Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2022 році та як його пережити
Категорія
Гороскопи
Дата публікації

Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2022 році та як його пережити

Ретроградний Меркурій — чого очікувати у 2022 році та як його пережити
Джерело:  online.ua

Користувачі мережі могли не раз натикатися на меми про ретроградний Меркурій. Чимало з людей можуть списувати на це загадкове явище всі свої невдачі та навіть курйозні ситуації. Астрологи підтверджують, що коли планети стають ретроградними, то галузі життя, за які вони відповідають, дійсно завмирають. Гід Онлайн пояснює, що таке ретроградний Меркурій, чого від нього очікувати у 2022 році та як його пережити.

Ретроградний Меркурій – явище в астрономії, за якого виникає ілюзія руху планети Меркурій у зворотному напрямку. Усе через внутрішнє положення орбіти Меркурія щодо орбіти Землі та орбітального руху обох навколо Сонця. Явище ретроградного Меркурія може виникати по кілька разів на рік. Так, у середньому трапляється до трьох таких положень планети. Кожне явище триває до трьох тижнів. Ретроградний Меркурій у 2022 році анонсується на 14 січня, 10 травня, 10 вересня та 29 грудня.

Як на людину впливає ретроградний Меркурій 2022?

Фото: pxfuel.com

Вплив ретроградного Меркурія на людину може проявлятися у гальмуванні усіх процесів, їх ускладненні та навіть руйнуванні. Деякі з життєвих процесів можуть розвернутися та рухатися у протилежному напрямку.

Сама планета Меркурій впливає на розум, інтелект, торгівлю, навчання, фінанси, роботу, обмін інформацією, транспорт. Меркурій також пов'язаний зі справами щодо документів, купівлі-продажу, поїздок. Астрологи пояснюють, що коли Меркурій стає ретроградним, ми втрачаємо контроль над життям.

В період ретроградного Меркурія бізнес-процеси уповільнюються, розумова активність знижується. Люди можуть більше, ніж зазвичай, пліткувати, обманювати, а також ставати жертвами пліток та обману. В такі періоди ми можемо проявляти найгірші риси своїх характерів. Це загрожує загостренням конфліктів та проблемами в колективах.

Під час ретроградного Меркурія може виходити з ладу техніка, не приходити листи, ламатися чи затримуватися транспорт. При цьому астрологи вважають, що Меркурій допомагає письменникам і журналістам.

Що не варто робити в період Ретроградного Меркурія?

Фото: pxfuel.com

Не варто в період Ретроградного Меркурія акцентувати увагу на питаннях фінансів, пошуку нових джерел заробітку та й взагалі змінювати роботу. Варто відкласти вирішення серйозних питань, проведення переговорів, нарад, укладання угод. А ще не варто звертатися до суду та щось комусь обіцяти.

Також не бажано давати старт новим проєктам, вирушати в далекі поїздки, адже їх результат розчарує.

Слід відмовитися від дорогих покупок та уникати конфліктних ситуацій. Зокрема, варто відкласти покупку засобів зв'язку, комп'ютерної техніки, авто та інших дорогих речей.

Під час ретроградного Меркурія старайтеся тверезо оцінювати прийняття рішень, а не просто наполегливо йти до задуманого, незважаючи ні на які обставини. Подумайте про всі можливі наслідки своїх слів, які ви кажете оточуючим.

Що варто зробити під час ретроградного Меркурія?

Фото: pxfuel.com

Попри всі небезпеки, ретроградний Меркурій є хорошим періодом для обдумування своїх подальших кроків. Варто оцінити обраний вами напрям діяльності.

Положення планети також сприяє поверненню до давно розпочатих і відкладених справ та проєктів, за які ви все ніяк не могли взятися. Ретроградний Меркурій сприяє розвитку цих справ або правильному завершенню і доведенню до логічного кінця.

Астрологи рекомендують також вдатися до уточнення та коригування планів, виправлення помилок та недоробок.

Слід наводити лад вдома, розібрати завали старих речей, упорядковувати документи, папери, рукописи. Двічі перечитуйте або переписуйте інформацію, звертайтеся в архіви.

Варто відремонтувати зламані речі, побувати в давно забутих місцях та відшукати людей з минулого. Зокрема, період сприятиме поверненню до колишніх стосунків, але слід добре їх проаналізувати.

Можна відновити вивчення давно забутого та долікувати те, чого не долікували раніше. А ще – втілювати давні мрії.

Як легше пережити Ретроградний Меркурій?

Намагайтеся менше втомлюватися та більше відпочивати. Думайте про душевний комфорт і відновлення сил. У цей період контролюйте свої емоції: добре поміркуйте, перш ніж говорити, будьте уважними до оточення та ні в чому й нікуди не поспішайте.

Тим часом психологи переконані, що ретроградні планети стали популярними лише тому, що людям хочеться щось інше звинувачувати у власних проблемах, аніж самих себе. Погодьтеся, зручніше сказати, що день видався невдалим через ретроградний Меркурій, ніж визнати, що самі його погано спланували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?