Чому з'являється варикоз і як його лікувати
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

Чому з'являється варикоз і як його лікувати

Чому з'являється варикоз і як його лікувати
Джерело:  online.ua

Хвороба номер один в офісі - гіподинамія. Хвороба номер два - варикоз. Якщо подивитися на цю пару - то тут йде повна залежність однієї від іншої, адже наявність гіподинамії і атрофування м'язів призводить до порушення функціонування кровоносної системи ніг, що і призводить до варикозу. Гід Онлайн розібрався, чому з'являється варикоз і як йому запобігти.

Сучасне лікування варикозу дозволяє швидко вирішити проблему з венозною системою, але найголовніше все ж залежить перш за все від вас самих. Заняття спортом під час трудового процесу - практика, яка має колосальний успіх на Заході. Великі компанії виділяють бюджетні кошти для побудови в будівлі офісу власного спортивного залу або інших активних елементів для розвантаження співробітників і підтримки їх тонусу. Виснажлива робота не дозволить отримати потрібний ефект, а от спортивний тонус дозволить досягти потрібних вершин в сфері бізнесу. В нашій країні, нажаль, офісних працівників так не балують.

Що призводить до варикозу?

Фото: envato.com

Діагноз “варикозне розширення вен” вважається жіночою хворобою. Але це не так. Чоловіки також знайомі з ним не з чуток. Проте, саме жінки страждають від варикозу частіше - виною тому не тільки сидяча робота, а й взуття на підборах.

Так, сьогодні діагноз варикоз дуже "помолодшав". Якщо раніше з ним більшою мірою стикалися люди після 45-50 років, то зараз варикозне розширення вен стає супутником молодих людей у віці до 30 років.

При цьому якщо чоловіка, який страждає варикозом, абсолютно не турбує естетична сторона проблеми, то для жінок варикоз має дві сходинки підступності. Він доставляє дискомфорт та біль, а також робить неможливим носіння спідниці чи плаття вище щиколотки.

Як попередити варикоз?

Фото: envato.com

Однак, не всі менеджери, бухгалтера, системні адміністратори і програмісти в зоні ризику. Тут велику роль грає і схильність до варикозу.

Якщо вона є, а самого варикозу поки немає (або він на початковій стадії), потрібно вживати заходів.

  • По-перше, принципово перейти на дуже комфортне взуття. Стримуйте бажання ходити на підборах.

  • По-друге, якщо займаєтеся спортом, і великі навантаження припадають на ноги, постарайтеся якось розподілити їх, щоб на ноги припадала менша частка. Спорт - дуже травматична справа, а якщо у вас варикоз, то тут потрібно бути особливо обережними.

  • Користуйтеся компресійними панчохами і колготками. Одягати їх потрібно правильно: краще це робити, коли ви ще не встали з ліжка. Якщо ви встали, а компресійні колготки не одягли, то тоді перед тим, як одягати їх, просто полежіть горизонтально, піднявши ноги до верху, щоб знизити тиск на вени. Знайте, якщо одягати компресійні панчохи інакше, ви ризикуєте нанести власним венам більше шкоди замість допомоги.

До речі, регулярне підняття ніг до верху дуже корисна вправа для вен. Здорово працює процедура під назвою «велосипед»: необхідно лягти на спину, підняти ноги і виконувати рухи, ніби ви крутите педалі велосипеда.

Цю процедуру можна робити часто, рази 3-4 в день, проте й двох разів на день (вранці і ввечері) досить для того, щоб зберегти ніжки здоровими. Якщо вам не вистачає сил для того, щоб крутити в повітрі педалі велосипеда - просто полежіть з піднятими ногами і тяжкість з кінцівок як рукою зніме.

Втім, варикоз - це не вирок. Сучасна медицина не стоїть на місці і флебологи навчилися справлятися з венозними проблемами швидко й безболісно. Щоб уникнути хірургічних маніпуляцій, не забувайте про профілактику - при сидячій роботі раз на годину вставайте зі стільця і по кілька хвилин ходите по черзі на носках і п'ятах. Користуючись таким правилом, ви вбережете свої ноги від відчуття тяжкості і набряків.

Важливо!
Вся інформація в даному розділі представлена виключно з метою ознайомлення - не використовуйте її для самодіагностики та самолікування. Для встановлення діагнозу та призначення лікування обов'язково звертайтеся до профільного фахівця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?