праву можна назвати одним з найкращих літературних творів для мотивації за останні роки. Її автор, Деніел Пінк, провів безліч дослідів з психології, з яких вивів аксіому – мотивація матеріальними речами має негативний вплив на людину.

Автор стверджує, що у сучасному суспільстві, для того щоб мотивувати людину на досягнення успіху у якісь сфері, використовуються матеріальні стимули. Це приносить їй непоправну шкоду.

Книга також містить велику кількість рекомендацій та інструментів, які допоможуть читачеві створити власну систему мотивації для досягнення поставлених цілей.

«Стратегія щастя. Як визначити мету в житті та стати кращим на шляху до неї», Джим Лоер

В своїй книзі Джим Лоер розповідає які цілі та чому ставлять перед собою люди, а також які методики використовують для їх досягнення. Перед її написанням він спілкувався з багатьма видатними людьми – спортсменами, зірками шоу-бізнесу, політиками та директорами крупних компаній. Приклади їх шляху до досягнення успіху й лягли у основу цієї книги.

«Безжальний менеджмент. Управління людьми та прибутком», Ден Кеннеді

Ця книга, передусім, буде цікава жінкам. В ній автор роздумує над тим, чому жорсткість та вимогливість з боку керівника притаманні саме чоловікам, тоді як жінка, що займає керівну посаду, та проявляє такі самі ж якості, може зіштовхнутися з осудом з боку підлеглих.

Також книга містить добірку прикладів, як змусити колектив добиватися поставлених цілей, та як мотивувати підлеглих на виконання тих чи інших задач. Вона відповідає на запитання «чому потрібно дотримуватися чітких правил?» та «як використовувати свій робочий час раціонально?».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?