Шотландська висловуха кішка — все, що потрібно знати про породу
Категорія
Коти
Дата публікації

Шотландська висловуха кішка — все, що потрібно знати про породу

Шотландська висловуха кішка — все, що потрібно знати про породу
Джерело:  online.ua

Серед величезного різноманіття порід котів своєю красою і величчю особливо привертає увагу людей шотландська висловуха кішка. Ці милі тварини просто зачаровують дорослих і приводять у захват дітей. Головна особливість таких котиків - опущені (притиснуті до голови) вушка, що робить ще більш зворушливим вираз їх мордочок, який з віком не змінюється. Гід Онлайн розповідає, в чому особливість і який характер у шотландських висловухих кішок.

Шотландська висловуха кішка - особливості породи

Фото: envato.com

Шотландська висловуха або в перекладі з англ. "Скоттиш-фолд" - порода кішок з яскраво вираженими очима, коротким і широким носом, загнутими вниз вухами.

  • Ці тварини досить великі за своїми розмірами. Дорослі особини можуть виростати до 12 кг. Але середня вага здорової тварини становить приблизно 6 кг.

  • Тіло міцне, гармонійне.

  • Ще однією особливістю шотландця прийнято вважати витончений хвіст. Він товстий біля основи і звужується до кінчика, рухливий. Чим довше хвіст, тим вище оцінку тварина отримає на виставці.

  • Ноги довгі, з потужними круглими лапами, які нагадують лапу тигра.

  • Шерсть м'яка, плюшева, при правильному догляді - блискуча.

Історія походження породи шотландська висловуха

Фото: unsplash.com

Порода виникла завдяки випадку, а саме - генної мутації, яка трапилася у кошенят, народжених на фермі в шотландському графстві Пертшир в 1961 році. Спочатку загнуті вушка вважали дефектом, так як цю особливість брали за ознака глухоти. Тільки потім помилку визнали, і сьогодні ця порода гідно є однією з найпопулярніших в світі.

Важливо відзначити один факт, особливо корисний для заводчиків цієї породи: кота і кішку скоттиш-фолд ні в якому разі не можна схрещувати один з одним, так як у потомства можуть виникнути проблеми з кістками. Найбільш придатними для них партнерами будуть скоттиш-страйт (шотландські кішки з прямостоячими вухами).

Характер шотландської висловухої кішки

Фото: envato.com

Особливу увагу варто приділити розповіді про характері й поведінці цих тварин. Відданіших, дбайливіших і більш «домашніх», ніж ці котики, мабуть, важко знайти. Вони можуть стати як кращим другом дорослому, так і нянькою малюкові.

Відомі випадки, коли кіт-шотландець забирався до немовля в ліжечко і знаходився там до тих пір, поки дитина не засинала. Переконавшись, що свою місію він виконав, кіт вистрибував з ліжечка і віддалявся з приміщення. Ця особливість не може не порадувати щасливих батьків!

Шотландці не можуть довго бути на самоті. Кішка обов'язково прийде туди, де знаходиться господар, і тільки поруч з ним засне. З шотландцем вдома можна сміливо не ставити будильник: вихованець звикає до людського розпорядку і прокидається, як правило, разом з господарем, а іноді й раніше. Повірте, якщо люди ще сплять, але кіт знає, що їм пора вставати, він знайде спосіб ласкаво і ненав'язливо розбудити свою сім'ю.

Те ж саме, якщо захоче їсти: не буде довгих і дратівливих котячих криків. Кіт просто підійде, потреться по ногах і попрямує туди, де знаходиться його миска. За котячої логіці, господар повинен послідувати за ним.

Приємне доповнення: кошенята-шотландці швидко привчаються до лотка і чудово піддаються дресируванню. Немає жодної причини їх не любити!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?