Прикмети на Старий Новий рік 2022 — як привернути гроші та щастя
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Прикмети на Старий Новий рік 2022 — як привернути гроші та щастя

Прикмети на Старий Новий рік 2022 — як привернути гроші та щастя
Джерело:  online.ua

Старий Новий рік — унікальне свято, сповнене родинної атмосфери та веселощів. Гід Онлайн розповідає, як потрібно зустрічати Старий Новий рік 2022, щоб залучити кохання, щастя та гроші - прикмети, ворожіння та заборони на свято.

Старий Новий рік — це свято Нового року, яке святкують за старим стилем. Українці частіше зустрічають цей день в кругу близьких та рідних. Це свято оповите давніми традиціями, ритуалами та дівочими ворожіннями. Також в цей день за народним календарем святкують Маланку та Василів день.

Як зустрічати Старий Новий рік 2022?

Фото: envato.com

Здавна головною традицією святкування Старого Нового року є смачна вечеря. На стіл обов’язково ставлять кутю, страви зі свинини, вареники та м'ясні ковбаски. Та й загалом немає особливих заборон для страв, адже суворий Різдвяний піст вже закінчився.

Друга традиція на Старий Новий рік — це щедрівки. В цей день діти та молодь ходять до сусідів і співають щедрівки. І саме в цей день співають знаменитого “Щедрика”. А колядують, як правило, на Різдво. Щедрують у щедрий вечір, 13 січня, а вже 14 січня зранку посівають.

Ще однією традицією новорічних свят вважають примирення. Краще залишити всі образи в минулому та знайти в собі сили на пробачення близьких.

Що не можна робити на Старий Новий рік?

Фото: envato.com

Старий Новий рік — тепле та сімейне свято. В період новорічних свят заборонено сваритися, дратуватися та негативно висловлюватися в сторону своїх рідних. Ображатися також не варто, адже увесь наступний рік ображатимуть вас.

Друга заборона: виносити сміття. Не варто розбиратися зі сміттям в канун Щедрого вечора. Краще зробити це заздалегідь або вже після закінчення свята.

Не варто давати гроші в борг. Адже за прикметами якщо позичити гроші в період Нового року або Старого Нового року, то увесь наступний рік ви самі опинитеся в великих боргах.

Та й загалом вирішувати фінансові питання, перераховувати гроші, робити важливі інвестиції не рекомендується у період Старого Нового року.

А ще одна цікава заборона стосується посівальників. В день Старого Нового року краще не давати посівальникам гроші, а замінити їх солодощами.

Поганою прикметою є зустріч Старого Нового року в брудному, старому одязі або в темному образі. Краще одягатися в нарядні, світлі луки - можна повторити новорічний наряд, який вдягали на новорічну вечірку.

Як правильно зустрічати Старий Новий рік?

Фото: envato.com

За традиціями, зустрічати Старий Новий рік потрібно у родинному колі. Усі члени родини збираються за одним великим столом і зустрічають свято. Згідно з приказкою “Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш”, святкувати потрібно весело, з душею, без негативних емоцій.

Ще одне правило зустрічі Нового року по-старому — запечене порося та велика кількість страв зі свинини. Так як Василь у народі вважався покровителем цих тварин.

Канун свята — Щедрий вечір або Маланка. Тому господині готують святкові страви, чекаючи на гостей. Обов’язково на столі має бути кутя, адже з давніх давен каша з пшениці, здобрена медом і цукром була символом різдвяних і новорічних свят. А дівчата ввечері ворожать та дізнаються своє майбутнє.

Щоб провести весь наступаючий рік у мирі та злагоді, можна привітати зі святом всіх гостей, пригостити їх смачними стравами з новорічного столу та поспівати щедрівки.

Наступний день, 14 січня — Василів день. В цей день хлопці засівають. А в кінці веселощів за традиціями спалювали дідуха — різдвяний сніп жита. Нині ж роль дідуха виконує прикрашена ялинка, яка в оселі стоїть впродовж всього святкового періоду.

Ворожіння на Старий Новий рік

  Фото: envato.com

Одна з найцікавіших традицій Щедрого вечору — ворожіння. Ці ритуали допомагають дізнатися цікаві факти з майбутнього? а також зрозуміти, хто стане судженим. Ворожили саме в ніч з 13 на 14, адже в народі вважалося, що в цей період вони найбільш правдиві. Ось найцікавіші традиційні ворожіння:

  • За допомогою гребінця: ретельно розчісуйте волосся гребінцем та концентруйтеся на питанні, відповідь на яке хотіли б дізнатися. Потім покладіть гребінець під подушку і лягайте спати. Відповідь на питання прийде уві сні.

  • За допомогою книги: вголос загадайте питання, проговоріть його кілька разів, а потім відкрийте книгу на будь-якій сторінці і прочитайте перше речення. Воно і стане відповіддю на питання.

  • За допомогою імен: попередньо підготуйте багато клаптиків паперу і напишіть на них різні чоловічі імена, а потім розкладіть під подушкою. Перед сном кілька разів проговоріть в голові питання “Хто мій суджений-ряджений?”. Після сну дістаньте перший ліпший клаптик паперу — ім’я на ньому і буде іменем майбутнього чоловіка.

  • За допомогою трьох паличок: три палички різного кольору (червону, синю, білу) кладуть в темну коробку. Потім кожна дівчина витягує по одній паличці. Якщо витягнула червону, то майбутній чоловік буде багатим, білу — з середнім достатком, синю — зовсім бідний.

Щасливого та веселого вам Старого Нового року 2022!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?