Вербна неділя 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Вербна неділя 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день

Вербна неділя 2020 - прикмети і що не можна робити в цей день
Джерело:  online.ua

У 2020 році Вербну неділю випадає на 12 квітня - останню неділю перед Великоднем, який цього року відзначають 19 квітня. Це свято знаменує собою день Входу Господнього в Єрусалим і останнє велике чудо, яке зробив Ісус Христос перед розп'яттям. Як відзначатимуть Вербну неділю в Україні в умовах карантину, що не можна робити в цей день, прикмети свята - читайте в матеріалі ONLINE.UA.

Вербна неділя 2020 і карантин - як будемо відзначати свято

У Вербну неділю християни шанують вступ Христа на шлях хресних страждань і символізує визнання Сина Божого месією, Спасителем. Згідно описаним в Євангеліє подій, саме в цей день Ісус в'їхав на віслюку в святе місто Єрусалим. Місцеві жителі зустрічали його як рятівника пальмовими гілками. Оскільки в наших широтах пальми не ростуть, їх замінили на гілочки верби з бруньками ( "котиками") - це дерево з початком весни першим розпускає свої бруньки, тому і стало символом свята.

За традицією, у Вербну неділю віруючі вітають один одного зі святом, а також відвідують церковну службу, де святять гілочки верби - вважається, що вони дарують здоров'я і захищають від хвороб і невдач. Освячені гілки верби слід зберігати в будинку цілий рік.

Як буде проходити богослужіння на Вербну неділю у 2020 році? У ПЦУ і УПЦ МП пояснили, що карантин не забороняє богослужіння - вони будуть проходити, але без парафіян. На службі буде присутній мінімум осіб - кілька людей хору, кілька священиків і люди, які будуть вести відеотрансляцію. Предстоятелі українських церков звернулися до українців із закликом дотримуватися карантину по коронавірусу, так як в нинішній ситуації це єдиний спосіб захиститися від небезпечної інфекції.

Вербна неділя 2020 - що не можна робити в цей день

У Вербну неділю заборонений будь-який фізичний труд - цей день варто присвятити духовному розвитку і підготлвці до суворого Страсного тижня. Не можна прибирати, прати, готувати, шити, влаштовувати гучні веселощі, лаятися, сваритися і думати про погане. Також існує повір'я, згідно з яким у Вербну неділю не можна розчісувати волосся - можна заплутати долю.

У цей день християни прикрашають свої прибрані будинки першими весняними квітами - вони символізують непорочність і нове життя. Увечері збираються за тихою сімейною вечерею, дотримуючись усіх правил Великого посту - на стіл краще поставити пісну випічку, каші і страви з риби або морепродуктів. Дозволено вживання невеликої кількості вина.

Вербна неділя 2020 - прикмети

  • Тепла погода на Вербну неділю - влітку буде великий врожай фруктів.

  • Сильний вітер - до холодного літа.

  • Ударив мороз - рік принесе багато пшениці.

  • Якщо на Вербну неділю пересадити кімнатну рослину, то вона буде добре рости і принесе удачу.

  • У Вербну неділю незаміжнім дівчатам потрібно думати про кохану людину - до вечора або на наступний день суджений обов'язково дасть про себе знати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли Благовіщення у 2020 році, прикмети і заборони цього свята і як його будуть відзначати в Україні в умовах карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?