Найсмачніші страви з гарбуза — прості та швидкі рецепти на обід чи вечерю
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Найсмачніші страви з гарбуза — прості та швидкі рецепти на обід чи вечерю

Найсмачніші страви з гарбуза — прості та швидкі рецепти на обід чи вечерю
Джерело:  online.ua

Гарбуз - корисний і смачний осінній овоч, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Гід Онлайн зібрав найсмачніші рецепти страв з гарбуза на сніданок, обід та вечерю - після такого супу, салату, пасти чи десерту ви точно полюбите гарбуз.

Яскравий суп з гарбуза

Фото: unsplash.com

Більш сезонної осінньої страви, ніж гарбузовий суп-пюре з хрусткими сухариками придумати неможливо. Пропонуємо приготувати його і насолодитися смаком сезонного овоча. Такий суп сподобається навіть дітям.

Що потрібно:

  • 800 г гарбуза

  • 4 картоплини

  • цибуля, морква

  • 100 мл вершків

  • 1 л курячого бульйону

  • зелень (чебрець, базилік, розмарин)

  • бекон, сухарики

Як приготувати:

  1. Всі овочі нарізати і обсмажити в сотейнику

  2. Залити бульйоном, варити до готовності..

  3. Збити блендром і ввести вершки.

  4. Протомити на вогні ще кілька хвилин до першої "бульки".

  5. При подачі прикрасити грінками або підсушеними чіпсами з гарбуза.

Гарбузові мафіни

Фото: unsplash.com

Теплі і смачні мафіни стануть ще смачніше, якщо додати в них гарбуз і начинку з крем-сиру. Такі кекси припадуть до смаку дітям, які навідріз відмовляються їсти гарбуз.

Що потрібно:

  • 3 яйця

  • 1,5 ст. цукру

  • 3 ст.л. вершкового масла

  • 2,5 ст. борошна

  • 250 г вершкового сиру

  • 300 г гарбузового пюре

  • 2 ч.л. розпушувача

Як приготувати:

  1. Вершковий сир збити з 1 яйцем та цукром. Додати ванілін.

  2. Яйця збити з цукром, додати пюре гарбуза, просіяне борошно і розм'якшене вершкове масло.

  3. Форми для мафінів змастити маслом, заповнити на половину тестом, викласти ложку начинки і залити зверху тістом.

  4. Випікати 20-25 хвилин при 190 градусах.

Панкейки з гарбуза

Фото: envato.com

Ідеальний варіант страви на сніданок.

Що потрібно:

  • 300 г гарбуза,

  • 200 мл молока,

  • склянка борошна,

  • 2 яйця,

  • 50 г цукру,

  • 1,5 ч.л. розпушувача,

  • вершкове масло

Як приготувати:

  1. Гарбуз нарізати, запекти в духовці або приготувати в мікрохвильовці, перетворити в пюре блендером - це можна зробити з вечора.

  2. Збити яйця з молоком, маслом, сіллю і цукром. Ввести в суміш борошно і гарбуз.

  3. Випікати на сковороді до готовності.

  4. Прикрасити можна ягодами, горіхами, подавати з медом, сметаною або варенням.

Салат з гарбуза і сиру

 Фото: envato.com

Відмінний рецепт для тих, хто на дієті. В запеченому гарбузі всього 46 ккал на 100 г продукту.

Що потрібно:

  • 100 г гарбуза

  • 100 г адигейського сиру

  • мікс салатів

  • 20 г гарбузового насіння

  • мед, гірчиця, бальзамічний оцет - по 1 ч.л.

  • оливкова олія, сіль, спеції

Як приготувати:

  1. Гарбуз нарізати на невеликі шматки і запекти в духовці.

  2. Для заправки змішати мед, оцет, олію і гірчицю, сир розкришити руками.

  3. На тарілку викласти мікс салату, охолоджений гарбуз, сир, залити заправкою і посипати насінням.

Гарбузовий пиріг родом з дитинства

Фото: unsplash.com

Пам'ятаєте, який смачний пиріг готували мама і бабуся в дитинстві? Приготуйте і своїм дітям такі ласощі, від якого язика проковтнути можна.

Що потрібно:

  • 2,5 ст .муки

  • 1 ст. молока (можна замінити водою)

  • розпушувач, вершкове масло

Начинка:

  • 300 г гарбузового пюре

  • банка згущеного молока

  • 2 яйця

  • 100 г цукру

  • імбир, кориця, мускатний горіх

Як приготувати:

  1. Замісити тісто і розкачати його за розміром форми.

  2. Для начинки з'єднати всі продукти і збити міксером.

  3. Вилити начинку на тісто. Випікати 40-50 хвилин в духовці при 180 градусах.

Качка з гарбузом і кіноа

Фото: unsplash.com

Смачна і корисна вечеря з дуже красивою та вишуканою подачею.

Що потрібно:

  • невеликий гарбуз,

  • 100 г кіноа,

  • 2 качині грудки,

  • апельсин,

  • соєвий соус, чебрець, шпинат, імбир, кориця, чорний перець

  • 40 мл меду

Як приготувати:

  1. Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння, зробити на м'якоті надрізи. Полити медом і оливковою олією. Запекти в духовці до готовності.

  2. Качині грудки надрізати з боку шкіри, щоб краще і швидше промаринувалися. Залити маринадом на 20-30 хвилин: сік апельсина, імбир, соєвий соус, муд, кориця, оливкова олія.

  3. Обсмажити замариновані грудки на розпеченій сковороді по парі хвилин з обох сторін, довести до готовності в духовці.

  4. Кіноа приготувати інструкції на упаковці, гарячу грудку тонко нарізати і відразу з'єднати з рубаним шпинатом, залити соком, що виділився при смаженні грудки. З’єднати з кіноа.

  5. На тарілку для подачі викласти гарбуз, на нього - качку з кіноа. Смачного!

Гарбузове латте, як в Старбакс

Фото: unsplash.com

Пробували ви пряний гарбузовий латте з Старбакс? Пропонуємо повторити рецепт вдома. Обіцяємо, що буде просто і дуже смачно.

Що потрібно:

  • 50 г гарбузового пюре

  • 100 мл готової кави

  • 100 мл молока

  • цукор, прянощі (ванільний цукор, кориця, Бадя) - за смаком

Як приготувати:

  • Молоко, гарбузове пюре і всі спеції змішати і довести майже до кипіння.

  • Збити вінчиком або капучинатором.

  • Налити в чашку каву, додати збиту гарбузову суміш. Прикрасити збитими вершками.

Нутелла з гарбуза для ранкових тостів

Фото: unsplash.com

Цей рецепт ідеально підійде для дітей, які обожнюють тости з шоколадною пастою. Пропонуємо додати трохи оригінальності і приготувати смачну гарбузову пасту, яке можна намазати на хліб.

Що потрібно:

  • 150 г пюре гарбуза

  • 100 мл яблучного соку

  • 50 г вершкового масла

  • цукор, прянощі - за смаком

Як приготувати:

  1. Гарбуз, яблучний сік, спеції і цукор довести до кипіння і тушкувати 30 хвилин до загустіння.

  2. Пюрірувати і додати вершкове масло, після чого охолодити.

Осіння паста 

Фото: envato.com

Обожнюєте пасту? Пропонуємо додати нових ноток смаку в звичне блюдо, зробивши соус з гарбуза.

Що потрібно:

  • 300 г пасти пенне,

  • 120 мл вершків,

  • 100 г гарбузового пюре,

  • цибуля-шалот, твердий сир

Як приготувати:

  1. Лук-шалот обсмажити на вершковому маслі, додати пюре з гарбуза і вершки.

  2. Протушкувати соус пару хвилин і ввести в нього пасту, відварену до стану аль-денте.

  3. Через 2 хвилини можна подавати до столу, посипавши страви тертим сиром.

Лазанья з гарбузом і сиром

 Фото: envato.com

Любите лазанью? Тоді пропонуємо спробувати новий, вегетаріанський варіант страви з гарбузом і декількома видами сиру. Таке блюдо відмінно підійде на обід, вечерю і навіть на святковий стіл.

Що потрібно:

  • 200 г гарбуза

  • 5 помідорів

  • 2 баклажана

  • 2 яйця

  • листи для лазаньї

  • по 200 г сиру рікотта і фета

  • томатний соус (або томатна паста)

  • 100 г натертої моцарели

Як приготувати:

  1. Гарбуз запекти в духовці - приблизно 30 хвилин. Баклажани і помідори - обсмажити на сковороді.

  2. Рікотту, фету і яйця з'єднати. Перекласти в суміш сирів готову гарбуз.

  3. Скласти лазанью шарами: лист тіста, томатний соус, баклажани, сирно-гарбузовий соус.Сверху посипати тертою моцарелою.

  4. Запікати 30-40 хвилин.

Тайський каррі з гарбузом

Фото: envato.com

Що потрібно:

  • 300 мл кокосового молока

  • 1 цибулина

  • 150 г гарбуза

  • зелень, овочевий бульйон, карі

Як приготувати:

  1. Обсмажити цибулю і гарбуз, залити кокосовим молоком, додати спеції і варити, поки гарбуз не стане м'яким.

  2. При подачі прикрасити зеленню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?