Благовіщення 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Благовіщення 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день

Благовіщення 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день
Джерело:  online.ua

У вівторок, 7 квітня 2020 року православні християни відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці - одне з головних церковних свят в році. Як відзначатимуть це свято в Україні в умовах карантину, що не можна робити в цей день, які існують прикмети на Благовіщення - читайте на ONLINE.UA.

Благовіщення і карантин - що вирішили церкви

Благовіщення символізує втілення Бога в світ смертних. У цей день віруючі славлять сповіщення Діві Марії благої вісті про зачаття і народження нею Спасителя - Ісуса Христа. За біблійним переказом саме в цей день Діві Марії явився архангел Гавриїл і повідомив їй благу вість - що вона стане матір'ю сина Божого Ісуса Христа.

У церкві на Благовіщення за традицією проводять святкові богослужіння. Священники в цей день випускають в небо білих голубів. Ця традиція символізує слова з священного писання про те, що Святий Дух зійшов на господа під час його хрещення у вигляді білого голуба. Однак в 2020 році прихожанам доведеться молитися онлайн, так як в Україні карантин через коронавірус - таке рішення прийняли в церкві.

Як буде проходити богослужіння на Благовіщення в 2020 році? У ПЦУ і УПЦ МП пояснили, що карантин не забороняє богослужіння - вони будуть проходити, але без парафіян. На службі буде присутніми мінімум осіб - кілька людей хору, кілька священиків і люди, які будуть вести відеотрансляцію.

Благовіщення 2020 року - що не можна робити в цей день

На Благовіщення категорично заборонена фізична праця - не можна прибирати, прати, шити та займатися іншим рукоділлям, сваритися, веселитися і думати про погане. "Пташка гнізда не в'є, дівчина коси не плете" - ця приказка говорить про категоричні заборони на Благовіщення, так як в стародавні часи дівчата в цей день навіть не заплітали коси і не робили зачісок. Також в свято не можна давати і брати гроші в борг, позичати сіль і перець - до невдачі.

На Благовіщення в будинку обов'язково має бути чисто - це приверне в будинок благо і щастя. Наші пращури на Благовіщення прикрашали свої будинки першими весняними квітами - вони символізують непорочність і нове життя. Жінки на Благовіщення, як правило, більше звичайного дбають про чоловіків. За старих часів існувало повір'я, що якщо на свято 40 разів назвати чоловіка "милим", то весь наступний рік в будинку буде жити щастя. Втім цей день потрібно присвятити добрим справам - благодійництву та турботі про близьких людей.

Благовіщення припадає на Великий піст, правда, на свято він менш суворий - не можна їсти м'ясні та молочні продукти, але риба і морепродукти в цей день дозволені.

Благовіщення 2020 року - прикмети

  • Яка погода на Благовіщення, така буде і на Великдень.

  • Якщо на Благовіщення стоїть гарна погода - буде хороший урожай.

  • Сніг на Благовіщення - до неврожаю.

  • Піде дощ на Благовіщення - восени буде багато грибів.

  • Щоб було здоров'я, потрібно на Благовіщення вмиватися талою водою.

  • Якщо згадати в Благовіщення бажання, воно обов'язково збудеться.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як в Україні відзначатимуть Великдень 2020 в умовах карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?