Головні помилки в догляді за ногами та корисні поради щодо їх усунення
Категорія
Краса
Дата публікації

Головні помилки в догляді за ногами та корисні поради щодо їх усунення

Головні помилки в догляді за ногами та корисні поради щодо їх усунення
Джерело:  online.ua

На догляд за ногами витрачається чимало часу і грошей. Але найчастіше старання марні через поширені помилки. Мова піде про допущені помилки і про те, як їх уникнути.

Джерело:  ONLINE.UA

Помилка №1

Фото: freepik.com

Каблук вище 6 см, невідповідний розмір, незручна колодка провокують появу натоптишів, мозолів або навіть деформацію стопи. Тому краще носити взуття на невисокому каблуці, що відповідає розміру і повноті.

Якщо вибір припав на високий каблук, полегшити навантаження допоможуть силіконові устілки, які бувають повноцінні на всю ступню і напівустілки - подушечки тільки під носок або п'яту, проти ковзання або смужки під ремінці. Бажано відразу придбати універсальний набір.

Корисна порада:

Зняти напругу допоможе масаж. Спочатку треба розім’яти ступню від голеностопу до пальців, а потім окремо опрацювати п'яти і пальчики. На завершення сеансу знову погладити і м'яко пом'яти ступню.

Помилка №2

Фото: pixabay.com

Відмінно, коли є час на професійний педикюр, тоді можливо не знайомі проблеми врослого нігтю, задирок, сухої і широкої кутикули. Щоб уникнути цих неприємностей в домашньому педикюрі слід пам'ятати важливі правила.

Перед обробкою стопи приготуйте сольову ванночку, щоб пом'якшити шкіру. Морська сіль в поєднанні з вітамінами А і Е знімає набряки, втому, надає антибактеріальний ефект, оновлює і пом'якшує шкірну тканину.

Для ванночки:

  • 100 г солі на 3 літри води;

  • вітаміни A і Е;

  • температура води 40-50 градусів.

Корисні поради:

  • Пом'якшену кутикулу варто відсунути спеціальною апельсиновою паличкою, а не зрізати. Кутикула створює захисний бар'єр, без якого виникає ризик потрапляння мікробів в нігтьове ложе і розвиток інфекції.

  • Якщо подобається кольоровий манікюр, врахуйте, нігті після нього іноді жовтіють. Щоб позбутися від жовтизни нанесіть на зубну щітку відбілюючу пасту та обробіть нігтьову пластину. Перед нанесенням лаку використовуйте базове покриття.

  • Не варто позбавлятися від грубої шкіри на стопах за допомогою леза. Це не тільки небезпечно, тому що складно контролювати глибину зняття шкіри, а й шкідливо. Шкіра буде наростати швидше і стане більш грубою.

  • Використовуйте спеціальну тертку, а потім дрібну абразивну пилку. Не забувайте, що робити це потрібно після 10-хвилинної ванночки та в одному напрямку.

Помилка №3

Фото: pixabay.com

Щоб шкіра ніг була гладкою і ніжною треба правильно вибирати засоби догляду, а не користуватися будь-яким універсальним кремом. Зверніть увагу на продукцію, яка містить сечовину (карбамід). Цей компонент виробляється організмом і відіграє важливу роль у підтримці здорового балансу вологи в шкірі. При нестачі сечовини в організмі шкірний покрив стає сухим і тріскається. Крем з 10% -ною концентрацією сечовини ефективно пом'якшує шкіру, усуває мозолі і натоптиші.

Масла чистотілу, хвої і шавлії надають протимікробну дію. Тому добре, якщо вони будуть міститися в засобах догляду.

Корисна порада:

Якщо крем наносити перед сном, бажано надіти бавовняні шкарпетки, попередньо нагріті, наприклад, праскою. Тепло покращує кровообіг і підсилює дію активних компонентів крему.

Помилка №4

Фото: pixabay.com

Часто до кінця дня відчувається втома і важкість у ногах. Піклуючись про привабливий вигляд ніжок, пам'ятайте і про їхнє здоров'я. Ступня складається з м'язів, які привести в тонус, зняти втому і нормалізувати кровообіг допоможуть нескладні регулярні вправи.

  1. Сядьте і робіть кругові рухи стопами всередину, торкаючись підлоги кісточками великих пальців. Зробіть це 10 разів.

  2. Стільки і - в протилежному напрямку, торкайтеся підлоги зовнішньою стороною мізинця.

  3. Постеліть рушник, станьте на край. Притискаючи п'яти до підлоги, рухайте пальцями тканину під себе, а потім розправляйте назад.

  4. Сядьте з випрямленими перед собою ногами. Далі натягніть ступні до себе, намагайтеся щоб п'ята, мізинець і великий палець залишалися в одній площині. Повторіть 10 разів.

  5. Витягніть ступні від себе, не підгинайте пальці. Робіть 10 підходів.

Корисна порада:

Частіше ходіть босоніж удома, на дачі, пляжі. При цьому відбувається природний масаж стоп, зміцнюються суглоби і знижується ризик розвитку плоскостопості.

Якщо дотримуватися цих порад, результат буде помітний вже через тиждень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?