Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші

Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші
Джерело:  online.ua

Каша — смачний та корисний компонент сніданку. Але не у всіх є час зранку на її приготування. Ми розвінчуємо міф про те, що готувати каші на сніданок — довго і складно. Гід Онлайн підготував швидкі та дуже смачні рецепти каші на сніданок з покроковим приготуванням.

Каша — унікальний продукт, який є корисним для дитячого і дорослого організму. Це пов’язано з тим, що каші варять з круп, в яких багато клітковини, вітамінів групи В, рослинних білків і вуглеводів.

  • Вівсянка багата клітковиною та білками. Але важливо правильно вибирати крупу. Відмовтеся від каші швидкого приготування “за 1 хвилину”, а краще виберіть звичайні вівсяні пластівці.

  • Пшенична крупа гарно засвоюється, має в складі багато білків та заліза.

  • У перловці багато мінералів, вітамінів групи В, селен.

  • Рис допомагає очищати організм, виводити шлаки і токсини.

  • Кукурудзяна каша багата на залізо, вітаміни групи А, кремній.

Вівсянка зі спеціями - рецепт

Фото: unsplash.com

Ми звикли, що зазвичай вівсяна каша не має яскравого смаку, а скоріше нейтральна. Але пропонуємо додати нових ноток за допомогою спецій. Така каша виходить дуже смачною та навіть трохи екзотичною.

Інгредієнти:

  • Вівсянні пластівці – 250 г;

  • Горіхи кеш’ю – 100 г;

  • Кардамон – пів ч.л.;

  • Кориця – пів ч.л.;

  • Імбир – 1 ч.л.;

  • Ваніль – пів ч.л.;

  • Цукор – 3 ст.л.;

  • Фрукти за смаком.

Приготування:

  1. У каструлі потрібно закип’ятити воду, засипати вівсянку і готувати до готовності 10-15 хвилин.

  2. Дайте каші охолонути, додайте цукор, всі спеції та фрукти.

Гранола з фруктами - рецепт

Фото: unsplash.com

Думаєте, що гранолу знайти можна лише в магазині і неможливо приготувати самостійно? Ми розвінчуємо цей міф! Зараз розкажемо, як приготувати такий поживний та корисний сніданок власноруч швидко і просто.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 250 г;

  • Мед – 5 ст. л.;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Волоські горіхи – 30 г;

  • Ванільний цукор, кориця.

Приготування:

  1. Вівсянку, мед, горіхи, спеції перемішуємо в великій ємності.

  2. На деко викладаємо пергаментний папір, змащуємо його вершковим маслом.

  3. Всю суміш переносимо на деко, ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів на 30 хвилин.

  4. Дістаємо готову гранолу, даємо їй охолонути і пересипаємо в герметичну скляну банку. Тепер така вівсянка буде зберігатися довгий час і можна починати з неї кожен ранок.

Рисова каша з карамелізованою грушею - рецепт

Фото: unsplash.com

Пам’ятаєте рисову кашу з дитинства? Вона також може бути смачною і поживною. Потрібно лише знати, як правильно її приготувати. Пропонуємо солодкий варіант рисової каші з карамелізованою грушею.

Інгредієнти:

  • Рис (круглий) – 250 г;

  • Молоко – 1 склянка;

  • Груша – 1 шт.;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Цукор – 100 г.

Приготування:

  1. Для початку варимо кашу: рис добре промийте, залийте водою і поставте готуватися. Коли вода частково випарується, вилийте молоко і доведіть кашу до готовності.

  2. Грушу наріжте слайсами або кубиком, покладіть її в сотейник, додайте цукор і трохи води. Поставте його на середній вогонь і зачекайте 10 хвилин, поки не утвориться карамель. Потім добре перемішайте грушу з карамеллю і додайте до каші.

Каша на сніданок “To Go” - рецепт

Фото: unsplash.com

Такий сніданок готується дуже просто і швидко, його можна взяти з собою і з’їсти дорогою на навчання або роботу. Також цей сніданок відрізняється тим, що приготувати його можна заздалегідь, ввечері і ранком не витрачати зайвий час.

Інгредієнти:

  • Гранола (ми готували її вище) – 4 ст. л.;

  • Грецький йогурт – 3 ст. л.;

  • Фрукти або ягоди – 100-150 г;

  • Цукор або мед (за бажанням).

Приготування:

  1. Для початку нарізаємо фрукти або овочі і викладаємо їх першим шаром у чашку.

  2. Далі засипаємо гранолу, додаємо цукор або мед.

  3. Зверху викладаємо грецький йогурт.

Такий сніданок можна з’їсти одразу або поставити в холодильник на ніч. Так він буде ще смачнішим.

Пшенична каша з айвовим варенням і кокосом - рецепт

Фото: unsplash.com

Проста і водночас смачна пшенична каша стане гарним варіантом сніданку на кожен день. Приготування її дуже просте, займає не більше 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Пшенична крупа – 200 г;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Вода – 3 склянки;

  • Цукор, сіль;

  • Айвове варення (або будь-яке інше за смаком) – 3 ст. л.;

  • Кокосові чіпси (або стружка)

Приготування:

  1. Крупу добре промийте, потім залийте водою і поставте на середній вогонь. Доведіть кашу до кипіння, закрийте кришкою і проваріть ще 10-15 хвилин.

  2. Після того, як каша звариться, додайте вершкове масло.

  3. Покладіть кашу у тарілку, полийте айвовим варенням та зверху додайте кокосові чіпси (або стружку).

Найсмачніша каша на сніданок - прості та легкі рецепти (відео)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм