Що таке гейнери та чи дійсно вони допомагають набрати масу тіла
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Що таке гейнери та чи дійсно вони допомагають набрати масу тіла

Що таке гейнери та чи дійсно вони допомагають набрати масу тіла
Джерело:  online.ua

Як швидко набрати м’язову масу? У цьому допомагає спеціальна харчова добавка — гейнери. Вони насичують організм енергією, укріплюють м’язи та містять корисні речовини. Гід Онлайн розібрався, що таке гейнер, як його правильно приймати, які є протипоказання та чи дійсно ці коктейлі допомагають набрати масу тіла.

Що таке гейнер?

Фото: envato.com

Гейнер — це харчова добавка, вид спортивного харчування, вуглеводи, що швидко засвоюються організмом та дають можливість швидко набирати масу. Гейнери мають багато переваг: вони допомагають створити збалансоване харчування, насичене потрібною кількістю білків і вуглеводів, підвищують ефективність процесу травлення, забезпечують розвиток м’язів, їх приріст.

Склад гейнерів такий: концентрат білків і вуглеводів, вітамінів, мікроелементів та інших поживних речовин.

Чим гейнер відрізняється від протеїнів?

Взагалі люди часто порівнюють гейнер та протеїн. Та чи дійсно вони так схожі? Насправді ж основа протеїнів — це білки, а гейнерів — вуглеводи. Тому вибирати щось одне не потрібно. Адже для ефективного набору маси потрібно забезпечити співвідношення білків і вуглеводів у раціоні. А спортивне харчування допомагає це зробити.

Але пити протеїни і гейнери порівну не правильно. Основну частину мають складати вуглеводи, лише третину — білки, а останні відсотки залишаються для жирів. А для того, щоб спалювати жири потрібно не тільки тренуватися, а й тримати кількість БЖВ у балансі.

Для чого п’ють гейнер?

Регулярний прийом гейнерів допомагає наситити організм енергією, полегшити навантаження під час тренування. А також він сприяє кращому відновленню організму після годинки у спортзалі. А вітаміни і мінерали, що є у складі гейнерів, насичують організм, покращують імунітет, налагоджують обмін речовин.

Але головна фішка їх в тому, що вони допомагають збільшити м’язову масу. При засвоєнні добавки в організмі починається активний синтез інсуліну. Він стимулює м’язові клітини до розвитку, допомагає білку краще засвоюватися. Жінкам гейнер допоможе набрати вагу і покращити якість м’язів.

Скільки потрібно пити гейнер, щоб набрати вагу?

Фото: envato.com

Щоб набрати вагу потрібно приймати гейнери регулярно. Дозу потрібно розраховувати в залежності від статі і кількості прийомів їжі. Якщо ви чоловік і ваш раціон складається зі стандартних трьох прийомів їжі на добу, то норма — 16 г на кожні 10 кілограмів ваги. Доза жінок трохи нижча, складає 14-15 г на кожні 10 кг ваги. Розраховуйте свою індивідуальну дозу і діліть її на кілька разів.

Ефективно приймати гейнер для набору маси потрібно перед і після тренувань. У першому випадку добавки допоможуть отримати енергію, а у другому випадку вони наситять організм корисними речовинами, зменшать стрес, що отримав організм.

Чим шкідливий гейнер?

Гейнер є незамінною добавкою для атлетів, котрі піклуються про свою масу і не можуть самостійно заповнити потрібну енергетичну норму калорій. Але для звичайних людей, які не розуміються на правильному приймання таких добавок, він може стати загрозою ожиріння.

Не варто забувати, що гейнери максимально калорійні. Тому при неправильному розрахунку добової норми і прийманні його безконтрольно, у дзеркальному відображенні можна побачити не спортивного мачо, а справжнього колобка. Також ця добавка має протипоказання, якщо їх проігнорувати, можна сильно нашкодити організму.

Кому не можна пити гейнер?

Гейнер, як і будь-яка добавка, має свої протипоказання і побічні ефекти. Саме тому його не можна вживати людям з:

  • непереносимістю лактози, проблемами з ШКТ, гастритом;

  • гіпертонією, адже у складі є компоненти, що можуть підвищувати тиск;

  • порушенням роботи нирок, адже кератин у складі може призвести до їх дисфункції;

  • ожирінням, адже велика калорійність може лише погіршити стан організму;

  • алергію до одного або декількох інгредієнтів у складі гейнера.

Гейнери — це спортивне харчування, яке може допомогти набрати м’язову масу. Складається воно з натуральних білків і вуглеводів. Також гейнери містять у складі багато мінералів і корисних компонентів, які позитивно впливають на організм. Але приймати їх потрібно обережно: правильно розраховувати добову норму і не вживати при протипоказаннях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?