Як вибрати собаку: найкращі породи для квартири та для зайнятих людей
Категорія
Собаки
Дата публікації

Як вибрати собаку: найкращі породи для квартири та для зайнятих людей

Як вибрати собаку: найкращі породи для квартири та для зайнятих людей
Джерело:  online.ua

Коли люди вирішують завести собаку, вони найчастіше вибирають за зовнішнім виглядом або за популярністю породи. Але породи собак відрізняються не тільки зовнішнім виглядом, а перш за все особливостями темпераменту. Гід Онлайн розповідає, як вибрати собаку - які породи краще підходять для сім'ї, для зайнятих людей і для життя в квартирі.

Професійні дресирувальники при виборі собаки радять орієнтуватися в основному на характер, а не на її зовнішній вигляд. Вони запевняють, що всі будуть задоволені і щасливі тільки тоді, коли характери - собаки і господаря - співпадуть, а потреби собаки будуть відповідати образу життя господаря.

Як вибрати собаку для охорони?

Фото: envato.com

Якщо ви шукаєте собаку для охорони і захисту будинку, подумайте про ротвейлера, добермана або німецьку вівчарку. Ці породи є природженими сторожовими собаками, а це значить, що вони від природи підозрілі до незнайомців і ставлять безпеку будинку на перше місце.

Не підходять для охорони ретривери. Ці собаки дуже доброзичливі, і кожного злодія зустрічатимуть виляючим хвостом і висунутим язиком - ласкаво просимо, так би мовити.

Як вибрати собаку для сім'ї з дітьми?

Фото: envato.com

У цій категорії абсолютними чемпіонами є лабрадор або золотистий ретривер, тому що вони обожнюють дітей і завжди готові пограти. Немає нічого в світі, що приносить їм більше щастя, ніж гонитва за м'ячем.

Ми, ймовірно, здивуємо вас, повідомивши, що доберман також добре ладнає з дітьми. Особливо, якщо вони виросли разом, у вас є надійна няня. Якщо ці породи здаються занадто великими для квартири, заведіть бігля.

Не підходяща порода для сім'ї з дітьми - пекінес. Цей пес воліє бути єдиною дитиною в сім'ї, тобто він хоче всю увагу «батьків» тільки для себе і не буде її ділити ні з ким.

Як вибрати собаку для занять спортом?

 Фото: freepik.com

Якщо ви спортивна людина, щоранку бігаєте і хочете мати компанію, подумайте про те, щоб завести собаку породи пойнтер або сеттер - ці собаки просто створені для бігу.

Якщо ви віддаєте перевагу більш дрібним породам, то варто звернути увагу на джек-рассел-тер'єра.

Непідходящі породи для занять спортом - англійський бульдог або мопс, які не пристосовані ні до яких видів фізичні навантаження.

Як вибрати собаку для квартири?

Фото: envato.com

Якщо ви шукаєте собаку, який завжди буде радий згорнутися калачиком на дивані у ваших ніг, поки ви читаєте хорошу книгу чи дивитись улюблене шоу, то вам підійдуть французький бульдог, мальтійська болонка або йоркширський тер'єр.

Не підходять для цієї ролі робочі собаки (до цієї категорії входять як вівчарки, так і службові собаки, охоронці, супутники сліпих, тощо) - вони потребують активності.

Якщо у вас в квартирі вже є домашні тварини, вибирати породу потрібно дуже уважно, адже в цьому випадку найголовніше, щоб всі зрозуміли один одного. Ретривер і спанієлі завжди раді компанії для ігор. Тер'єри або бійцівські собаки - це хороші породи, але за своєю природою вони не люблять компанії.

Як вибрати собаку для завжди зайнятих людей?

Фото: envato.com

В цілому собаки - істоти соціальні, їм потрібна компанія, щоб відчувати себе щасливими і ситими. Однак деякі породи люблять усамітнення і радіють, коли їх господарі нарешті виходять на роботу і залишають будинок. Якщо ваш спосіб життя передбачає більшу частину часу знаходитися поза домом, купите шарпея або бассет-хаунда.

Не потерплять самотності ретривери - їм важливі постійна увага і соціальні контакти.

Як вибрати собаку для літніх людей?

Фото: envato.com

Якщо ви зараз на пенсії і у вас, нарешті, є більше часу для догляду за чотирилапим другом, відмінним вибором буде бостонський тер'єр, мопс або спанієль. Вони доброзичливі, велелюбні, грайливі і не потребують багатогодинних фізичних навантаженнях.

Не підійдуть на роль компаньйона для пенсіонера собаки великих порід - вони дуже активні, вимагають великої уваги, активності, а також сили, щоб тримати їх під час прогулянок.

Як вибрати собаку для жаркого і холодного клімату?

Фото: envato.com

Сенбернари, самоїди, боксери - ці породи погано себе почувають в занадто жаркому місці. А ось доберман - ненавидить холод і любить поніжитися під сонцем.

Породи, які віддають перевагу холод, зазвичай мають густе хутро і підшкірно-жировий шар. Хороший вибір - аляскинський маламут чи хаскі.

Як вибрати гіпоалергенну собаку?

Фото: envato.com

Якщо у вас алергія на собачу шерсть, це не обов'язково означає, що у вас ніколи не буде вихованця. Найчастіша причина алергії - лупа, яка виділяється з шерсті собак. Найменше лупи виділяють шнауцери і пуделі.

Не підійдуть алергикам німецькі вівчарки та довгошерсті породи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?