Що приготувати на Різдвяний піст — смачні рецепти на сніданок, обід та вечерю
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Що приготувати на Різдвяний піст — смачні рецепти на сніданок, обід та вечерю

Що приготувати на Різдвяний піст — смачні рецепти на сніданок, обід та вечерю
Джерело:  online.ua

Православні християни з 28 листопада по 6 грудня мають дотримуватися Різдвяного посту. Мета цього посту (як і будь-якого іншого) полягає в тому, щоб віруючі мали змогу очиститися тілом та душею. Це означає, що страви, які готуються в цей період, мають бути пісними. Гід Онлайн підготував прості рецепти смачних страв на Різдвяний піст на сніданок, обід і вечерю.

Різдвяний піст - рецепти на сніданок

Фото: unsplash.com

«Пісна вівсянка в банці» – це та страва, яка надасть сил та енергії на увесь день. Вона готується дуже просто. Достатньо покласти в банку:

  • півсклянки вівсяних пластівців,

  • половину чашки кокосового молока,

  • одну столову ложку насіння чіа,

  • дві столові ложки мигдалю,

  • половину столової ложки кленового сиропу,

  • одну чайну ложку ванільного екстракту.

Всі інгредієнти потрібно ретельно перемішати, накрити кришкою та поставити до холодильника на усю ніч. Вранці перед вживанням у страву можна додати свої улюблені ягоди.

Фото: unsplash.com

Також можна приготувати «Млинці на мінеральній воді». Спочатку слід просіяти борошно (дві склянки), додати одну столову ложку цукру та щіпку солі. Далі потрібно влити одну склянку газованої води та все ретельно перемішати. Потім влити ще одну склянку води, щоб зробити тісто більш рідким та залишити його на півгодини. В останню чергу до тіста додається рослинне масло. На ньому ж і смажать пісні млинці. Зачерпувати тісто слід за допомогою ополоника та наливати у сковорідку тонким шаром. До млинців можна додати будь-яку начинку за вибором.

Фото: unsplash.com

Ще один смачний та корисний рецепт – «Сирники з тофу». У сир з соєвого молока Тофу додається тростинний цукор (40 г) та насіння ванілі (з одного стручка), після чого сформовані сирники обволікаються в невеликій кількості борошна та обсмажуються на кукурудзяній олії до утворення хрусткої скоринки. Далі слід викласти готові сирники на тарілку. До страви можна додати веганську сметану, свіжі ягоди, джем або варення. Готуються такі сирники в середньому півгодини.

Різдвяний піст - рецепти на обід

Фото: envato.com

На перше до пісного столу обіднього столу відмінно підійде «Капустяний суп з томатною пастою». Щоб приготувати такий суп, необхідно змішати порізану кубиками картоплю (2-3 картоплини), нашатковану цибулю (2-3 головки) та капусту (400 г), а також порізану кружечками морквину. Коли ці інгредієнти будуть наполовину зварені, до супу додається ложка томатної пасти. На фінальному етапі додається лавровий лист. Прикрашається готова страва подрібненою зеленню.

Фото: envato.com

«Пшоняна каша з гарбузом» – доволі ситна пісна страва, яка була відома ще за часів Київської Русі. Її можна подати на друге. Спочатку необхідно розрізати на декілька скибок солодкого гарбуза, покласти його до каструлі, влити туди дві склянки води та поставити каструлю на вогонь. Вариться гарбуз 10-15 хв, після чого у воду всипається промите пшоно (одна склянка). Коли каша починає кипіти, вогонь слід зменшити, а каструлю щільно прикрити кришкою. Воду можна також дещо підсолити. Каша вариться до тих пір, доки повністю не википить вода.

Фото: envato.com

До каші можна поставити на стіл «Салат з квасолі та печеного буряка». Для його приготування слід змішати рівну по вазі кількість відвареної червоної квасолі, подрібнений на кубики буряк та квашену капусту. До цих інгредієнтів також додається дрібно натертий хрін та порізана цибуля. У якості заправки до салату зазвичай використовується олія. На фінальному етапі приготування додається сіль, перець, цукор. За бажанням можна додати декілька ягід журавлини.

Різдвяний піст - рецепти на вечерю

Фото: envato.com

Смачно повечеряти можна «Рулетами з лаваша з салатом з квасолі та авокадо». Квасолю слід смажити на оливковій олії протягом 2 хв. Далі слід додати соєвий соус та оцет, продовжуючи смажити, доки в сковорідці не залишиться рідини. Розім’яту в пасту квасолю необхідно змішати з порізаним на шматочки авокадо, перцем чилі, кінзою та подрібненим часником. Зверху на цю суміш кладуться порізані томати. Інгредієнти загортаються в рулет в листі лаваша, після чого страву необхідно охолодити. Перед вживанням рулет розрізається на частинки 3-5 см довжиною.

Фото: piqsels.com

Також до вечері добре підійдуть «Пиріжки з рисом та приправами». Для початку слід зварити рис та обсмажити дрібно порізану зелену цибулю, після чого змішати. Туди ж додаються обсмажені прянощі – паприка, коріандр та кориця. На розкатане тісто викладається отримана начинка, після чого з країв тіста формуються пиріжки. Далі їх поміщають в духовку на 15 хв. Перед духовкою пиріжки можна змазати міцним чорним чаєм за допомогою кулінарного пензлика.

Фото: envato.com

На останок рекомендуємо приготувати «Різотто з овочами і грибами». Спершу потрібно порізати цибулю та часник. Білі гриби почистити, порізати дрібними шматочками та обсмажити в оливковій олії з двома зубчиками подрібненого часнику та цибулиною. Через 2 хв на сковорідку додається сирий рис та овочевий бульйон (наливати по 100 мл та чекати його повного випаровування). Тримати на сковорідці ще принаймні 15 хв. Далі страва перекладається на тарілку та прикрашається порізаними грибами та зеленню. Сіль та перець додаються за смаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?