Для тих, хто втомився від класики. 6 оригінальних рецептів салату олів’є
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Для тих, хто втомився від класики. 6 оригінальних рецептів салату олів’є

Для тих, хто втомився від класики. 6 оригінальних рецептів салату олів’є
Джерело:  online.ua

Жоден Новий рік не обходиться без святкового столу, повного смачних салатів. І звичайно в центрі стола олів’є — король новорічного меню. Традиційні рецепти вже набридли і хочеться чогось нового приготувати на святковий стіл? Гід Онлайн підготував оригінальні рецепти олів'є, які збережуть традицію ставити король салатів на стіл, але зроблять його незвичайним на вигляд та смак!

Олів’є з куркою - рецепт

 Фото: envato.com

Слідкуєте за фігурою та вибираєте правильне харчування? Тоді звичайні страви на новорічному столі не дуже для вас підходять. Традиційні салати  повні майонезу, жирних та смажених продуктів. Вони можуть загрожувати гарній фігурі та хорошому здоров’ю. Пропонуємо приготувати фітнес-варіант олів'є, який точно збереже фігуру і не додасть зайвих кілограмів.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г;

  • Яйце куряче – 2 шт.;

  • Свіжі огірки – 2 шт.;

  • Болгарський перець – 1 шт.;

  • Грецький йогурт — 3-4 ст.л.

Приготування:

  1. Куряче філе та яйця потрібно відварити, потім нарізати дрібним кубиком. Далі нарізаємо таким самим кубиком огірок і перець.

  2. Змішуємо всі інгредієнти та заправляємо грецьким йогуртом. Страва готова.

  3. При подачі можна викласти салат в спеціальне кільце для презентацій. Зверху у якості прикрашення використайте яйце, зелень.

Олів'є в тарталетках - рецепт

Цей варіант салату сподобається тим, хто чекає на святі велику кількість гостей. Завдяки порційному варіанту подачі ви зможете забезпечити кожного з гостей святковим салатом. А тарталетки з тіста додадуть звичній страві незвичайний смак.

Нам знадобиться:

  • Для тарталеток листкове тісто – 200 г;

  • Картопля – 2 шт;

  • Консервований горошок – половина банки;

  • Солоні огірки – 1 шт.;

  • Морква – 1 шт;

  • Майонез – 3 ст.л.;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Куряче філе – 500 г

Приготування:

  1. Для початку займаємося тарталетками. Можна придбати готові чи зробити власноруч. Розкатайте листкове тісто, виріжте кружечки за допомогою спеціальної форми або звичайної чашки. Сформуйте невеличкі корзиночки, викладіть на деко та запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

  2. Ставимо відварюватися овочі, яйця та курку. Потім нарізаємо всі інгредієнти (не забудьте про солоний огірок) кубиком. Додаємо горошок.

  3. Заправляємо салат майонезом, викладаємо в спечені корзиночки, подаємо до столу!

Желейний олів'є - рецепт

Такого рецепту ви точно не куштували. Він здатний здивувати та вразити будь-якого. Виглядає він як желейний тортик, але насправді це салат. Ваші гості не повірять, коли замість звичного салату ви подасте їм шматочок желе. Давайте скоріше переходити до приготування!

Нам знадобиться:

  • Грецький йогурт – 100 мл;

  • Гірчиця – 1 ч.л;

  • Агар-агар – 10 г;

  • Розсіл з горошку – 100 мл;

  • Картопля – 4 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Яловичий язик – 300 г;

  • Яйця – 3 шт.;

  • Свіжий огірок – 2 шт.;

  • Горошок.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю, моркву, яйця. Яловичий язик також відваріть та зніміть з нього білу плівку.

  2. Нарізаємо однаковим кубиком відварені овочі, огірок, язик, яйця. Додаємо горошок і добре перемішуємо.

  3. Беремо горошковий розсіл, додаємо туди грецький йогурт, гірчицю, перемішуємо. Тепер додаємо агар-агар та ставимо суміш у мікрохвильовку на 1 хвилин. Потрібно нагріти, але не довести до кипіння.

  4. Далі готуємо силіконову форму і викладаємо в неї салатну заготовку. Далі заливаємо її теплим розчином і ставимо в холодильник.

  5. Дістаємо салат з холодильника, розрізаємо на порції й подаємо гостям.

Олів'є з креветками - рецепт

Пропонуємо приготувати незвичайний салат, де весь акцент робиться не м’ясо чи ковбасу, а на креветки. Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто обожнює смак морепродуктів і хотів би додати їх до святкового столу. Готується такий варіант олів'є не складніше за оригінальний рецепт.

Нам знадобиться:

  • Креветки королівські – 500 г;

  • Картопля – 4 шт.;

  • Огірок свіжий – 3 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Яйця – 3 шт.;

  • Консервований горошок – 1 банка;

  • Грецький йогурт

Приготування:

  1. Для початку відваріть королівські креветки. У трохи підсолену кип’ячу воду викладіть креветки і проваріть їх 3-5 хвилин. Дуже важливо не переварити їх, щоб не втратити унікальний смак.

  2. Відварюємо овочі, яйця та нарізаємо всі інгредієнти кубиком.

  3. Викладаємо нарізані інгредієнти та додаємо креветки. Заправляємо грецьким йогуртом.

Олів'є з грибами - рецепт

Крутий та незвичайний варіант олів'є запропонував Євген Клопотенко. Його рецепт включає в себе гриби печериці та курку. Рецепт дуже простий та не потребує багато часу. Смак цієї страви точно вразить будь-якого гурмана.

Нам знадобиться:

  • Куряче філе – 400 г;

  • Яйця курячі – 4 шт.;

  • Зелений горошок – 1 банка;

  • Огірки солоні – 4 шт.;

  • Картопля – 3 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Гриби печериці – 250 г;

  • Майонез – 3 ст.л.;

  • Рослина олія, лавровий лист, духмяний перець

Приготування:

  1. Для початку печериці змастіть олією, додайте спеції на власний смак та запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20 хвилин.

  2. Картоплю, моркву, яйця, куряче філе відваріть до готовності та наріжте кубиком. Так само ріжемо огірки та гриби.

  3. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо горошок, заправляємо майонезом.

Олів'є з сьомгою - рецепт

Для того, щоб додати новорічного настрою до святкового столу, можна приготувати салат з дизайном. Приготуйте олів'є з сьомгою та викладіть на блюдо у вигляді вінка, який асоціюється з зимовими святами та гарним настроєм. На це не знадобиться багато часу чи заморські інгредієнти. Все, що потрібно, є у вашому холодильнику. Така презентація звичного салату вразить всіх домочадців! Переходимо до приготування.

Інгредієнти:

  • Червона риба – 200 г;

  • Картопля – 3 шт.;

  • Морква – 1 шт.;

  • Огірки солоні – 4-5 шт.;

  • Зелений горошок – 1 банка;

  • Майонез – 3 ст.л.;

  • Зелень (наприклад, рукола) – середній пучок;

  • Червона ікра – 100 г

Приготування:

  1. Відварюємо всі овочі, нарізаємо кубиком. Також нарізаємо яйця, огірки та червону рибу.

  2. Далі всі інгредієнти збираємо в одній мисці, додаємо горошок, заправляємо майонезом.

  3. Тепер справа за декором. Беремо презентаційну тарілку, викладаємо на неї у центр стакан. Навколо нього викладаємо салат у формі кільця. Далі прикрашаємо викладений салат червоною ікрою та зеленню, щоб вони імітували новорічні стрічки. Таку презентацію можна зробити для кожного гостя окремо чи на одній загальній тарілці.

Смачного Нового року!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?