Тойгер — домашній тигр: характер і особливості унікальної породи
Категорія
Коти
Дата публікації

Тойгер — домашній тигр: характер і особливості унікальної породи

Тойгер — домашній тигр: характер і особливості унікальної породи
Джерело:  online.ua

Тойгер - дуже рідкісна і унікальна порода кішок, виведена в кінці 1980-х років. Ця мініатюрна копія дикого тигра вже завоювала серця багатьох людей своєю красою і характером. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про породу - який характер у тойгера і чому така екзотична кішка підходить не всім.

Тойгер - кішка унікального забарвлення. Завдяки характерним смугам вона нагадує дикого тигра, але при цьому дуже ласкавого, товариського і розумного.

Як з'явилися кішки породи тойгер?

Фото: flickr.com

Ця рідкісна порода була створена завдяки заводчиці Джуді Сагден, яка одного разу помітила незвичайні точки на скронях своєї кішки. Це відкриття захопило її уяву і дало Джуді бачення: вона хотіла створити кішку з ілюзією тигра, яка була б прекрасним і ніжним другом сім'ї одночасно.

У Джуді було дуже чітке уявлення про кішку, яка була б мініатюрною копією тигра. Думкою вона побачила довгасте тіло тварини, характерні смуги, які прикрашали голову і тіло кішки, яскраві кольори, маленькі і круглі вуха, дуже чітко позначену морду, а також урівноважений характер та дружелюбність.

Вона переконала двох інших заводчиків в своїй ідеї і почала працювати з ними над створенням нової породи. Можна з упевненістю сказати, що вона була успішною. Тому що в 2007 році порода кішок Тойгер була визнана організацією: Міжнародною асоціацією кішок FIFE.

Який характер у кішки породи тойгер?

Фото: flickr.com

Кіт тойгер - справжній друг сім'ї. Він товариський, ніжний і допитливий. Тойгер дуже хоче вчитися. Ще він дуже розумний: любить трюки. такий кіт успішно навчиться змивати воду в унітазі, включати воду або вимикати світло.

З тойгером ніколи не нудно. Він буде радий піти з вами навіть на прогулянку - тільки не забудьте надіти шлею з повідцем. Тойгер любить бути в суспільстві людей. Тому цю породу не варто вибирати людям, які вдень довго знаходяться поза домом. Маленький тигр прекрасно підійде як сім'ям з дітьми, так і самотнім людям.

На додаток до спілкування, тойгеру потрібна гра, яка буде стимулювати його як фізично, так і морально. Тому, якщо ви плануєте купити домашнього тигра, радимо озброїтися інтерактивними іграшками, наприклад вежею, яка буде стимулювати мисливські інстинкти кішки.

Іграшки своїми руками теж чудові. Ви можете зробити їх самі, наприклад, з пробки від пляшки вина, пір'я, кількох джутових ниток або рулонів туалетного паперу.

Чим хворіють кішки породи тойгер?

Тойгер - порода кішок, що відрізняється дуже міцним здоров'ям. Кішки живуть 16 років і довше. При цьому слід пам'ятати, що в зв'язку з тим, що це нова порода, на даному етапі неможливо чітко визначити, які генетичні захворювання можуть з'явитися у них.

На сьогоднішній день відомо, що у деяких кішок діагностована недостатність піруваткінази, яка може привести до анемії. Шуми в серці дуже часто зустрічаються у тойгерів, що може вказувати на гіпертрофічну кардіоміопатію. У той же час тойгери вважаються зразками здоров'я.

Як доглядати і чим годувати тойгера?

Фото: envato.com

Три речі мають величезний вплив на здоров'я кішки породи тойгер:

  • любов і увага господаря;

  • дієта;

  • гра.

Кішці породи тойгер потрібна їжа дуже хорошої якості. Сухий корм преміум-класу слід чергувати з вологим кормом. Ніколи не купуйте продукти в супермаркеті. Після їх вживання у домашніх тварин часто виникають проблеми зі здоров'ям.

Кішки люблять когтеточки. Кот тойгер - відмінний учень і розумник. Він швидко зрозуміє, що місце для задоволення його потреб - це когтеточка, а не шкіряний диван або крісла.

Маленькі тигри і тигриці не вимогливі у догляді. Все, що потрібно робити, це розчісувати шерсть вихованця раз в тиждень і час від часу підстригати кігті. Також важливо регулярно перевіряти вуха і зуби.

Ціна тойгера

  Фото: flickr.com

Через те, що тойгери - дуже рідкісна порода, їх ціна досить висока. Кошенята тойгери в Україні можна купити за 25 тисяч гривень і вище.

Купувати тойгерів краще тільки в перевірених місцях, тобто в пунктах розведення або в хороших закордонних господарствах.

Якщо навіть вам попадеться пропозиція, купити кошеня тойгера за невелику ціну, це означає, що тварина від псевдопороди, з великою ймовірністю може бути обтяжена генетичними захворюваннями і вже точно не чистопородна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?