Соковита свинина з овочами по-китайськи
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Соковита свинина з овочами по-китайськи

Соковита свинина з овочами по-китайськи
Джерело:  online.ua

Прихильникам китайської кухні обов'язково сподобається спосіб, як приготувати свинину з овочами по-китайськи. Свинину можна сміливо назвати візитною карткою китайської кухні - заглянувши в будь-який ресторан в Піднебесній ви знайдете в меню безліч страв з цього м'яса. Список інгредієнтів для приготування свинини з овочами по китайському рецепту невеликий - всі продукти можна придбати в будь-якому супермаркеті.

Таке м'ясо виходить дуже соковитим і смачним. Воно чудово поєднується з сезонними овочами, імбиром і азіатським кисло-солодким соусом. М'ясо можна подавати з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре, спагетті, а в ідеалі - з білим рисом, або як самостійну страву. У рецепті вказано кількість інгредієнтів в розрахунку на 2 порції. На приготування в середньому потрібно 35-40 хвилин.

Інгредієнти:

  • Перець червоний солодкий - ½ шт .;

  • Морква - ½ шт .;

  • Імбир - 2 см .;

  • Часник - 1,5-2 зуб.;

  • Лук-порей - ½ білої частини;

  • Лук-шалот - 1 шт.;

  • Крохмаль (картопляний) - 1 ст.л .;

  • Перець мелений;

  • Сіль;

  • Цукор коричневий - 3 ст.л .;

  • Соус соєвий - 5 ст.л .;

  • Оцет рисовий (альтернатива - сік ½ лимона) - 3 ст.л.

  • Вода - 3 ст.л .;

  • Масло рослинне (для смаження) - 2 ст.л.

  • Свинина - 1 шматок.

Покроковий рецепт свинини з овочами по-китайськи:

1. Промити свинину, обсушити, нарізати тонкими шматочками такого розміру, щоб м'ясо добре присмажилося. Додати до м'яса сіль, мелений перець і крохмаль, добре перемішати;

2. Помити, очистити і нарізати овочі: цибулю-порей - півкільцями, солодкий перець і цибулю-шалот - кубиками середнього розміру, моркву - соломкою. Часник і імбир покришити дуже дрібно;

3. Обсмажити підготовлені овочі на рослинному маслі на сильному вогні, постійно помішуючи. Через 4-5 хвилин вийнять обсмажені овочі з сковороди;

4. Обсмажити м'ясо, додавши в сковороду столову ложку рослинної олії. Час смаження свинини - близько 4-х хвилин на сильному вогні. Додати до м'яса овочі і перемішати;

5. Приготувати соус з води, цукру, соєвого соусу і рисового оцту в пропорціях, зазначених в списку інгредієнтів;

6. Додати соус до свинини з овочами, перемішати і тушкувати 3 хвилини;

7. Подавати страву гарячою. Можна прикрасити свіжою зеленню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм