Селкірк-рекс — унікальна кішка з кучерявою шерстю: особливості та догляд
Категорія
Коти
Дата публікації

Селкірк-рекс — унікальна кішка з кучерявою шерстю: особливості та догляд

Селкірк-рекс — унікальна кішка з кучерявою шерстю: особливості та догляд
Джерело:  online.ua

«Котячі вівці», як називають кішок породи селкірк-рекс у Франції, - виключно доброзичливі, спокійні кішки з характерною кучерявою шерстю. Це відносно молода порода, яка вражає своїм незвичайним зовнішнім виглядом і дивує своїм чудовим характером. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про породу селкірк-рекс - який характер у цих унікальних тварин і як за ними доглядати.

Як з'явилася порода кішок селкірк-рекс?

Фото: flickr.com

Селкірк-рекси - це кішки, які походять від схрещування перса з котом з кучерявою шерстю. Ця ідея прийшла від американської селекціонерки персів Джері Ньюман в 1987 році. З цього моменту народжених кучерявих кішок схрещували з іншими персами і екзотичними кішками.

Назву породі також дала Джері Ньюман. Вона стверджувала, що ця назва найближчої гори. Після чого з'ясувалося, що Селкірк - це ім'я її вітчима, але назва породи все ж залишилася. У Європі ці кішки з'явилися тільки в 1992 році. Ця порода стає все більш популярною, але все ще залишається відносно рідкісною.

Як виглядає кішка породи селкірк рекс?

 Фото: flickr.com

Сама відмінна риса зовнішності цих кішок - їх кучерява шерсть, яка буває як довгою, так і короткою. Вона дуже м'яка на дотик і іноді виглядає як хутро вівці, тому у Франції цих кішок називають «кішкою-вівцею». Вони бувають всіх колірних варіацій.

Силует селкірк-рекса сильний і кремезний. Самки важать від 3 до 4 кг, самці від 4 до 6. Голова кругла, ніс яскраво виражений. Очі великі, вуха середнього розміру, біля основи ширше, широко розставлені. Хвіст середньої довжини. Ще одна відмінна риса - кучеряві вуса, які часто ламаються.

Оскільки це дуже молода порода, їх розведення унікально, тому що все ще існують окремі кішки, що відрізняються одна від одної - в залежності від того, чи були предки схрещені з британськими, перськими або екзотичними кішками. Ці кішки живуть від 12 до 20 років. Вони рідко хворіють, але можуть страждати двома генетичними захворюваннями, характерними для цієї породи - гіпертрофічною кардіоміопатією, яка є потовщенням серцевого м'яза, і полікістозом нирок.

Кошенята селкірк-рекса народжуються з кучерявою шерстю і кучерявими вусами, але іноді втрачають шерсть, яка знову відростає і досягає правильної довжини у віці 8-10 місяців.

Який характер у кішки селкірк-рекс?

 Фото: flickr.com

Кішки цієї породи відрізняються ніжним, спокійним, врівноваженим характером. Вони схожі на персів, екзотичних кішок і британських кішок. Вони не виявляють агресії і успішно уживаються з іншими тваринами - і собаками, і кішками.

Ця кішка любить спілкуватися і грати з людьми. У неї характер собаки, тому що вона дуже прив'язана до опікуна і може йти за ним крок за кроком. У неї спокійний характер, їй потрібен спокій після гри, щоб заспокоїтися і відпочити. Прекрасно уживається в якості домашнього вихованця, а також в сім'ях з дітьми.

Як доглядати за кішкою породи селкірк-рекс?

 Фото: flickr.com

Догляд за кішками цієї породи не вимогливий. Їх потрібно чистити кожні кілька днів. Розчесана волога шерсть стає пухнастою, але вже через кілька днів повертається до первісного вигляду - кучеряшок і локонів.

Селкірк-рекс потребує великої кількості розваг, фізичних вправ і збалансованої дієти, оскільки схильний до ожиріння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?