Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші

Бадьорий сніданок: 5 найсмачніших рецептів каші
Джерело:  online.ua

Каша — смачний та корисний компонент сніданку. Але не у всіх є час зранку на її приготування. Ми розвінчуємо міф про те, що готувати каші на сніданок — довго і складно. Гід Онлайн підготував швидкі та дуже смачні рецепти каші на сніданок з покроковим приготуванням.

Каша — унікальний продукт, який є корисним для дитячого і дорослого організму. Це пов’язано з тим, що каші варять з круп, в яких багато клітковини, вітамінів групи В, рослинних білків і вуглеводів.

  • Вівсянка багата клітковиною та білками. Але важливо правильно вибирати крупу. Відмовтеся від каші швидкого приготування “за 1 хвилину”, а краще виберіть звичайні вівсяні пластівці.

  • Пшенична крупа гарно засвоюється, має в складі багато білків та заліза.

  • У перловці багато мінералів, вітамінів групи В, селен.

  • Рис допомагає очищати організм, виводити шлаки і токсини.

  • Кукурудзяна каша багата на залізо, вітаміни групи А, кремній.

Вівсянка зі спеціями - рецепт

Фото: unsplash.com

Ми звикли, що зазвичай вівсяна каша не має яскравого смаку, а скоріше нейтральна. Але пропонуємо додати нових ноток за допомогою спецій. Така каша виходить дуже смачною та навіть трохи екзотичною.

Інгредієнти:

  • Вівсянні пластівці – 250 г;

  • Горіхи кеш’ю – 100 г;

  • Кардамон – пів ч.л.;

  • Кориця – пів ч.л.;

  • Імбир – 1 ч.л.;

  • Ваніль – пів ч.л.;

  • Цукор – 3 ст.л.;

  • Фрукти за смаком.

Приготування:

  1. У каструлі потрібно закип’ятити воду, засипати вівсянку і готувати до готовності 10-15 хвилин.

  2. Дайте каші охолонути, додайте цукор, всі спеції та фрукти.

Гранола з фруктами - рецепт

Фото: unsplash.com

Думаєте, що гранолу знайти можна лише в магазині і неможливо приготувати самостійно? Ми розвінчуємо цей міф! Зараз розкажемо, як приготувати такий поживний та корисний сніданок власноруч швидко і просто.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 250 г;

  • Мед – 5 ст. л.;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Волоські горіхи – 30 г;

  • Ванільний цукор, кориця.

Приготування:

  1. Вівсянку, мед, горіхи, спеції перемішуємо в великій ємності.

  2. На деко викладаємо пергаментний папір, змащуємо його вершковим маслом.

  3. Всю суміш переносимо на деко, ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів на 30 хвилин.

  4. Дістаємо готову гранолу, даємо їй охолонути і пересипаємо в герметичну скляну банку. Тепер така вівсянка буде зберігатися довгий час і можна починати з неї кожен ранок.

Рисова каша з карамелізованою грушею - рецепт

Фото: unsplash.com

Пам’ятаєте рисову кашу з дитинства? Вона також може бути смачною і поживною. Потрібно лише знати, як правильно її приготувати. Пропонуємо солодкий варіант рисової каші з карамелізованою грушею.

Інгредієнти:

  • Рис (круглий) – 250 г;

  • Молоко – 1 склянка;

  • Груша – 1 шт.;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Цукор – 100 г.

Приготування:

  1. Для початку варимо кашу: рис добре промийте, залийте водою і поставте готуватися. Коли вода частково випарується, вилийте молоко і доведіть кашу до готовності.

  2. Грушу наріжте слайсами або кубиком, покладіть її в сотейник, додайте цукор і трохи води. Поставте його на середній вогонь і зачекайте 10 хвилин, поки не утвориться карамель. Потім добре перемішайте грушу з карамеллю і додайте до каші.

Каша на сніданок “To Go” - рецепт

Фото: unsplash.com

Такий сніданок готується дуже просто і швидко, його можна взяти з собою і з’їсти дорогою на навчання або роботу. Також цей сніданок відрізняється тим, що приготувати його можна заздалегідь, ввечері і ранком не витрачати зайвий час.

Інгредієнти:

  • Гранола (ми готували її вище) – 4 ст. л.;

  • Грецький йогурт – 3 ст. л.;

  • Фрукти або ягоди – 100-150 г;

  • Цукор або мед (за бажанням).

Приготування:

  1. Для початку нарізаємо фрукти або овочі і викладаємо їх першим шаром у чашку.

  2. Далі засипаємо гранолу, додаємо цукор або мед.

  3. Зверху викладаємо грецький йогурт.

Такий сніданок можна з’їсти одразу або поставити в холодильник на ніч. Так він буде ще смачнішим.

Пшенична каша з айвовим варенням і кокосом - рецепт

Фото: unsplash.com

Проста і водночас смачна пшенична каша стане гарним варіантом сніданку на кожен день. Приготування її дуже просте, займає не більше 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Пшенична крупа – 200 г;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Вода – 3 склянки;

  • Цукор, сіль;

  • Айвове варення (або будь-яке інше за смаком) – 3 ст. л.;

  • Кокосові чіпси (або стружка)

Приготування:

  1. Крупу добре промийте, потім залийте водою і поставте на середній вогонь. Доведіть кашу до кипіння, закрийте кришкою і проваріть ще 10-15 хвилин.

  2. Після того, як каша звариться, додайте вершкове масло.

  3. Покладіть кашу у тарілку, полийте айвовим варенням та зверху додайте кокосові чіпси (або стружку).

Найсмачніша каша на сніданок - прості та легкі рецепти (відео)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?