Ши-тцу – характер і особливості виховання маленького левеняти
Категорія
Собаки
Дата публікації

Ши-тцу – характер і особливості виховання маленького левеняти

Ши-тцу – характер і особливості виховання маленького левеняти
Джерело:  online.ua

Ши-тцу - одна з найдавніших порід собак китайських імператорів. У перекладі з китайської мови «Ши-тцу» - маленьке левеня. Але чи багато у цій собачки, яку багато хто вважає декоративною, від справжнього лева? Гід Онлайн розповідає, який характер ши-тцу, як доглядати і виховувати таку собачку.

Повз ши-тцу неможливо пройти без посмішки. Це дуже ласкава і добродушна тварина, яка ні дня не зможе обійтися без компанії. Через привабливу зовнішність її нерідко вважають декоративною породою. Насправді ж - це собака-компаньйон, яка не відійде від господаря ні на крок.

Особливості та характер ши-тцу

 Фото: unsplash.com

При невеликих розмірах ши-тцу володіє дійсно левовим серцем. Ця собачка одночасно смілива і добра. Вихованець може ображатися на свого господаря, якщо той не приділяє йому увагу. У такі моменти може здаватися, що це дуже горда і зарозуміла собака. Це зовсім не так. Якщо господар зайнятий і правильно пояснить це вихованцеві, ши-тцу не буде нав'язувати йому свою компанію.

Так, якби дивно це не звучало, з цією породою можна і потрібно розмовляти. Ши-тцу завжди відчувають людей. Великий загадкою залишається їх розуміння, коли дозволено підходити до господаря, а коли його краще не чіпати.

Спілкування з сім'єю для цієї породи вкрай важливо. Причому їй цікавіше саме з людьми, ніж з представниками свого роду. У деяких особин може виникнути божевільна прихильність до свого господаря.

Окрема любов проявляється до дітей. Хто приймає рішення, чи варто купувати цуценя ши-тцу в сім'ю з маленькою дитиною, відповідь однозначна - так, варто! Ши-тцу ніколи не заподіє шкоди маляті, а маленькі розміри собачки та її велелюбність - додаткові переваги при виборі породи вихованця.

Дресирування і виховання ши-тцу

Фото: unsplash.com

Імовірно через аристократичне життя в минулому, ши-тцу любить і дотримується чистоти і акуратності. Навчити команді «Голос» їх не просто - без приводу "левенята" зовсім не подають голосу, а тільки тоді, коли щось потрібно. Згодом зовсім не складно буде здогадатися, чого ж дійсно вони хочуть.

Сторож з «левеняти» не вийде. Ши-тцу не можуть проявляти агресію до чужих людей, а навпаки відчуваю величезний інтерес в знайомстві, не відмовляться повиляти хвостиком перед черговим гостем, завжди занадто довірливі.

Ши-тцу любить гуляти на вулиці, але якщо з якої-небудь причини прогулянку необхідно відкласти, вони без особливих зусиль дочекаються свого часу. Варто враховувати їх особливості. Собаки погано переносять спекотну і холодну погоду, тому в даний період прогулянки варто скоротити до мінімуму.

Дресирування ши-тцу досить непросте заняття. Вони дуже розумні - можуть виконувати 5-10 нових команд, але якщо господар зможе донести до тварини, навіщо це потрібно, зацікавити її увагу.

Курс навчання, як правило, триває від 6 до 8 місяців. Для досягнення бажаного результату необхідно дотримуватися деяких правил:

  • за всі виконані команди давати ласощі;

  • навчати новим командам в ході гри;

  • не проводити тривалі заняття;

  • влаштовувати перерву, якщо вихованець втратив інтерес до навчання.

Не варто затягувати з дресируванням. Важливо спокійним тоном пояснювати правила будинку вже з перших днів перебування в ньому. Чітко вибудувати режим годування, прогулянок, купання. Щеня повинно бачити лідера в господарі.

Можуть виникнути проблеми з туалетом. Ши-тцу зовсім недурні, але їм може знадобитися трохи більше часу, щоб впоратися зі своєю впертістю.

При дресируванні ши-тцу пам'ятайте, що все собаки індивідуальні. Якісь загальні риси породи можуть не збігатися з характером саме вашого вихованця. Головне, знайти правильний підхід до свого левеняті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?