9 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Степанів день
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

9 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Степанів день

9 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Степанів день
Джерело:  online.ua

9 січня — це останній вихідний у триаді різдвяних канікул. Цей день створений для розслаблення та розваг, спілкування з близькими та релаксу. Які свята відзначають 9 січня в Україні та світі? Яке народне свято та церковне свято 9 січня? Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що не можна робити у цей день, які є прикмети та хто святкує іменини 9 січня.

9 січня 2022 року - яке сьогодні свято

Фото: envato.com

9 січня в Україні припадає на вихідний день — неділю. Саме цей день стає завершальним святкових вихідних після Різдва. Цього дня можна розслабитися, відпочити, продовжити різдвяні святкування, зустрітися з близькими, родичами. Але не забувайте, що вже у понеділок потрібно на роботу.

В Україні 9 січня вшановується пам’ять апостола Стефана. Називається це свято Степанів день. Апостол вважався покровителем домашнього тваринництва. За легендами, саме у цей день (27 грудня за старим стилем) потрібно було напоїти коней через срібло — це допомагає приборкати їх норов та покращити здоров’я.

У цей день в Україні та світі святкують День подорожі на повітряній кулі. У далекому 18 сторіччі було здійснено перший в історії політ на повітряній кулі. А у Японії 9 січня відзначають свято Бога Ебісу, що покровительствує рибакам та торговцям. Він є одним з семи богів щастя й удачі.

Якщо звернутися до історії, то у цей день Богдана Хмельницького обрали гетьманом Запорозької Січі.

9 січня відзначають ще кілька цікавих свят:

  • Хрещення Господнє у західних християн

  • Міжнародний день хореографа

  • День абрикоса

  • Свято удачі та щастя в Японії

Що не можна робити 9 січня 

Фото: envato.com

Вважається, що у цей день не варто займатися домашніми справами. Через те, що 9 січня ще вважається періодом Різдва, то потрібно відпочивати, святкувати, а не займатися хатньою роботою.

Також у цей день не можна брати чи давати гроші в борг та пити занадто багато алкоголю.

Що потрібно зробити 9 січня

9 січня варто відвідати батьків, кумів, близьких і рідних. Також потрібно відпочивати, насолоджуватися часом у колі близьких.

Якщо звернутися до традицій, то у цей день можна напоїти коня водою зі срібної ємності. Якщо такої під рукою немає, то можна використати звичайне відро і на дно покласти срібний предмет. Це допоможе зміцнити здоров’я тваринки.

9 січня володарі приватних осель мають можливість створити оберіг від нечистої сили. Потрібно по периметру ділянки розташувати осинові кілки. Таким чином над будинком буде такий собі щит, який захищатиме від негативу.

Прикмети 9 січня

Фото: envato.com

Степанів день оповитий багатьма традиціями та прикметами:

  • Якщо почався сніг, то в лісі буде багато грибів. Якщо за вікном сонце та гарна погода, значить майбутній врожай буде дуже багатим.

  • Вийдіть на подвір’я у цей день та придивіться до деталей. Якщо дерева покрив іній, це також свідчить про багатий врожай. Якщо ж ранок дуже туманний, то скоро погода стане дуже теплою.

  • Також Степанів день гарно підходить для ворожіння. Дівчатам потрібно взяти до рук жменю насіння і розсипати її на стіл. Тепер перерахуйте їх кількість: парна — чекайте на заміжжя, непарна — ще довго доведеться чекати на зустріч другої половинки.

  • Якщо пташки ховаються, то чекайте на снігопади, а якщо ворони почали будувати гнізда на снігу, то чекайте на тепло.

Іменини 9 січня 

У неділю 9 січня іменини святкують: Тихон, Степан, Лука, Йосип, Давид, Федір, Антоніна, Яків.

Гороскоп на 9 січня 2022 року для всіх знаків

Фото: envato.com

Овен

Не бійтеся проявляти ініціативу та брати на себе відповідальність. У цей день ви будете окуті увагою, до вашої думки прислухатимуться оточуючі. Тому не переймайтеся, у неділю 9 січня ви будете на висоті.

Телець

Зірки Тельцям радять 9 січня більше відпочивати. Скоріш за все увесь тиждень був сповнений яскравих подій. Після перенасичених робочих днів у вихідні краще трохи сповільнитися і приділити час собі.

Близнюки

Цей день пройде у вас у домашніх клопотах. Приділіть час близьким та рідним, адже в майбутньому дуже щільний графік не дасть вільний час для цього. До речі, зірки вважають, що саме у неділю ви можете дізнатися якусь таємницю. Тому будьте уважні.

Рак

У цей день на вас чекають приємні зустрічі і багато спілкування. Зірки рекомендують провести більше часу з дітьми. Також астрологи застерігають від махінацій з грошима. Не варто брати чи давати в борг.

Лев

Цей день пройде у дуже спокійному темпі. Після насиченого тижня Левам краще відпочити та провести вечір у колі близьких. Зірки також радять бути обережними з грошима та уважно слідкувати за ними.

Діва

Представники цього знаку у цей день можуть зіштовхнутися з труднощами та серйозними проблемами. Але зірки радять не боятися, адже вам вдасться усе вирішити у позитивному ключі для себе.

Терези

Терезам потрібно набратися більше сміливості та запастися терпінням. Є вірогідність, що 9 січня буде для вас несприятливим, можуть виникнути неприємності та конфліктні ситуації. Зірки радять не ховатися від них, а намагатися вирішити. Це допоможе відкрити нові можливості та горизонти.

Скорпіон

9 січня зірки радять Скорпіонам менше слухати оточуючих і більше прислухатися до себе. Є вірогідність, що вас можуть збити з вірного шляху. Вірте в себе та свої сили, не звертаючи з власної дороги.

Стрілець

Зірки радять Стрільцям 9 січня відпочити та розслабитися. У майбутньому на вас чекає насичений тиждень, тому краще не перенапружуватися. У конфліктах та можливих стресових ситуаціях краще не брати участь, а займати позицію спостерігача.

Козоріг

Зірки радять Козорогам у цей день відпочити. Можливо, у майбутньому для вас підготовлені незвичайні випробування та авантюри. Тому у святковий вихідний краще релаксувати та готуватися до нових звершень.

Водолій

Неділя для Водоліїв буде дуже насиченою та цікавою. Зірки вважають, що увесь тиждень у вас буде пронизаний авантюрною атмосферою. А у неділю відбудеться апогей та ви отримаєте максимально цікаву можливість. Варто не боятися та відкритися до всього нового.

Риби

Неділя у Риб буде насичена цікавими подіями. Зірки радять гарно відпочити та приділити цей час розвагам, вечіркам, мандрам. Ловіть можливість!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?