Смачні десерти на Новий рік 2022: прості рецепти до святкового столу
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Смачні десерти на Новий рік 2022: прості рецепти до святкового столу

Смачні десерти на Новий рік 2022: прості рецепти до святкового столу
Джерело:  online.ua

Головне свято року - Новий рік 2022 - наближається. А господині вже починають замислюватися над меню до святкового столу, неостанню роль в якому грають десерти. ГастроГід Онлайн підготував рецепти смачних десертів на Новий рік 2022 з випіканням та без, а також кілька веганських смаколиків, приготувати які легко и просто.

Десерти на Новий рік 2022 без випікання - рецепти

Шоколадний подарунок під ялинку

Фото: envato.com

Що знадобиться:

  • Плитка темного шоколаду;

  • 70 г вершкового масла;

  • 6 яєць;

  • 1 склянка цукру.

Як приготувати:

  1. Розтопити шоколад і вершкове масло на водяній бані.

  2. Збити яєчні жовтки та чверть склянки цукру до пишності. Окремо збити яєчний білок і 3 ст. ложки цукру до утворення піків.

  3. З’єднати суміш яєчних жовтків та білків з шоколадом та маслом

  4. Розкласти готовий мус по ємностям та поставити в холодильник.

  5. Перед подачею можна прикрасити мус збитими вершками або какао, корицею чи цукровою пудрою.

Солодкі шоти

Що знадобиться:

  • 200 г звичайного цукрового печива;

  • 50 г вершкового масла;

  • 250 г маскарпоне;

  • 3 ст. л. цукрової пудри;

  • 1ст.л. лимонного соку.

Як приготувати:

  • Печиво роздавіть кінцем качалки чи блендером до дрібних крихт.

  • Розтопіть вершкове масло та додайте його до печива.

  • В окремій мисці збити маскарпоне з цукровою пудрою, цедрою лимона і соком.

  • Викладайте дві суміш у склянки, починаючи печивом і закінчуючи кремом. Залиште десерт в холодильнику на кілька годин.

Смачний десерт на Новий рік 2022 - рецепт солодких шотів (відео)

Незвичайні ялинкові іграшки

Фото: unsplash.com

Що знадобиться:

  • 200 г полуниці або інших фруктів;

  • 2 плитки темного шоколаду;

  • кондитерська посипка для декору.

Як приготувати:

  1. Шоколад розтопіть на водяній бані. Полуницю надіньте на шпажки та занурюйте повністю в шоколад.

  2. Поки шоколад не застиг, посипте фрукти кондитерською посипкою.

Вишнева бомба

Фото: unsplash.com

Інгредієнти:

  • Печиво цукрове – 300 г;

  • Вершкове масло – 200 г;

  • Вишневий конфітюр – 150 г;

  • Цукрова пудра – 5 ст. л.;

  • Вершки – 50 мл;

  • Вершковий сир – 200г.

Приготування:

  1. З’єднайте вершковий сир, вершки, цукрову пудру та ванілін у мисці. Збийте міксером до пишної кремоподібної маси, поки суміш не стане щільною. Додайте до начинки вишневий конфітюр.

  2. Печиво подрібніть або скалкою або у блендері. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте.

  3. Викладіть суміш печива і масла в форму та поставте в холодильник. Після охолодження вилийте начинку та поставте знову в холодильник.

  4. Зверху на торт можна додати ягоди вишні.

Солодкі сніжки

Що знадобиться:

  • Цукрова пудра – 2 склянки

  • Арахісова паста – 250г;

  • Кленовий сироп – 1 ст.л;

  • Білий шоколад – 1 плитка;

  • Кокосова олія – 2 ч.л.;

  • Вершкове масло – 100 г;Пісочна крошка – більше половини склянки;

  • Дрібка солі;

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте цукрову пудру, арахісове масло, вершкове масло, пісочну крошку, кленовий сироп і сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.

  2. За допомогою маленької ложки сформуйте кульки і викладіть на підготовлене деко.

  3. Розтопіть шоколад на водяній бані та додайте до нього кокосову олію.

  4. Опустіть кульки з арахісового масла в білий шоколад і покладіть на решітку. Потім відправте десерт застигати у холодильник.

Смачні десерти на Новий рік 2022 без випікання - рецепт (відео)

Десерти на Новий рік 2022 у духовці - смачні рецепти

Карамельний поцілунок

Фото: envato.com

Що знадобиться:

  • Борошно – 2 склянки;

  • Вершкове масло – 100 г;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром)

  • Цукор – 1 склянка (для тіста);

  • Цукор та вершкове масло для карамелі – 5 ст.л. цукру та 50 г масла;

Як приготувати:

  • У мисці змішайте вершкове масло і цукор до легкого та пишного стану, приблизно 2 хвилини. Додайте яйця по одному, добре перемішуючи. Додайте ванільний екстракт і перемішайте.

  • Повільно додайте какао-порошок, сіль і борошно і перемішайте до однорідної консистенції.

  • Форму для випікання застеліть пергаментом. Вилийте тісто у форму та поставте на випікання на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

  • Цукор висипайте на пательню та поставте на середній вогонь. Помішуте та нагрівайте цукор до утворення карамелі золотистого кольору. Потім зніміть пательню з вогню та додайте вершкове масло.

  • Вийміть брауні з форми та полийте карамеллю. Брауні готовий!

Карамельне диво

Фото: piqsels.com

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра – 200г;

  • Молоко – 600мл;

  • Лимонний сік – 3 ст. л.;

  • Цедра 1 лимона та 1 апельсина;

  • Яйця – 3 шт.;

Приготування:

  1. Помістіть цукрову пудру в каструлю, обережно нагрівайте, періодично помішуючи, поки цукор не розчиниться. Обережно додайте лимонний сік і розмішуйте, поки бульбашки не припиняться.

  2. У каструлю залийте молоко, додайте цедру цитрусових. Повільно доведіть до кипіння. Залиште до охолодження, потім процідіть і викиньте цедру.

  3. Збийте цукор та яйця, додайте молоко. У форму для запікання вилийте карамель, а зверху додайте суміш.

  4. Ставте форму для випікання у духовку, розігріту до 200 градусів, на 35-40 хвилин.При презентації перегорніть його карамеллю догори.

Фруктова магія

Фото: unsplash.com

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 3 шт.;

  • Цукрова пудра – 175 г;

  • Вершки – 200 мл;

  • Фрукти та ягоди за смаком;

Приготування:

  1. Збийте яєчні білки в мисці, не змащеної жиром, до утворення жорстких піків. Додайте половину цукрового піску і знову збивайте, поки суміш не стане густою і блискучою.

  2. На деко застіліть пергамент. Суміш яєць викладайте колом, залишаючи пусте місце в центрі. Має утворитися така собі корзиночка. Випікайте при температурі 130 градусів близько 2 годин.

  3. Збийте вершки з цукром, та додайте у пусте місце готових безе. Зверху викладайте ягоди та фрукти.

Подарунки від Діда Мороза

Фото: piqsels.com

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Цукор – пів склянки;

  • Вершкове масло – 100 г;

  • Цукрова пудра – 5 ст.л;

  • Лимонний сік – 1 ст.л.;

  • Спеції: мелена кориця, імбир, гвоздика і мускатний горіх.

Приготування:

  1. Змішайте разом сухі інгредієнти: борошно, кориця, імбир, харчова сода, гвоздика, сіль і мускатний горіх.

  2. Збийте масло і цукор разом до легкої та пишної маси. Додайте яйця і збивайте на середній швидкості до однорідності. Потім поступово додайте борошняну суміш і збивайте на середньо-низькій швидкості до однорідності.

  3. Розділіть тісто на дві рівні частини і сформуйте з них кожну кульку. Поставте охолоджуватися в холодильник на кілька годин.

  4. Потім розкачайте тісто діаметром в 1 см. Потім використовуйте улюблені формочки для печива, щоб вирізати потрібні форми, повторно розкачуючи тісто, щоб вирізати більше.

  5. Перекладіть форми тіста на деко, застелене пергаментом. Випікайте при температурі 180 градусів протягом приблизно 10-15 хвилин.

  6. Як тільки печиво охолоне до кімнатної температури, прикрашайте його глазур’ю. Для цього змішайте цукрову пудру і лимонний сік. Намалюйте на печиві новорічні візерунки, аби додати святкового настрою.

“Новорічні гірлянди”

Інгредієнти: 

  • Борошно – 220 г;

  • Цукор – 200 г;

  • Молоко – 120 мл.;

  • Розпушувач – 5 г;

  • Яйця – 2 шт;

Для прикраси: 

  • Вершки – 100 мл.;

  • Вершковий сир (Маскарпоне) – 200 г;

  • Цукор – 150 г;

  • Цукерки M&M або інші різнокольорові декоративні елементи;

Приготування:

  1. Для початку займемося приготуванням кексів. Змішуємо сухі інгредієнти, паралельно збиваємо молоко з яйцями. Змішуємо сухі та рідкі суміші. Розливаємо у форми для кексів та випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.

  2. У великій мисці збийте вершки до утворення жорстких піків. В іншій мисці збийте вершковий сир, цукор, а у кінці додайте вершки.

  3. Викладіть суміш у кондитерський мішок та нанесіть крем на кекси. Зверху додавайте яскраві цукерки, аби вони нагадували новорічні гірлянди.

Новорічні десерти для дітей - рецепт кексів (відео)

Веганські десерти на Новий рік 2022 - рецепти

Лимонна насолода

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Рослинна олія – 100 мл;

  • Борошно – 275 г;

  • Розпушувач – 1 ч.л.;

  • Сік лимона –3-4 ст.л.;

  • Цедра одного лимону

  • Цукрова пудра – 150 г

Приготування:

  1. Змішайте в мисці борошно, цукор, розпушувач і цедру лимона. Додайте олію, лимонний сік і 170 мл холодної води, потім перемішайте до однорідності.

  2. Вилийте суміш у форму. Випікайте 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

  3. Для глазурі просійте цукрову пудру в миску. Змішайте скільки лимонного соку, щоб глазур вийшла густою.

  4. Вилийте глазур зверху на пиріг. Страва готова.

Святковий малиновий подарунок

Фото: unsplash.com

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 200 г;

  • Цукрова пудра – 75 г;

  • Кокосове масло – 4 ст.л;

  • Кокосовий крем – 175 г;

  • Ванілін

  • Кленовий сироп – 3 ст.л;

  • Лимонний сік – 1 ст.л.;

Приготування:

  1. Щоб зробити основу, покладіть вівсянку, цукор і дрібку солі в кухонний комбайн і збийте до дрібного порошку. Поступово додавайте кокосову олію та ретельно перемішуйте.

  2. Тісто викладіть у ємність для випікання та поставте у духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Потім дайте охолонути.

  3. Змішайте кокосовий крем з ваніліном, кленовим сиропом, лимонним соком та збийте блендером, поки суміш не стане глянцевою.

  4. Вилийте суміш на основу та знов поставте у духовку вже на 1 годину. Після запікання прикрасьте торт малиною.

Смачного Нового 2022 року!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?