Джек-рассел-тер'єр — розумний і життєрадісний компаньйон для активних людей
Категорія
Собаки
Дата публікації

Джек-рассел-тер'єр — розумний і життєрадісний компаньйон для активних людей

Джек-рассел-тер'єр — розумний і життєрадісний компаньйон для активних людей
Джерело:  online.ua

Джек-рассел-тер'єр - порода, яка стає все більш популярною. Собаки цієї породи знімаються у фільмах, серіалах і рекламі. Вони завжди веселі і хочуть грати, тому здаються відмінним вибором для сім'ї з дітьми. Але це не зовсім так. Онлайн Гід розповідає все, що потрібно знати про породу джек-рассел-тер'єр - характер, опис і особливості догляду та дресирування.

Історія породи

Історія джек-рассел-тер'єра відома, і немає ніяких сумнівів в походженні породи. Джек-рассел-тер'єр - порода, створена англійським пастором Джоном «Джеком» Расселом. У 1819 році він купив собаку жіночої статі Трамп у місцевого молочника. Пастор Рассел не планував створювати нову породу, він просто вирішив, що його сука володіє всіма якостями відмінної мисливської собаки.

Спочатку рассел-тер'єри не розрізнялися. Лише з 2000 року довгоногих парсон-тер'єрів розпізнали від коротконогих джек-рассел-тер'єрів. Ця порода популярна в Австралії, куди собаки прийшли приблизно в 1850 році, щоб контролювати популяцію лисиць, що швидко збільшувалась.

Як виглядає джек-рассел-тер'єр - опис породи

Фото: envato.com

  • Джек-рассел-тер'єр - невеликий собака від 25 до 30 см в холці.

  • Важить приблизно 5-6 кг.

  • Силует має чітко прямокутну форму, у собаки короткі ноги, і як мисливська собака - це типова полівка.

  • У джека маленькі гострі очі, не опуклі, мигдалеподібної форми.

  • Вуха у формі пелюстки троянди або висячі.

  • Забарвлення шерсті характерне, переважно білий з чорними, коричневими або каштановими мітками. Найпоширеніші - це білі собаки з плямами на голові.

Який характер у джек-рассел-тер'єра?

Джекі відомі як життєрадісні, веселі і грайливі собаки. Вони надзвичайно розумні і люблять вчитися трюкам. Їх енергія і потреба в русі величезні - їм потрібні щоденні прогулянки, бажано в поєднанні з вправами, наприклад, отримання фрісбі. Якщо у них немає потрібної кількості рухів, вони можуть бути вередливими, вибухати енергією і іноді руйнувати предмети - найчастіше це відбувається через нудьгу і розчарування.

Джекі були створені як типові мисливські собаки, і хоча сьогодні вони найчастіше є собаками-компаньйонами, їх мисливський інстинкт дуже сильний. Це може проявлятися, наприклад, в раптовому інстинктивному відстеженні запаху під час прогулянки.

Завдяки дресируванню можна контролювати норов джек-рассел-тер’єра,, тому у випадку з цією породою особливо рекомендуються заняття в собачому дитячому садку. Сильний характер можна відчути, але у нього є свої переваги: джек-рассел-тер'єр - хоробрий собака, який, хоча і дуже прив'язаний до господаря, не відчуває страху розлуки.

Кому підійде порода джек-рассел-тер'єр?

Фото: envato.com

Джек-рассел-тер'єр - це перш за все собака для активної людини. Він буде добре ладнати з більш досвідченим супроводжуючим, який буде готовий нагадувати псу про допустимі кордони.

Для джеків не має значення, чи живуть вони в будинку або в квартирі, якщо отримують потрібну активність. Варто пам'ятати, що собаці потрібно не стільки простір, скільки можливість втомитися - випуск у двір не задовольнить потребу в русі.

Джекі зазвичай стійкі до різних температур, але не можуть жити на вулиці. Їх шерсть, особливо груба і стійка до дощу, але це собака, яка обов'язково повинна жити вдома зі своєю сім'єю.

Цуценята та дорослі собаки цієї породи дуже добре ладнають з дітьми, але це не означає, що вони підходять для кожної сім'ї. Поєднання енергійного собаки і дітей, які хочуть пограти, може привести до проблем з заспокоєнням - як для чотирилапого друга, так і для малюків. Управління такою щасливою групою вимагає твердого характеру і терпіння, але це можливо.

Джекі дуже хоробрі, і часто здається, що вони не розуміють, що їх поведінка може спровокувати більших собак. Соціалізоване щеня буде добре ладити з іншими собаками. Також є шанс на мирне життя під одним дахом і з кішкою.

Ризикованіше поєднувати собаку цієї породи з більш дрібними тваринами, такими як хом'яки, кролики або морські свинки. На жаль, це може привести до того, що собака з таким сильним мисливським інстинктом буде ставитися до тварини як до потенційної дичини.

Чим хворіють джек-рассел-тер'єри?

Джек-рассел-тер'єр рідко страждає генетичними захворюваннями. Живе собака такої породи близько 15 років.

Ожиріння - найбільша загроза для здоров'я собаки: поєднання недостатніх фізичних вправ і природної жадібності у цієї породи може привести до захворювань, пов'язаних з надмірною масою тіла. Нормальна вага для цієї породи становить близько 5 кг - 1 кг на кожні 5 см зросту.

Захворювання, які виникають у собак цієї породи: глухота у деяких зовсім білих собак, атаксія і мієлопатия, алергічні шкірні захворювання, вивих надколінка.

Чим годувати джек-рассел-тер'єра?

Фото: envato.com

Джек-рассел-тер'єр - справжній гурман. У той же час це означає, що кількість їжі слід підбирати відповідно до активністю собаки, щоб уникнути ожиріння.

Вам потрібна сильна воля під час їжі: як собака з відмінним апетитом і в той же час уперта, джек буде використовувати будь-яку можливість, щоб попросити частування зі столу.

Корм для цієї породи повинен бути хорошої якості, найкраще підходять беззлакові корма з високим вмістом м'яса. Корм, призначений для дрібних порід, є хорошою ідеєю - це особливо важливо в разі сухого корму, де розмір гранул адаптований до маленької щелепи.

Джекам, безумовно, підійдуть альтернативні способи подачі страв і делікатесів. Конг або килимок для лизання не тільки задовольнять потребу в поживних речовинах, але і надовго займуть собаку, що у випадку з цією породою на вагу золота.

Як доглядати за собакою породи джек-рассел-тер'єр?

Існує три різновиди джеків: гладкошерсті, жорсткошерстні і з щетиною, які є проміжною формою. Незалежно від типу шерсті, у джека досить густий підшерсток, який має тенденцію сильно линяти двічі на рік.

Гладкошерстний джек не особливо вимогливий до догляду. Досить кілька разів на тиждень чистити його, якщо у джека є схильність до сильної линьки.

Жорсткошерстні собаки вимагають регулярної стрижки. Обробка зазвичай проводиться кожні 6-8 тижнів. Найкращі результати досягаються при відвідуванні досвідченого грумера, самостійна стрижка вимагає терпіння і практики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?