Угорська вижла — мисливська собака з ідеальним характером
Категорія
Собаки
Дата публікації

Угорська вижла — мисливська собака з ідеальним характером

Угорська вижла — мисливська собака з ідеальним характером
Джерело:  online.ua

Угорська вижла - граціозна мисливська собака з короткою рудувато-золотистою шубкою. У перекладі з угорської слово "вижла" означає "шукати", "приносити". Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про породу угорська вижла - характер, опис і особливості дресирування лягавої.

Історія породи

Фото: unsplash.com

Предки сучасної вижли, ймовірно, з'явилися ще в Х столітті. Їх помітили в Карпатах з кочовими мадьярськими племенами. Протягом багатьох років угорська аристократія тримала у себе цих собак. Їх брали з собою на полювання, щоб після пострілу собака бігла за здобиччю, знаходила і приносила господарю.

Вижла добре працює практично в будь-яких погодних умовах і на будь-якій місцевості, будь то непролазні ліси, болота або степи. Ці собаки дуже витривалі, добре беруть слід і відмінно орієнтуються на місцевості.

Як виглядає угорська вижла - опис породи

Фото: unsplash.com

За стандартами породи вижла має наступні характеристики:

  • Середній розмір (вага: пси 20-27 кг, суки 18-25 кг; зріст: пси 57-64 см, суки 52-60 см), золотисто-рудий окрас.

  • Довгі, тонкі, витончені лапи , легкий і гнучкий корпус.

  • Витягнута морда, широкі ніздрі, трохи зміщені назад вуха, очі овальної форми, найкраще темного відтінку, погляд живий і цілеспрямований.

  • Міцні 42 зуба, м'язиста шия, не обрізаний, низько поставлений хвіст.

  • Передні лапи стоять паралельно одна одній, кігті коричневого кольору загнуті. Шерсть жорстка, коротка і густа, без підшерстя, через це собака майже не має характерного запаху. Шерсть щільно прилягає до шкіри собаки.

  • Забарвлення вижли однорідне, по угорським стандартам - "кольору смаженого хліба". На вухах можливий темніший відтінок. Допускається пляма білої шерсті на шиї або грудях вижли, але лише в тому випадку, якщо воно не перевищує в діаметрі 5 см.

Дресирування породи угорська вижла

Фото: unsplash.com

Незважаючи на те, що вижла - мисливська собака, вона підходить і для собаківників-початківців . Однак необхідно враховувати, що собаки цієї породи дуже активні і вимагають багато уваги. Угорська лягава дуже товариська, комунікабельна, доброзичлива і віддана.

Вижла може бути сімейною собакою, проте господаря вибере собі тільки одного і при першій ліпшій можливості буде невідступно слідувати за ним навіть по квартирі. Для дресирування цієї породи потрібно багато уваги, ласки, терпіння і самоконтролю. Адже незважаючи на те, що собака дуже розумна і добре засвоює всі команди, вона дуже активна і нетерпляча, що ускладнює дресирування.

Угорська вижла не підійде життя, в якому половину дня буде займатися очікуванням господар, сидячи на самоті в квартирі. В ідеалі для такої собаки (як і для всіх великих порід) життя на природі, в селі, з господарем-мисливцем або ж з людиною, яка веде активний спосіб життя. Таку собаку не можна буде посадити на ланцюг в охоронних цілях. Єдине, на що може розраховувати господар - гучний попереджувальний гавкіт.

Угорська лягава грайлива і складе чудову компанію дітям. Однак не варто допускати собаку до зовсім ще маленьких дітей і залишати їх з нею наодинці. Все-таки це велика порода, яка може ненароком зачепити і впустити малюка.

Догляд за угорською вижлою

Фото: unsplash.com

Порода в догляді не вимоглива. Досить вичісування вовни 1-2 рази в тиждень (адже ця собака линяє весь рік) і підстригання кігтів раз на місяць.

Мити собаку потрібно раз на півроку, частіше не варто, інакше можливий розвиток різних шкірних хвороб. Протирати вуха два рази на місяць, щодня оглядати очі собаки, 1-2 рази на місяць чистити собаці зуби.

Угорська вижла - ціна в Україні

Ціна на вижлу варіюється від 300 до 1000 доларів (дивлячись для яких цілей вам собака). Виставковий пес з ідеальним родоводом буде коштувати від 20 тисяч гривень. Собака з дефектами, якій ніколи не перемогти на виставці, може продаватися і за 3 тисячі.

Якщо ви вважаєте, що угорська вижла - порода для вас, то і ній ви точно знайдете відданого друга!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?