Мейн-кун — особливості породи, виховання і догляд
Категорія
Коти
Дата публікації

Мейн-кун — особливості породи, виховання і догляд

Мейн-кун — особливості породи, виховання і догляд
Джерело:  online.ua

Велика американська кішка з потужним зовнішнім виглядом полюбилася в багатьох сім'ях. Мейн-куни незважаючи на свою загрозливу стать швидко завойовують любов дітей і дорослих. Вони стають відданими друзями і справжньою віддушиною після напруженого робочого дня. Онлайн Гід розповідає все, що потрібно знати про породу мейн-кун і кому варто завести таке кошеня.

Історія породи мейн-кун

Фото: unsplash.com

Походження Кунів, за однією з версій, відбулося шляхом схрещування кішок з єнотами, про що свідчить переклад назви породи, але звичайно легенда залишилася легендою. Також існує думка, що поява пухнастиків - заслуга Марії Антуанетти.

Заводчики США наполягають на тому, що гладкошерсті тварини влаштувалися в Америці давно, але пізніше були схрещені з довгошерстими «переселенцями» зі Старого Світу. Обстановка була на стільки вдала, що з'явився новий різновид великих і пухнастих кішок, відомих як Мейн-кун.

Особливості та характер породи мейн-кун

Фото: envato.com

Аборигенна порода США - велетень в світі кішок. Висота тварини в холці може досягати 41 см, а вага варіює в межах 4 - 12 кг в залежності від статі. Самці породи досить великі, але не дивлячись на габарити, жваві і грайливі.

Куни, як і більшість інших порід живуть до 15 років. За період життя вони встигають стати членами сім'ї. Тварина не конфліктує з іншими вихованцями і не виявляє агресії до дітей. Дорослі - менш активні, вони ліниво вилежуються на будь-яких зручних горизонтальних поверхнях.

Мейн-куни - чутливі до настрою людини. У кішок породи дуже розвинений інтелект. Вони відмінні стратеги і добре знають, коли в ході гри знайти місце відпочинку.

За характером тварини добродушні, не злопам'ятні. Їх по праву можна назвати м'яким і пухнастим антистресом, оскільки вони інтуїтивно відчувають, коли господар потребує хвилин ніжності.

Чим хворіють мейн-куни?

Фото: unsplash.com

Мейн-куни справжні богатирі не тільки зовні. Вони мають відмінне здоров'я і створюють не багато клопоту господарям. Схильність до хвороб у тварин породи не надто відрізняється від інших. Куни наділені міцним імунітетом і їм легше вдається справлятися з патологіями.

Кішки схильні до наступних хвороб:

  • дисплазія кульшового суглоба,

  • кардіоміопатія,

  • полікістоз,

  • спинальная м'язова атрофія.

Слабким місцем кішок породи мейн-кун вважають дерматологічні проблеми: пересушена шкіру, абсцеси, залисини. Шерсть тварин не вибаглива, але все ж потребує догляду.

Як доглядати за мейн-кунами?

Фото: envato.com

Мейн-куни комфортно живуть в приватному будинку або в передмісті, але варто зауважити, що порода не вибаглива і цілком нормально пристосовується до умов квартири.

Щоб забезпечити повний моціон, кішок вигулюють на шлейці або забезпечують вихованця ігровим комплексом, з урахуванням габаритів тварини.

Куни добре доглядають за своєю шерстю самостійно, але стандартна процедура розчісування бочків і живота, повинна здійснюватися хоч двічі на тиждень. Важливо виключити утворення ковтунів.

Оскільки коти породи люблять водні процедури, один раз на місяць слід проводити ритуал купання. Щотижня кунам підрізають пазурі і протирають м'якою серветкою вуха.

Чим годувати мейн-куна?

Фото: envato.com

Гігантські мейн-куни люблять поїсти і раціон їх складається переважно з білкової їжі, але варто відзначити, що вихованці не вибагливі. Їм до смаку як сухі, так і вологі корми преміум-класу.

Не можна годувати кунів:

  • дрібними трубчастими кістками,

  • свининою,

  • картоплею,

  • стравами з сіллю або цукром.

Тварині слід часто міняти воду і стежити щоб вона завжди була в мисці. Підбір посуду схиляється на користь скла, так як пластик часто є причиною алергічних висипань.

Якщо вибір припав на кошеня породи мейн-кун, то варто звернути увагу на поведінку мами малюка. Велика ймовірність, що вихованець більшою мірою почерпне її звички і темперамент. Активний малюк-кун стане кращим другом дитині і дорослому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?