Що подарувати на День Святого Миколая — найкращі ідеї для дітей та дорослих
Категорія
Ідеї подарунків
Дата публікації

Що подарувати на День Святого Миколая — найкращі ідеї для дітей та дорослих

Що подарувати на День Святого Миколая — найкращі ідеї для дітей та дорослих
Джерело:  online.ua

19 грудня православні відмічають велике релігійне свято – День Святого Миколая. Ще не вирішили, що подарувати дитині, дівчині, хлопцю, батькам на День Святого Миколая? Гід Онлайн підготував добірку цікавих подарунків на свято, які точно сподобаються дітям та дорослим.

Легенда про цього Чудотворця йде своїм корінням у Х сторіччя. Саме тоді у Кельнському соборі, щоб вшанувати пам’ять святого, учні церковно-приходської школи почали роздавати людям солодощі. Дещо пізніше в Німеччині виникла традиція розвішувати чобітки та шкарпетки напередодні свята, щоб святий Микола поклав туди подарунки для дітей. Невдовзі ця традиція стала популярною і в інших країнах Європи.

Вважається, що святий Микола був хлопцем з багатої сім’ї, проте рано осиротів. Користуючись своїми статками, він годував жебраків, дарував дітям теплий одяг та іграшки, а одній дівчині, яка не могла вийти заміж через відсутність приданого, підкинув у вікно чималу суму грошей. Також святого шанують як покровителя мандрівників та мореплавців.

Слід відмітити одну цікаву особливість Дня Святого Миколая. Згідно повір’ю, на отримання подарунків від Чудотворця можуть розраховувати тільки слухняні малюки, які протягом року допомагали батькам не робили капостей, в той час як бешкетників очікує різка. Тому свято завжди мотивувало дітей бути чемними та ввічливими, аби заслужити солодощі та інші цікаві речі. Традиційно знайти їх можна зранку – під подушкою.

Які подарунки дарять на День Святого Миколая?

Фото: freepik.com

Як вже відмічалося, у День Святого Миколая прийнято дарити подарунки. Причому стосується це не тільки дітей – дорослі теж з радістю обмінюються сувенірами та іншими приємними дрібничками. Проте не завжди вдається швидко підібрати цікаву річ, яка порадує знайомого, друга, родича, кохану чи коханого, або дітей. Тому виникає питання «Що подарувати на День Святого Миколая?», щоб потішити найрідніших.

Що дарують в цей день дітям? Зазвичай це солодощі та іграшки. Якщо це виглядає досить банально, то можна подарувати, наприклад теплі рукавички, шарф чи капелюшка, які буде дуже актуальними взимку. Також в період передноворічних свят проводиться багато дитячих концертів, вистав та інших цікавих заходів. Тому можна подарувати білети на один із них.

Що до дорослих, тут слід проявити фантазію та креативність. Це може бути гарний зимовий одяг, прикраси, корисні речі для дому, різні аксесуарі чи подарункові набори. Варто поспішити, адже День Святого Миколая відмічається напередодні Нового року, тому прилавки магазинів та сувенірні лавки в ці дні спустошуються дуже швидко.

Що подарувати дитині на День Святого Миколая - ідеї

Фото: envato.com

Ми вибрали 7 найбільш цікавих та актуальних варіантів для подарунків малюкам на День Святого Миколая. Отже, цей список виглядає так:

  • Солодощі. Найбільшою популярністю користуються різноманітні імбирні пряники або печиво у формі зірок, сердечок, різних тваринок, тощо. Також це можуть бути шоколадні цукерки, мармелад, або кіндер-сюрпризи.

  • Іграшки. Тут все залежить від віку та статі дитини. Для самих молодших відмінно підійдуть м’які іграшки, хлопці підліткового віку будуть раді конструкторам, а дівчата оцінять шикарно одягнену ляльку.

  • Розмальовки. Такий подарунок не тільки цікавий, а й сприяє розвитку творчих здібностей дитини, виробляє в неї посидючість та наполегливість. Також розмальовування картинок покращує дрібну моторику.

  • Пазли. Ще один варіант для розвитку малюка. Пазли стимулюють фантазію, аналітичні здібності, дозволяють у ігровій формі вивчити кольори, форми, тварин, цифри, тощо.

  • Набори «Lego». Такий конструктор – справжня мрія як маленьких, так і дорослих дітей. Збирання невеликих деталей покращує концентрацію та моторику рук, а сам процес неймовірно цікавий та захоплюючий.

  • Авіамодель. Модель літака, або гелікоптера – це чудова можливість зібрати подарунок власноруч. При цьому збірка моделі можна виконувати з батьками, цікаво проводячи час разом.

  • Настільні ігри. Вибір великий – шашки, шахи, доміно, нарди. У них можна грати з друзями чи родичами, а сам процес сприяє концентрацію уваги та розвитку розумових здібностей.

Не слід забувати й про різні зимові спортивні аксесуари – санчата, ковзани, лижі.

Що подарувати дорослим на День Святого Миколая - ідеї

Фото: envato.com

Дорослі теж заслуговують на подарунки на День Святого Миколая, тому для них ми також зіставили свій окремий список. До нього увійшли:

  • Прикраси. Це не обов’язково повинні бути дорогі вироби з золота з діамантами. Цілком підійдуть срібні сережки, кільце чи ланцюжок.

  • Електроніка. Незалежно від статі та віку, всі будуть раді новій моделі смартфону, розумного годинника чи безпровідних навушників.

  • Аксесуари. Гаманець зі шкіри, ремінь, чи сумочка – всі ці речі знадобляться як чоловікам та жінкам. При цьому можна підібрати безліч варіантів за формою та розмірами.

  • Подарункові сертифікати. Якщо ви не можете стовідсотково вгадати вподобання вашої коханої людини чи родича, дайте їй можливість обрати самостійно собі подарунок на певну суму.

  • Солодощі. Цукерки та печиво здатні порадувати не тільки дітей, а й дорослих. При цьому можна красиво оформити та прикрасити солодкий подарунок, загорнути його у кольоровий папір чи фольгу.

  • Фітнес-браслет. Зараз стає все більш популярним здоровий спосіб життя та заняття спортом, особливо серед молоді. Тому для любителів спортзалів такий подарунок буде в самий раз.

Ну і на останок. Якщо ви не знаєте, що подарувати на День Святого Миколая – створіть подарунок власноруч. Порадуйте рідних та близьких своєю креативністю, і вони запам’ятають це надовго.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?