Корисний перекус – що взяти на роботу чи навчання
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Корисний перекус – що взяти на роботу чи навчання

Корисний перекус – що взяти на роботу чи навчання
Джерело:  online.ua

У напруженому ритмі життя ми все частіше забуваємо піклуватися про себе і своє здоров'я, адже постійно не вистачає часу на повноцінний сніданок чи обід. Пропонуємо приклади поживних швидких перекусів, які легко приготувати. Ви можете взяти їх на роботу, скласти дитині у школу чи на пікнік.

Джерело:  ONLINE.UA

Як стверджують дієтологи, для нормальної роботи травної системи їсти потрібно невеликими порціями та часто. Але важливо не "скільки і коли", а що! Цукерки, тістечка, шоколадні батончики і булочки не підійдуть. Перекуси повинні бути здоровими - містити багато білка і складні вуглеводи.

Ми зібрали для вас ТОП-3 легких, швидких і смачних перекусів, якими можна підкріпитися без шкоди для здоров'я.

1. Хлібці з овочами та м’ясом - рецепт

Фото: envato.com

  • Рисовий хлібець

  • Помідори

  • Листя салату, шпинату

  • Огірки

  • М’ясо (відварна курка, тунець, шинка)

  • Хумус, масло чи соус

Рисовий хлібець — це плоска тверда їжа, з листкового рису. Його використовують як основу для інших інгредієнтів або їдять як корисну закуску. Хороша альтернатива для тих, хто не хоче вживати хліб. Нешліфований рис зберігає корисну клітковину, завдяки якій вдається втамувати голод, а також вітаміни та мінеральні речовини. Один такий хлібець містить 28 ккал, а ціна за пакування варіюється від 20 до 40 гривень.

Для того аби збалансувати поживність такої закуски слід додати овочі, м’ясо чи фрукти. Обирайте інгредієнти на ваш смак. Такі бутерброди з рисових хлібців можна зробити, як солоними, так і солодкими або просто похрумтіти ними.

2. Йогурт з мюслі, гранолою чи вівсянкою

Фото: envato.com

  • Улюблений йогурт

  • Мюслі/ гранола/ вівсянка

  • Фрукти

Як часто ви бачили гарні йогурти с чимось хрумким у баночці в кафе та кав’ярнях та витрачали на них гроші? Має гарний вигляд, а головне, що подібний десерт дуже смачний та його можна приготувати самостійно.

Для цього треба придбати ваш улюблений йогурт у магазині. Він може бути з якимсь смаком чи класичний. До нього додати гранулу чи мюслі.

Гранола — це снек, страва для сніданку, що містить вівсяну крупу, горіхи та мед, які запечені до хрусткого стану. Середня ціна у магазинах від 30 до 80 гривень за пакування. А калорійна цінність 508 ккал на 100 грамів. Якщо ви маєте бажання, то можна зробити гранулу самостійно із запеченої у духовці вівсянки з додаванням меду та горіхів.

Альтернативою гранолі можуть бути мюслі. Це їжа, приготовлена з сирих або запечених злаків, сухофруктів, горіхів, висівок, паростків пшениці, меду та цукатів. Середня ціна у магазинах від 20 до 80 гривень, а поживна цінність наближена до гранули.

Візьміть зручну для вас баночку чи місткість для перекусу та покладіть туди гранулу та йогурт. Тепер у вас є смачний та корисний десерт на роботу чи навчання.

3. Ланч бокс з горіхами та сухофруктами

Фото: envato.com

  • Горіхи: мигдаль, волоський горіх, насіння соняшнику, фісташки, кеш'ю, насіння гарбуза та ін.

  • Сухофрукти: яблука, груші, родзинки, курага та ін.

Коли не маєте часу на приготування та нарізання інгредієнтів, можна зібрати ланч на швидку руку з сухофруктів та горіхів. Більшість горіхів містить близько 170 ккал на 30 грамів продукту. Чим більше в горіхах жирів, тим більше часу потрібно організму на перетравлення, тому вам вдасться втамувати голод.

Сухофрукти — це джерело корисних речовин, необхідних для людини. Кожен з видів фруктів має певні особливості:

  • яблука містять залізо, що позитивно впливає на структуру крові,

  • родзинки містять широкий спектр вітамінів групи B, калій з магнієм та інші елементи, необхідні людині,

  • груші - відмінний антидепресант, що сприяє покращенню роботи нервової системи,

  • курага є одним з найбільш корисних сухофруктів - вона покращує самопочуття й позитивно позначається на серці або шлунку.

Вищенаведені перекуси допоможуть вашому організму отримати корисні речовини та при цьому насолодитися смаком, а ви не будете витрачати багато часу на їх приготування. Головне пам’ятати про свідоме споживання харчових продуктів та не забувати про власний організм. Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?