Чорна п’ятниця 2021 в Україні: як і де робити вигідні покупки
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Чорна п’ятниця 2021 в Україні: як і де робити вигідні покупки

Чорна п’ятниця 2021 в Україні: як і де робити вигідні покупки
Джерело:  online.ua

Головний розпродаж року наближається! Чорна п’ятниця зовсім скоро прогримить на весь світ та змусить усіх покупців шикуватися в довжелезні черги, аби придбати товари зі знижками. Гід Онлайн нагадує, коли Чорна п’ятниця у 2021 році пройде в Україні та ділиться секретами досвідчених шоперів, що та де варто купувати, щоб дійсно вигідно закупитися.

Коли Чорна п’ятниця 2021 в Україні

Чорна п’ятниця – це головний розпродаж року, на якому можна придбати улюблені речі з великими знижками. Чорна п’ятниця вже десятки років поспіль проводиться в багатьох країнах світу.

Останніми роками до головного розпродажу приєднуються і українці. У 2021 році Чорна п’ятниця в Україні пройде 26 листопада. Тому ловіть удачу за хвіст та купуйте товари зі знижками. Але побережіться від імпульсивних витрат - купувати товари на розпродажі треба розсудливо. Як це зробити? Ділимося головними шоперськими лайфхаками.

Що та де купувати в Чорну п'ятницю в Україні

Фото: unsplash.com

Які ж товари вигідно купувати на головному розпродажі року? Зазвичай найбільші знижки чекають на покупців у магазинах одягу, техніки та косметики. Це товари, що користуються великим попитом серед покупців - на них продавці й ставлять великі знижки.

Прогнозовано, що в 2021 році найвищі знижки очікувати варто на наступні товари:

  • Одяг літній та весняний з минулорічних колекцій. Гарна можливість придбати якісні речі на майбутній сезон весна/літо з гарними знижками.

  • Смартфони також мають порадувати гарними знижками. Найбільший цінопад шукайте на смартфони мідл-сегменту минулих років випуску.

  • Декоративна косметика та парфуми також продаватимуть з хорошими знижками. Розпродаж очікується як у люкс-сегменті, так і у мас-маркеті. Це гарна можливість оновити косметичку та обрати новий аромат.

  • На деякі товари з побутової техніки також можна очікувати хороші знижки. Для прикладу, за прогнозами експертів, на Чорну п’ятницю можна придбати холодильники та духові шафи по дуже вигідній ціні.

Товари зі знижками можна знайти буде майже у всіх великих торгівельних мережах в Україні. До того ж обрати улюблені товари можна і в інтернет-магазинах по всьому світу. Зазвичай магазини заздалегідь інформують про дату та майбутні знижки на розпродажі. Головне – будьте уважні та звертайте увагу на розсилки від улюблених магазинів.

Як правильно робити покупки на Чорну п’ятницю

Фото: envato.com

Щоб купити дійсно потрібні речі на Чорну п’ятницю та не витратити гроші не вітер, досвідчені шопери діють по наступному плану:

  • Списки покупок

Для того, аби ажіотаж на знижки не вскружив голову, складайте списки покупок. Незадовго до розпродажу складіть список з речей, які вам дійсно необхідні. А в Чорну п’ятницю здійснюйте покупки за готовим списком. Це допоможе не піддатись спокусі високих знижок та не витратити гроші на вітер.

  • Віртуальна “мапа магазинів”

Для того, аби встигнути купити усе заплановане, створіть собі міні-мапу з 3-5 магазинів, які ви плануєте відвідати. Можна заздалегідь пройтись магазинами та окинути оком асортимент, занотувати товари, що прийшлися до смаку. Також можна відкрити онлайн-сторінки магазинів та придивитись до асортименту товарів та цін. Створіть короткий маршрут та в назначений день дотримуйтесь його. Це допоможе не захопитися процесом та не витратити гроші на імпульсивні покупки.

  • Конкретний бюджет

Найкращий спосіб зберегти гроші в гаманці – виділити окремий бюджет на Чорну п’ятницю та не виходити за його межі. Перед днем Х проаналізуйте свої фінанси та визначіть, яку суму грошей ви можете дозволити собі витратити на розпродажі. Це допоможе вберегтися від непотрібних трат та зберегти гроші в кишенях.

  • Аналіз цін в різних магазинах

Багато магазинів використовують Чорну п’ятницю лише як маркетинговий хід та зовсім не змінюють ціни на товари. Тому проаналізуйте ціни в магазин до розпродажу, порівняйте з цінами в схожих магазинах та навіть пошукайте ціни на онлайн-майданчиках.

  • Швидкі покупки

Товари, які дійсно мають гарні знижки та користуються попитом, продаються дуже швидко. Тому якщо ви затрималися біля стенду з речами, які вам непотрібні, будьте готові, що дійсно класні товари вже будуть продані до вашого приходу. Для того, аби максимально швидко придбати потрібні товари, заздалегідь запишіть усі характеристики: розмір, колір, бренд, технічні вимоги і т.д. Це допоможе якомога швидше купити потрібний товар та не витрачати час на вибір.

Лайфхаки та поради до Чорної п’ятниці 

Фото: envato.com

  1. Уважно перевіряйте річ перед покупкою. Деякі магазини використовують день знижок для того, аби ліквідувати товари з браком. Тому перед тим, як купити товар, запевніться, що на ньому дефектів.

  2. Кіберпонеділок – це така собі Чорна п’ятниця в світі техніки. Тому купувати товари зі знижкою в магазинах техніки краще в Кіберпонеділок - 29 листопада.

  3. Усі товари можна повернути. Навіть якщо ви імпульсивно придбали непотрібну річ, пам’ятайте, що її можна повернути протягом 14 днів. Якщо ж продавці відмовляються оформлювати повернення товару, закон все одно на вашій стороні. Головне – збережіть товарний вигляд покупки з етикетками та, чек.

  4. Уважно слідкуйте за особистими речами, не залишайте їх без нагляду в примірочних або у торгівельному залі. В ажіотажі розпродажу ви можете не помітити, як загубите гаманець, сумку чи телефон. До того ж не забувайте про те, що такий натовп людей привертає крадіїв та шахраїв. Особисті речі завжди тримайте в руках або у зоні видимості.

  5. Чорна п’ятниця – ідеальна можливість придбати подарунки. Так як розпродаж проводиться в кінці листопада, той новорічні свята не за горами. Тому якщо ви вже маєте ідеї подарунків на Новий рік для родних та близьких, можете придбати їх на головному розпродажі року зі знижками та гарно зекономити.

Чорна п’ятниця – це дійсно крута можливість придбати речі значно дешевше. Але й до цього розпродажу варто підходити з розумом, аби не витратити всі гроші на вітер. Користуйтесь нашими порадами та робіть вигідні покупки на головному розпродажі року!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?