Що таке акне і як позбутися прищів на обличчі швидко та безболісно
Категорія
Краса
Дата публікації

Що таке акне і як позбутися прищів на обличчі швидко та безболісно

Що таке акне і як позбутися прищів на обличчі швидко та безболісно
Джерело:  online.ua

Акне – хронічне захворювання, яке складно усунути. Воно вимагає комплексних заходів та лікування. Один із дієвих способів лікування акне – це лазерна терапія. Вона дає відмінні результати і при цьому не навантажує організм, як антибактеріальна терапія. Онлайн Гід розповідає, чим краще лікувати акне та позбутися прищів на обличчі швидко та безболісно.

Акне поширена проблема сучасних людей. Можна сказати, що це своєрідна хвороба цивілізації. Це пов'язано не тільки з гормональними порушеннями, але й з неправильним харчуванням, стресовим способом життя та забрудненням довкілля.

Помилково вважати, що акне – це хвороба підлітків, що виникає на тлі гормональної перебудови організму в період дорослішання. Часто трапляється, що дорослі люди, які не мали проблем зі шкірою обличчя в підлітковому віці, починають страждати на це захворювання у зрілому віці.

Чим лікувати акне?

Фото: envato.com

Традиційні методи лікування важких форм акне зазвичай включають антибактеріальну терапію та пероральний прийом похідних вітаміну А.

Тим часом така терапія насамперед є тягарем для організму. Ліки необхідно приймати не менше кількох місяців, антибіотики містять похідні тетрацикліну, які негативно впливають на травну систему, а прийом вітаміну А у великій кількості потребує регулярних аналізів крові.

Крім того, часто буває, що пероральне лікування антибіотиками, на жаль, дає короткостроковий ефект, а потім прищі повертаються. Тим часом, можна досягти набагато кращих результатів, використовуючи інші методи і, що важливо, не обтяжують організм.

Як швидко вилікувати акне?

Насамперед, важливо пам'ятати, що ефективне лікування прищів, як і будь-якого іншого захворювання, має ґрунтуватися на ретельній діагностиці. Важливо проаналізувати, які зміни способу життя могли спровокувати хворобу.

Рекомендується робити харчові тести, щоб перевірити, чи немає алергії на харчові інгредієнти або на гормони, особливо у жінок, на рівень андрогенів. Необхідно шукати фактори, які можуть індивідуально стимулювати загострення акне та постаратися усунути чи обмежити.

Немає методу, який вилікував би акне за короткий час. Часто це стомлюючий процес, на виконання якого йде кілька тижнів, але він того вартий. Крім терапії в кабінеті естетичної медицини, також дуже важлива домашня терапія у вигляді відповідного догляду за шкірою з акне.

Як доглядати за шкірою при акне?

 Фото: envato.com

Насамперед, для ефективного лікування акне важливий правильний догляд, гігієна та очищення шкіри. Шкіра, навіть схильна до акне, вимагає належного зволоження та мастила. Спроба позбавити її ліпідного шару, хоч як це парадоксально, змушує залози виробляти ще більше шкірного сала, тому стан шкіри з часом погіршується.

Набагато доцільніше ніжно відлущувати шкіру, а не сушити її. Роговий шар епідермісу закупорює пори та викликає запалення. У зрілому віці процес природного відлущування шкіри, що омертвіла, йде повільніше, тому варто його підтримати.

При догляді за шкірою, схильною до акне, в домашніх умовах не можна забувати часто вмиватися. Крім того, варто використовувати косметику з низькою концентрацією вітаміну А, можливо, з гліколевою кислотою, що прискорить процес відлущування та покращить роботу клітин шкіри, яка буде швидше оновлюватися, а пори менше забиватися.

Правильний догляд за шкірою важливий не тільки під час лікування, а й як профілактика для людей, схильних до вугрової висипки, і тих, хто вилікувався від активного запалення.

Який найефективніший спосіб лікування акне?

 Фото: envato.com

Звичайно, одного домашнього догляду недостатньо, щоб вилікувати акне та позбутися прищів на обличчі. Практика показує, що найкращі терапевтичні результати дає лазерна терапія, що проводиться за допомогою лазера, що випромінює хвилю відповідної довжини.

Часто використовують лазер на броміді міді для лікування активних вугрів. Він оснащений жовтим світлом, яке дуже сприятливо впливає на схильну до акне шкіру, не виключаючи нормального функціонування пацієнта.

Єдиний деструктивний процес, який викликає цей лазер, - це знищення бактерій, відповідальних за утворення прищів (довжина хвилі поглинається барвником у клітинах цих бактерій, тим самим знищуючи їх). Крім того, лазерне світло надає біостимулюючу дію на клітини шкіри, завдяки чому шкіра краще функціонує, робота сальних залоз дуже добре регулюється і має протизапальні властивості, тобто зникають прищі.

Додаткові переваги лазера на броміді міді полягають у тому, що він працює тільки локально, тому немає побічних ефектів і бактерії не стають стійкими до нього. Тому можна використовувати його постійно.

Біостимулююча дія лазера на броміді міді усуває існуючі запальні зміни та запобігає утворенню нових. Лікування їм потребує регулярного опромінення шкіри. Отже, вам необхідно проводити від трьох до десятка коротких та безболісних процедур з інтервалом в один-два тижні. Кількість залежить від ступеня тяжкості прищів, і сама терапія дає певні ефекти, вони визначаються лише кількістю необхідних процедур.

У разі папульозного акне лазерну терапію слід підкріпити хімічним пілінгом. Лазер на броміді міді має тільки біостимулюючу дію і не відлущує шкіру. Папули та чорні крапки вимагають механічного видалення. Мікродермабразія працює як креми з вітаміном А, тому надто дрібна. Абляційний фракційний лазер, протикаючи шкіру, видаляє лише фрагменти грудок, а пілінг впливає на них глибоко та рівномірно по всій поверхні. При цьому типі прищів по черзі використовується біостимулюючий лазер та пілінг. Таким чином, акне систематично зникає.

Лазерне лікування прищів у дорослих зазвичай триває від трьох до шести місяців. Незважаючи на тривалий час, терапія є повністю безпечною для організму. Тривалість впливу часто залежить від усунення додаткових факторів, що викликають прищі, про які згадувалося на початку, тобто від зміни дієти або регулювання рівня гормонів.

Спостереження показують, що, якщо виявити та усунути фактор, що викликає утворення прищів та акне, стан шкіри відновиться до нормального, а пацієнту буде потрібний належний догляд у домашніх умовах, прищі більше не повернуться. Як альтернатива, раз на кілька місяців можна проводити профілактичне лікування лазером на броміді міді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?